22 mesačný syn má teplotu 40°C

bzzuzka
19. júl 2013

Ahoj, hladala som takuto temu, no nenasla som, mozno som prehliadla. Jeden z mojich synov 22mes ma vysoke teploty 40°C. Od rana mu davam paralen a nurofen, ale akoby som mu davala cistu vodu, davali sme aj niekolko zabalov, tiez ziaden efekt. Tak sme ho dali do vlazneho kupela, pomohlo na 2 hodky zrazit to na 38,3 a zasa ma 40°C a viac. U lekarky sme boli dala mu aj tabletky (nejaky druh antibiotik) Naposledy som mu davala o 17:30 Nurofen + diazepam. 18:00 tie antibiotika. 19:30 paralen cipok a stale ma to dieta 39-40,5 teploty. Uz som zufala, trva to cely den. Bojim sa ze ho predavkujem tymi liekmi. A bojim sa vysokej teploty. Posledne ked bol chory, tiez nic nepomahalao a vyzeralo to podobne.
Prosim poradte co robit, ani spat mi to neda. Aj ked poznate nejaky "recept starej matere" hocico len nech je to osvedsene. Aj teraz ma cez 40

ivkake
19. júl 2013

Ahoj tak ja co poznam je ze zemiaky ostruhas nakrajas na platky a das na spodky chodidiel zabalis do plienky a do rana by mu mala horucka klesnut a este veeela vody držím prsty nech vam to pomoze 😉

javy100
19. júl 2013

Ahoj, tak z vlastnej skúsenosti to potvrdiť nemôžem, ale švagriná to robí vždy keď má malá teploty. Dať dieťaťu do rúk normálne studené vajíčka z chladničky 🙂 . Ona vždy povie, že toto jediné jej zaberie. Ja som to zatiaľ ešte neskúšala, nemali sme zatiaľ také teploty, že by to bolo potrebné. Za pokus to stojí. Prajem skoré uzdravenie. J

bzzuzka
autor
19. júl 2013

Davam mu takto citron, vraj aj to pomaha, no nic. Skusim zemiak. dakujem

brulinka
19. júl 2013

my sme sa nedavno tiez trapili takto s teplotiskami asi 4 dni noci v kuse ...potom sa vysypal vyrazkou teploty odisli a bola to 6 . choroba ... hlavne aby ti vela pilo dietatko lebo ked nieje dost zavodnene nemozu lieciky proti teplote tak dobre ucinkovat , ked ti tak teplotuje tak davaj na striedacku paralen a ibalgin ale najskor po 4 hodinach aby si ho ozaj nepredavkovala ( paralen sam ma mat 6 hodinovy interval medzi davkami , nurofen/ibalgin 6-8 hodinovy interval , na striedacku 4 hodinovy interval ) , ucinok najvyssi liecik dosahuje az za 30-120 min a ma trvat aspon tie 4 hodiny takze mu castejsim podavanim nepomozes... vetraj izbicku aby tam nemalo horuco, len lahunke pyzamko (moj spinkal len v rozopnutych opalovackach - rozopnutych aby sa ochladzoval a ked sme mali vysoku teplotu a este sme nic nemohli podat tak som mu davala s plienockou aj v noci take vlazne obkladiky na brusko a hrudnik aj ked spinkal.... prikryla som ho len tak lahko prazdnou oblieckou alebo vobec.ked bola teplota nad 38,5 a neklesalo davala som zabaly alebo kupel ... nesmie sa davat velmi studene len o trochu chladnejsie ako je dieta ( len trochu teplejsie ako vlazne) , pozor na to aby nemal pri obkladoch triasku lebo telo dostane impulz ze mu je zima a vyda impulz aby produkovalo este viac tepla a teplotu tym padom neznizis ... zabaly sa nemaju davat ked su studene alebo mramorovane rucicky a nozicky... a tiez celkovym stavom ako sa babo ma sa riad, moj sa aj pri tych vysokych teplotach este usmieval a pekne papkal a pil tak som sa az tak nebala , keby bol nejaky cudny tak radsej chodte na pohotovost...drzim vam palceky aby ste to zvladli a skoro sa vam polepsilo !

