21 mesačnú dcéru preháňa a zvracia. Máme ísť na pohotovosť?

sisa0310
13. júl 2013

Maminky, vcera sme sa s malou (21.mes) vratili z Podhajskej, vsetko bolo ok, nechali sme ju mojej mame a zatial sme sa isli vybalit, poupratovat doma atd atd (ved to poznate)... vecer ked sme prisli domov tak som jej na rychlo isla nachystat veceru, kedze som nemala navarene tak puding s ovocim... mala sa ho ani nedotkla, tolko co som sa otocila, tak sa strasne povracala, to boli doslova gejziry po byte a gauci... dotoho ju este aj prehnalo... spravila som jej cierny cajik a isla dat hylak, lenze znovu vsetko vyvratila... zaspala mi od vycerpania na rukach, tak som ju rovno ulozila do postielky... myslela som ze je za tym dlha cesta, ze mala vytraseny zaludok atd... nad ranom ju zacalo opät napinat, vysli z nej len sliny, kedze uz nemalo co... potom ju zas este aj prehnalo... pokusala som sa do nej dostat teda aspon smectu, no opät neuspesne, zas to skoncilo na gauci... potom este zabuvala a rano o deviatej sa zobudila svieza ako rybicka, akoby jej nic nebolo, natrela som jej s troskou masla vianocku a spapala... zdalo sa mi ze je to fuc... mm isiel s nou na prechadzku a vratili sa, nedarilo sa nam do nej dostat polievku, zjedla 5 lyziciek... a dotoho sa opakoval presne ten isty scenar ako vecer... grcky vsade naokolo, zase ju aj prehnalo... co jej moze byt? mame letiet na pohotovost??? poradte mi prosim...
este som zabudla dodat, ze ked ju mala mama, tak neviem co vsetko do nej natlacila, kedze mama ma potrebu do nej tlacit stale nieco ako do "prasata"... ale aj po hadkach si neda povedat...

cuculiatko88
13. júl 2013

mohla mat upal ked ste boli na slnku vcera ...radsej chod na pohotovost

riave
13. júl 2013

@sisa0310 No ja by som pre istotu sla, aby sa chuda malinke neodvodnila 😔 prajem vela sil a nech to skoro prejde 😉

ivuska027
13. júl 2013

skus zistit, co mala jedla, ale to by ju nedrzalo z predchadzajuceho dna 😕 Momentalne nieco crevne zuri, od nas zo skupiny mame dokonca dve deti v nemocnici, tiez ako pises grcanie a hnacka. Ja by som sla, urcite 😕

stanislavao
13. júl 2013

na kupalisku dostala vam mala infekciu. kupalisko podhajska je tym zname. chodte na pohotovost

bodka13
13. júl 2013

zisti čo zjedla u maminy .....dávaj pozor,aby mala dostatok tekutín - treba podávať po lyžičkách alebo striekačkou v malých množstvách ale často,ak bude dehydrovaná stúpne jej aj teplota ....ak sa ti to zdá zle(podľa popisu hej) pre istotu choďte na pohotovosť- vedia podať injekciu proti zvracaniu + podajú infúziu a malej sa polepší
...mala by mať aj dietu v strave - vynechať mlieko a mliečne výrobky

brnka
13. júl 2013

no ja by som sa uz urcite bala a cvalala by som na pohotovost

javy100
13. júl 2013

Ak to zvracanie a hnačky pretrvávajú, tak hrozí, že malá bude minimálne dehydrovaná, určite už aj je. Musí piť. Ja by som na tú pohotovasť asi radšej išla, radšej zbytočne ako niečo zanedbať.

jaja018
13. júl 2013

Radšej by som zbehla k lekarke aby nebola dehydrovana. Môže to byť s tepla, zo slnka alebo nejaká vyroza

silvuskaa
13. júl 2013

mohla chytit nejaku virozu, ked v sebe nic neudrzi isla by som na pohotovost.....skusaj davat po lyzickach kulisek a aj tu smectu, nie naraz ale len po troske, tak je sanca ze to hned nevyvrati.
Prajem skore uzdravenie.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborka2708
13. júl 2013

jednoznacne chod na pohotovost nie je na co cakat,budes istejšia. drzim palce 🙂

dukokatka
13. júl 2013

nasadit dietu ziadne teple napoje iba cierny caj po lyzickach alebo sypany citronovy caj studeny.a tycinky bez soli alebo piskotky aspon tento den co zacala vrackat.dajte ruku na brusko ci jej kruti po brusku .az na druhy den zacat postupne papat.

aristka
13. júl 2013

s takto malým dieťaťom ak opakovane zvracia určite treba ísť na pohotovosť,inak voda v podhájskej je na takto maličké detičky dosť silná,aj moja mama minulý rok mala odtiaľ problémy,či je to mineralizáciou alebo čo...