22 mesačná dcéra má vyrážky po celom tele

olioza
15. okt 2012

mam 22mes. dceru druhy den vyrazky po celom tele, hrozne malicke.. nema teplotu, sopel, kasel je zdrava. lekarka sa vyjadrila ze alergia na potravinu. pila bylinkovy caj a vraj z toho to ma... caj uz mala aj predtym a nemla alergiu.. ale sak dobre.. ale dokedy su vyrazky na tele pokial ide o alergiu na potravinu?? davam jej fenistil kvapky, lokalne nic. podla rady lekarky. dakujem za odpoved.

xlucia
15. okt 2012

@olioza kde ma tie vyrazky. nema len virozu?

katren
15. okt 2012

@olioza moja mamina v zivote nemala ziadnu alergiu a pred mesiacom sa jej vytvorili vyrazky.....sla k dr. a ten hned podozrenie na ovcie kiahne /pri 3 detoch nedostala/ a nakoniec to bola alergia na nejaku potravinu.....nepamatam si na co to bolo, ale viem, ze ju jedavala v pohode aj predtym a nic.....takze moze to byt aj tymi bylinkami
to, ze dovtedy nereagovali neznamena, ze na ne nie je alergicka....

olioza
autor
15. okt 2012

@xlucia nie nic jej neni.. a baby ma to aj manzel, teraz sa mu to vyrutilo, mala to ma od soboty a manzel to teraz zistil a svrbi ho to

olioza
autor
15. okt 2012

@katren ano s tym suhlasim povedala to aj lekarka.. a nemoze to byt na areiel.. vymenila som ho za lanzu.. periem v ariely asi 2 tyzdne..

katren
15. okt 2012

@olioza jasne, ze moze.....aj si jej zmenu prasku povedala?

olioza
autor
15. okt 2012

@katren nepovedala... to am napadlo az teraz ked to ma aj manzel

olioza
autor
15. okt 2012

a to by sa ta alergia az teraz prejavila.. periem kazdy den.. a mala je brindos menim jej tricka aj 2x za den.. zajtra behnem asi k lekarke este alebo jej zavolam

mirreckall
15. okt 2012

@olioza ja som bola vyhádzaná z broskýň dva týždne :( takže môže a nakoniec nezabralo nič iné len infúzie...ale o čaji som ešte nepočula... skôr si tiež myslím, že ten prášok...poznám aj dospelých ľudí, čo majú na niektoré značky alergiu..

olioza
autor
15. okt 2012

fuuuu tak dufam ze fenistil pomoze .. tak nic vsetko co som dnes poctivo vyzehlila mozem zajtra oprat .. ale zaujimave je ze na biele pradlo mam kapsule tie gelove ariel a s tym periem od leta asi a nic.. teraz som kupila ja na farbnem ale tekuty gel a ten robi problem??

jajatko
15. okt 2012

@olioza ahoj, tak aj moja dcerka ma drobné vyrážky červené po celom telíčku, na spodu líčok, tie má také drsné, na chrbátiku a brušku červené pupienky a na bokoch, pri kolienkach a pri lakťoch také suché a drsné. má to už tretí deň, dývam jej tiež fenistil kvapky po 5kvapiek 3x denne, no neviem či to nie je málo? ja som bola v tom, že to má reakciu na čokoládu čo som zjedla ale teraz ako pozerám aj my perieme v tekutom gély ariel, žeby to bolo naozaj z toho? alebo môže sa takéto niečo vytvoriť aj ke´d sa prerezávajú zúbky? tiež má hnačku. pôjdeme k dokine ale dnes mala dovolenku a byvame na dedine, sme bez auta, tak preto som nesla.

uhnakova
15. okt 2012

Clovek sa moze zalergizovat doslova z nicoho nic. Jeden den je jedlo v pohode, dalsi den koniec. Takze moze to byt alergia na bylinkovy caj. Fenistil kvapky by mali zabrat rychlo, za 2-3 dni zlepsenie, postupne zmiznutie vyrazok. Ak nezaberu, tak to najskor nie je alergia, alebo nebol odstraneny alergen (tj. alergiu vyvolava nieco ine ako bylinkovy caj).

olioza
autor
16. okt 2012

@uhnakova podla ma je to ariel ma to aj manzel.. uz som dlaa vsetko znovu vyprat