bzzuzka
autor
19. júl 2013

@brulinka striedam panadol a nurofen, len bohuzial ako pisem skoro nic sa nedeje. Snazim sa mu davat vela cajika, robim mu taky aky ma rad. No ked ma tie vysoke teploty tak vela nechce. A nedam to do neho ani za nic. Zacne mi pistat a nervacit. ked mu teplota troska klesne tak sa napije. Dnes ako mal tych 38,3 tak sa mi aj pekne napapal aj posrandoval a zas ho to zmohlo :(
Este je tu problem, ze paralen mu davam 7ml podla vahy a on to nechce tak ked mu to dam nasilu vyvracka to, a aj vsetko ostatne. Cez den je to lepsie bo mu pohrozim ze "pride Maxik a ti zje, rychlo spapaj" a spapa.
Neviem ako ho teraz ochladim, ma 40,5. Ked ho zobudim a dam obklady alebo sprchu tak dostane hysak :( a zobudi aj druheho. och joj :(
Dakujem za radu

srdiecko9
19. júl 2013

@bzzuzka tak skús cipky, keď sirup vyvracia.. Ja dávam len cipky, sirup mám v zaloze, keď by mala aj hnacky a teploty. Inak mne sa ťažko zrazala teplota, keď sme mali 6 tu chorobu. Lekárka Vám nerobila crp z prsta?

bubulka722
19. júl 2013

@bzzuzka Posaď ho na chvíľu do vody, ktorá je o cca 2st. chladnejšia ako je jeho teplota. Hlavičku mu nenamáčaj, keď ho vysušíš a oblečieš, daj mu na čelo mokrý kapesník. Pozor zábaly a sprchy proti teplote rob len vtedy ak má horúce aj končatiny.

brulinka
19. júl 2013

7ml je dost ... ja som davala malemu nurofen sirup po 2,5 ml a som sa s tym dlho bavila pomalicky aby to do neho voslo, 7 by sa zblaznil asi...paralen sme mali v cipku, zajtra urcite kupte aj cipky ... budete musiet sa schladit zabalmi alebo sprchou m drzte sa , pokojnu noc potom
!

eva423
19. júl 2013

@bzzuzka Skús mokré zábaly na čelo,zápästia a členky. Nám to tiež minuly týžden išlo strašne pomaly dolu. museli sme striedať sirupy po troch hodinách a medzi tým zábaly. Inak pri takej vysokej teplote daj aj 1/2 diazepanu ,aby ti nedostal febrilné krče. veľa šťastia a hlavne zdravíčko

dankako
19. júl 2013

Moja dcerka vzdy ked mala vyssiu teplotu, tak som o inom ani neuvazovala iba o tom, ze dam cipku, ked bola mala, tak to islo hravo do nej, teraz ked je uz starsia (2roky aj 9 mesiacov), tak stiska ritku a place, ale nakoniec sa to vcucne a je to v nej a ja som kludne, ze zabera plna davka a veru aj zabera. Skus vyskusat cipky Paralen 100. Su fakt dobre a teplota ide po nich dole a hlavne mas zaruku, ze jej nieco na teplotu ucinkuje. Ked davas sirup a vidis, ze nezjedol plnu davku, tak to aj preto nejde dole. Inak by som doporucila zabaly a hlavne davaj ten diazepan, aby nedostal krce. 😉

tatko_bebe
19. júl 2013

ja plienkujem studene plienky na hrudnik a celo+ uterak a tak to stale menime dookola az kym neklesne pod 39, niekedy to trva aj hodinu ale vzdy to pomoze. Mam otazku diazepam na febrilne krce mate odkial?

bzzuzka
autor
19. júl 2013

@eva423 diazepam davam, dakujem, prave je v zabale

bzzuzka
autor
19. júl 2013

@dankako paralen cipky som prestala davat este ked boli mali, neucinkovalo to. No dnes som mu skusila opat a tiez nic

bzzuzka
autor
19. júl 2013

Inak. ako dlho ma byt dieta v zabale
A co robit v pripade, keby mal vysoku teplotu a studene ruky a nohy ? ked teda nie zabal?
@bubulka722

bzzuzka
autor
19. júl 2013

@tatko_bebe myslim ze to mame vsetci od lekarov. Ja som sa stretla s protikladnmi nazormi lekarov na diazepam. Jeden ano druhy nie. Tak si vyber. A co si vyberiem?? Radsej dam
Po akych intervaloch to striedat? Ten zabal?

