Ahojte, absolvovali vaše deti meranie 24 pH metre na potvrdenie refluxu? Ako to deti zvládli? Čaká nás a to začínam byť riadne v strese.
@ninka297 ja si doteraz vyčítam, že som jej to dala.urobit
@deniskaapetko9 ako to prebiehalo?keď jej to zaviedli už bolo dobre? Môj je prudko nespolupracuje dieťa s lekármi a začínam mať obavy...
@danjeliiik zajtra sa ozvi do ip...no moja práveže do tohto vyšetrenia nemala problém....od vtedy katastrofa
Matky z toho robia často väčšiu drámu ako samotné deti. Sú aj oveľa nepríjemnejšie vyšetrenia a deti aj tie zvládajú. Záleží aj na výchove a veku. Musí stolerovať len zavádzanie a prvých cca 30-60 minút kým si zvykne na nový pocit, zvyšok je už ok.
Mne to robili, ale mala som priblizne 15 rokov. Nic strasne, ale ja zase zvladnem vela 😀
@deniskaapetko9 Kde ste ho prosim absolvovala, na akom oddeleni to robia? Moze byt mamina v noci na izbe s dietatkom?
@danjeliiik dobry vecer, ako ste zvladly ph-metriu? Dcerku toto vysetrenie caka v utorok. Ma 14 mesiacov, tak sa toho celkom obavam. Mohli ste byt s malym na izbe?
@bambulka_28 Nedavajte to robit, staci fibroskopia. Nam povedali ze liecba bude aj tak rovnaka, gasteotuss alebo helicid. Fibroskopia je minutove vysetrenie, uplne supercho deticky zvladnu, nemusi ist nic az do pazeraka.
@mirkaknm a vedia to aj na zaklade toho potvrdit/ vyvratit? Dcerka mava apnoicke pauzy v dychani, tak nechcem nic podcenit
14 mesačné má fyziologický reflux. pH metria zbytočná, dajte rovno omeprazol/helicid a zistite, či pauzy zmiznú. Ak nie, hladať inde príčinu- laryngoskopia/ORL, plúcne, kardiologia, neurologia...
@bambulka_28 ano vedia a velmi dobre, v dolnom smokovci su v tom velmi skuseni
@bambulka_28 neboli sme... My sme nasadili gastrotus aj helicid a nebol v tom rozdiel resp. Ten kašeľ bol ci bral Liek ci nie. A predsa len je to ťažký zákrok a slová Dr skúsili by sme... Skúšať môže na sebe. Takže sme nakoniec nešli a hľadali sme ine možnosti. Dá sa spraviť pep test zo slín ten mal negatívny. Skúste si o tom prečítať. Držím palce.
@danjeliiik mala ochorela, takže zatiaľ sme ani my neboli. Áno ten test som našla, assiduo ho robia. Zajtra tam chcem volať. Ale spravia to aj 14mesacnemu babu?
@bambulka_28 ako si dopadla spravili vám ten test?
@danjeliiik ahoj ,môžem sa opýtať ako ste to nakoniec zvládli ?
@monika2809 my sme na tom neboli, nemal typické príznaky refluxu iba opakujúce laryngitidy a kašeľ. Pre Dr to bol pokus omyl, gastro sirup nám nezaoberal vôbec. Takže som to nedala robiť.
@danjeliiik ahoj, prepáč, dlhšie som tu nebola. Robili nam ten slinny test v assiduo. Reflux sa jej potvrdil.
@deniskaapetko9 prečo si to vyčítate ? Mala nejaké komplikácie potom alebo pritom ako jej to zavádzali ?
@ivanaa346 ten reflux sa nepotvrdil....a myslím ze to zavádzanie je fakt priserne...
@ivanaa346 teraz čítam diskusiu tu a ze to je o výchove a ze matky to prežívajú..no neviem...moja dcéra rešpektuje lekárov je úplne spolupracujúce dieťa a nikdy nemala problém, či u zubára alebo u iného lekára....toto vyšetrenie bolo hrozne pretože to sestrička nevedela zaviesť...malej to tam ,,rvala"neslo jej to dcera vypluvala krv...akože nemyslím ze som precitlivena 😉
@danjeliiik my sme absolvovali koncom marca