23 mesačnému synovi sa šúpe koška na rukách okolo nechtov

mina59
22. máj 2017

Ahojte mamičky. Nemáte niektorá skúsenosť? Malému (23 mes.) sa šúpe koštička na prštekoch na rukách okolo nechtov a aj na brúškach. Myslela som si že to má z kamienkov s ktorými sa hral pri mori ale dnes som si všimla že sa mu trošku šúpe koštička aj na prste na nohe okolo nechta.
Neviete čo to môže byť? Nebolí ho to a ani nesvrbí, jedine čo si on sám tú košku šúpe a ja mám strach aby si nezatrhol do živého.
Ďakujem za každú odpoveď.

cajchana
23. máj 2017

Ak sa ti to nevidi tak najlepsie bude ak s nim zbehnes k doktorke a ona ho posle na kozne. Tam mu uz isto nieco daju aby tu to preslo. Mozno ma na tych miestach suchu kozicku a preto sa mu tak supe. Radsej to nechaj na lekarku aby to posudila

mia18112
23. máj 2017

@mina59
Ahoj. Moj syn to ma od narodenia. Teraz ma už 6 rokov. Pobehali sme vsetky mozne kozne ambulancie. Vraj su to prejavy atopickeho ekzemu. Nam tie bruska prstekov akoby vyschynali, supe sa mu strasne koza, akoby cela zlezie z prstekov, niekedy az tak moc, ze mu to aj praska do krvi. Akoby bol dorezany na bruskach. Bojujeme uz 6 rokov s tým. Ma aj dobre obdobia - ze dlho dlho nic a potom sa to nahle zhorsi....

jankapo
23. máj 2017

@mina59 syncek mal take nieco a bola to plesen, pomahol mu canesten krem natierat...ale supanie koze moze byt vselico...ja by som radsej potvdit diagnozu k dr. neliecena plesen na rukach sa bude sirit dalej a velmi neprijemne a zdlhave liecenie to je potom (zazila som ako dospela uz) takze radsej poriesit aj ked to teraz vyzera ako banalny problem

mina59
autor
24. máj 2017

Dakujem vám, no ja som momentálne v UK a tu čo sa týka doktorov strach a hrôza, ale o par týždňov už letíme domov na SK a určite zájdem k doktorke ak mu to neprejde.

mina59
autor
24. máj 2017

@mia18112 nemáš náhodou foto??? ako to vyzerá u tvojho synčeka?

mina59
autor
24. máj 2017

Takto to vyzeralo dnes po kúpeli...rozmočilo sa mu to a teraz sa odlúpe kožka a uvidím čo ďalej, lebo na rukách to má už menej a tiež to mal takéto na rukách.

babulina
24. máj 2017

ja som davala synovi na to krem s vitaminom E na odporucanie lekarky, upravilo sa to po par tyzdnoch

mia18112
25. máj 2017

@mia18112 Ahoj, veruže namam foto, tieto posledne týzdene mame klud chvalabohu. Ako pisu dievcata, moze to byt hocico, ale plesen by hadam aj svrbela, ci nie ? Nas to mal podobne ako Vy na foto, len trosku v mensom. Tiez mu normalne akoby schadzala komplet cela vrstva koze dole......my sme ale mali navyse aj praskliny hlboke, doslovne, akoby sa dorezal na bruskach. Chudatko, naplace sa vzdy velmi, lebo ho to strasne stipe, vtedy prsteky bandazujeme na celu noc do framykoinovej masti. Drzim palce, neboj, nebude to nic vazne.

jankapo
25. máj 2017

@mia18112 nie plesen nemusi svrbiet...☹ a vy mate uz chorobu diagnostikovanu? lebo ked das na plesen antibioticku mast, je to este horsie ☹

adeli79
25. máj 2017

môj najstarší syn sa s týmto trápil. všelijaké predpisové kožné maste nezaberali. až som sa naštvala a skúsila som prírodnú masť v zložení aloe+propolis. problém bol za 2 dni preč.
teraz chodíme často na plaváreň, občas mu to ešte vyskočí hlavne po nej, keďže tam sa všelijakým takýmto plesniam darí a vtedy mu to natriem večer ped spaním a ráno je pokoj.
konkrétne tento máme stále v rezerve

https://www.foreverliving.com/retail/entry/Shop...

mia18112
25. máj 2017

@jankapo Ano, my sme boli uz u 4 kozných doktorov, skoncili sme aj u nas v MT fakultnej nemocnici na koznom, aj alergologicka sa nas to vzdy pyta. Vzdy nam kazu len premastovat kozu neustale. Nam tvrdia vsade, ze to je vysledok atopickeho ekzemu vsetci. Chvalabohu telo sa nam uz vycistilo a zostalo nam to len na prstekoch ruk, obcas aj chodidiel....

jankapo
25. máj 2017

@mia18112 ah, nejak mi unikol tvoj prispevok, jasne, tak drzim palce, nech sa s tym netrapite...ja som cele detsvo bojovala s plesnovymi ochoreniami, tiez vraj vysledok oslabenej imunity, niekto ma ekzem, niekto opakovane plesne, to iste moji synovia, takze ja ked vidim popukanu kozu, mam dost...☹

mia18112
25. máj 2017

@jankapo Inak je to dost bolestive, ked je to v akutnom stave, vsetko ho stipe, ruky si nechce umyvat chuda, ani pero vtedy neudrzi, stipe to a strasne boli, ked ma tie praskliny az do krvi. Fakt to vyzera, jak keby sme ho doma dorezali. Niekedy to ma na 1 - 2 pestekoch, inokedy aj na 8 naraz. Bojim sa, aby sa mu tam nezaniesla infekcia, preto zabalujeme normalne do spofaplastu, aby cez den ako tak chranil palceky + nejaka mast vzdy pod to. :( :( :( . Ked bol skolkar, ani plastelinovat nevladal - nechcel, aj ked malovali prstekmi.....nic, len presedel, nemohol robit, lebo strasne ho to stipalo.....:(

mina59
autor
25. máj 2017

@mia18112 oooo moje zlaticko....to muselo byt strasne....no u nas nastastie nic take nie je, len ta koza ide dole....nedavno sme prekonali 6tu chorobu tak rozmyslam ci z toho to nema, ale zajtra skocim do lekarne nech mi nieco daju na to....lebo tu u doktorov nepochodim a na kozne ma urcite neposlu to oni nerobia, viem to len preto ze kamaratka chodila pol roka s malym ktory mal hrozny exem, ale fakt hrozny a ta blba doktorka na nom skusala kadejake maste a neposlala ho na kozne vobec, tak ta baba sla s nim na pohotovost a tam mu pomohli. Zijeme v UK ale v lete sa vraciame takze to budem tam riesit ak to neprejde. Dakujem vam...

mia18112
26. máj 2017

@mina59 To je tam v UK fakt take strasne s doktormi ???? To musi byt desne.....a to my este nadavame na nase zdravotnictvo....! Neboj, podla mna to nebude nic vazne.....nasmu , ked sa to takto lupalo na prtsekoch noziciek - a presne ako si to odfotila - bolo to najviac vidiet po kupani - si to sam pri vecernickoch zlupoval dole ( akoze ho to fest bavilo 🙂 : ) : )......samozrejme, kym neboli tie prasklinky !
Inak aj tak sila, vyskusali sme roznych kozných doktorov, dokonca u nas v nemocnici znameho profesora na koznom - primara.....a vzdy to uzavreli ako ekzem atopicky. Predpisuju nam len oleje do kupela, rozne maste miesane na baze akoby vazeliny, Excipial, mast Lipobase, mast Linola Fett a Elo com - to je ten kortikoid. Inak najviac zabera ten Elo com - ale je to svinstvo - max 2 dni natierat vraj.....do leta vydrzite, netrap sa, kym ho to neboli.....Ozaj este nam kazali pridat - nasadit vitaminy B - komplex - akoze na kozu.

mina59
autor
27. máj 2017

@mia18112 dakujem ti pekne....a tie prasklinky vam zacali pozdejsie? Najprv sa mu kozka olupovala? No prsteky na rukach vyzeraju lepsie ale zas to ma na dlaniach tak ja uz neviem fakt co to je....a calciova masticka vam nezabera???
Ja nemam zatial zlu skusenost len co som pocula zeny ao sa stazuju tu na dr. tak to je hroza...my sme zatial doktorov nepotrebovali....

veronikadamianko
5. jún 2019

@mina59 dobry den aj mi s tym bojujeme :( prisli syncekovi na nieco? Nam kozna dala na premastenie a kortikoidy a tie moc nechcem

veronikadamianko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mina59
autor
11. jún 2019

@veronikadamianko jemu to prešlo, musela to byť reakcia na 6 chorobu

veronikadamianko
11. jún 2019

@mina59 dakujem za odpoved mi mame asi tu chrobu cely rok inak neviem:/

mina59
autor
12. jún 2019

@veronikadamianko to ma mrzí, skus vyskúšať co baby napísali... 6 choroba sú horúčky a potom vysyp a jemu potom o dva týždne začala zliezat koža...

zaanaa
11. máj 2023

@mia18112 Dobrý deň, viem že stará téma chcem sa len spýtať čo vám tak najlepšie pomáhalo na tie popraskané prsteky? Dcérka má atopicky ekzém a tiež jej na prstoch tak praska :( premastujeme stále no ťažko to liecit keď už je prasklina nemáte nejaký dobrý tip že čo na to najlepsie zaberá? 🙂 Ďakujem

mina59
autor
29. máj 2023

@zaanaa calciovu masť ste skúšali? Moja má tiež atopický ale nepraska jej koža,dr nám predpisuje na fliacky robenu mastičku v lekárni. Držím palce