dejnas
19. júl 2013

moja dcérka máva pri chorobách takéto horúčky... naposledy mala 40-tky 4 dni, trvalo presne tých 72 hodín od nasadenia atb, kým jej začali účinkovať.... diazepam som nepodala nikdy, hoci som ho mala... čo sa týka liekov - tak mám odsledované, že čípky zaberú vždy lepšie... takže aspoň striedame: napr. čípok nurofen a po urč. intervale (ak nevracia) paralen / panadol sirup...pri týchto stavoch,dr. vravela, že môžeme lieky podávať v 3 hodinových intervaloch

denika0711
19. júl 2013

ahoj,ja mojmu robim zabali tak,ze namocim plenu do vody obalim mu hrudnik (ruky nohy volne/hole),a nato este suchy uterak,opakovat to aspon 3x, po tom,co budes citit ze sa mokry uterak prehrial..a davam este panadol cipok,kazde 4 hodiny...drzim palce,nech ste ok.

filipa
19. júl 2013

@bzzuzka ahoj, odporucila by som podavat belladonnu 30CH, pri takejto teplote mozes po hodine davkovat po 3 gulicky... nam zaberie vzdy uz po 1. davke - znizi teplotku, vtedy treba nechat zabojovat organizmus... ak teplota po case vystupi, opat nasadit liecik... inak, mozno kombinovat aj s klasickymi antipyretikami, ktore spominas...
navyse, ak je za tymito teplotami skryta nejaka choroba (napr. uz spominana 6. choroba), belladonna zmierni jej priebeh... drzim palce, nech je malicky skoro fit...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkake
20. júl 2013

No ako? pomohlo nieco z toho? uz je vam lepsie?

tatko_bebe
20. júl 2013

@filipa nie som zastanca homeopatie ale to co pises mas realne odskusane?

tatko_bebe
20. júl 2013

@teegreen a nazov?

bzzuzka
autor
20. júl 2013

@filipa a kde sa to da kupit? ja im davam akurat biogaiu.

@ivkake no tak neviem co pomohlo, do rana do pol 5 sme bojovali so 40kami. Dovtedy nic, ani zabal ani zemiak ani medikamenty. Potom to slo nad ranom dole. Teraz teplotku sice nema ale bojim sa dalsej noci, ze to bude rovnako. Chudatko, takto sa musi trapit. Ale dnes je vesela kopka, uz stvara aj so svojim dvojcatom "lotroviny" 🙂
Dakujem este raz, za pohotove odpovede vsetkym, aspon psychicky to pomoze, ste zlati 🙂

bubulka722
20. júl 2013

@bzzuzka Ak má studené končatiny, je najpravdepodobnejšie, že má zimnicu. Zábalmi v tomto stave by si mu veľmi uškodila. Dieťa vtedy treba zabaliť, dať pod perinu. Keď sa krvným obehom teplota dostane aj do končatín, vtedy treba začať so zábalmi alebo sprchou. Zábaly nenechávam dlhšie ako 2-3 minutky, tak isto aj sprcha. Je to na rýchle ochladenie tela, potom rýchlo obliecť a dať ho do postele.

bubulka722
20. júl 2013

@bzzuzka Ešte som zabudla. Nikdy nedávam dieťaťu šokovú terapiu zábalmi na hrudník, len na končatiny. Je veľmi dobré potrieť dlane a chodidlá rozkrojeným citrónom. Ten tiež sťahuje teplotu.

akrim1311
20. júl 2013

súhlasím s eva423.A ak máte doma napr.egrešový kompót,skús mu dať trošku šťavy alebo zo zaváraných ríbezlí.Po troške nech cucká ak môže,aj to sťahuje teplotu.

filipa
21. júl 2013

@tatko_bebe takmer 6-rocna skusenost... nepisala by som o niecom len hypoteticky, bez vlastnej skusenosti... 🙂 ucelom mojho prispevku bola snaha pomoct v konkretnej situacii...

@bzzuzka kupujem v lekarni, mame taku jednu, ktora sa specializuje na homeopatika, takze maju takmer vzdy a vsetko, co som doteraz potrebovala, a ak nahodou nie, poziadam nasu homeopaticku, ona ma zarucene vsetko...
inak, lekarne vedia objednat, ak nemaju... aj tie, ktore sa na homeo nespecializuju...

annulikb
21. júl 2013

take vysoke horucky poznam pri mojej dcere - urcite zabaly, vajicka do ruky, citronom potriet nozicky a rucicky - urcite striedat nurofen a paralen, ale podla mna viaz zaberu cipky. diazepan - aby ti dieta neskrcovalo. Ja to uz potom riesim cipkami rectodelt - bez nich nam ani vysoka teplota neklesne. Drzim palce.............. tiez som casto zufala, poznam ten pocit beznadeje.

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz