Dcerka ma o chvilu 27mes. Od 23 mes.sme bez plienok..plienku jej davame iba na noc..pekne sa vzdy pytala..aj ked sa samozrejme stala obcas nehoda..ale vtedy som to neriesila a ani nekarhala, aby nemala stres z toho, ze sa obcas nestihla vypytat na nocnik. Postupne sa to zlepsovalo a boli dni, kedy mala uplne suche gatky. Asi po mesiaci, co sa zacala pytat na nocnik, sa zacala pocikavat ale nie celou davkou do gatiek..ale vzdy trochu cikla do gati a potom sa vycikala do nocnika. Ani to som neriesila. Neskor zase suche gatky aj cely tyzden..a zase opakovanie pol na pol. Niekedy sme ani nemohli vyjst vonku, bez toho, aby sme sa vzdy aspon raz neprezliekali, co som velmi neriesila, lebo bolo leto..a nerobilo mi to problem. No teraz chodim vonku s obavami..mam z toho akurat stres, lebo vzdy cakam, kedy sa zase pocika a samozrejme nebude chciet ist domov..a vonku mokra nemoze ostat, s tym je samozrejme spojeny protest a vzdy cele ihrisko vie, kedy a preco ideme domov. Dnes max. ignoracia, 2x sa komplet pocikala a ani ju nemyklo, aby mi to oznamila a bola mokra, kym som to nezistila.. Mamicky poradte..je to stresove?? alebo to mam riesit s pediatrickou?? alebo len cakat, kym sa to zlepsi??
U nas to bolo pri strednej dcere presne takto, cca od 2 rokov sme zrusili plienku, no pocikavala sa mi sem-tam (vzdy aspon 1-3x do tyzdna), niekedy aj 5x za den si cvrkla. Trvalo to asi do 3,5 roka. Nezistilo sa nic, preco to tak bolo a potom nejak spontanne sa prestala pocikavat a uvedomila sa, ze ma chodit skor na zachod. Aj teraz este casto leti na poslednu chvilu, ale stiha to, uz dlho nebola nehoda. Tvoja dcerka je este mala, pockala by som par mesiacov a ak sa to nezmeni, potom by som sa minimalne popytala doktorky na jej nazor, prip. aj nejake vysetrenia.
@adka629 je to bežné a časté,ak nechceš chodiť domov,nos náhradné veci so sebou a prezleč ju vonku,ja som to takto riešila pri oboch deťoch a boli sme bez stresov všetci.po čase,ked sa deti odučia od plienok príde obdobie,kedy sa prestanú sústrediť na to,že im treba cikať a zabudnú sa pri hre.chce to čas,trpezlivosť a pevné nervy,hlavne netrestať a nekričať,maximálne tak upozorniť,prípadne povedať,že na budúce nech sa vypýta skôr,aby nebola mokrá a nezostala chorá,pretože už je zima.k pediatričke určite netreba ísť,iba ak by sa sťažovala na bolesť pri cikaní,či cikala príliš často,čo by mohlo znamenať zápal močových ciest,ale u vás to na to nevyzerá