20-mesačný syn prvýkrát vracal

katka3212
20. dec 2024

Ahojte, maly mi prvý X v živote zvracal. Na obed zjedol polievku, neskôr vypil mlieko a šiel spat poobedňajší spánok. No vystrájal a nechcel spat, sli sme sa bavit a tak zaspal až niekedy o 16:00. No v spánku po 20 minutach začal zvracať (polievku a mlieko, úplne všetko ) … potom po hodinke sa napil caj, kt.tiez dal von. Prešlo cca 5h a zjedol krajec chleba, vypil pohár čistej vody a na spanie si pytal mlieko (viem že to nebol dobrý nápad, ale nezaspi bez toho) dali sme mu menej (150ml) … do polhodiny sa pozvracal a teraz spi dalej.

Nezjedol nič pokazené, každý den máme taký istý režim. Po obede (polievke) vždy na obedňajší spánok vypije 90ml mlieka, každý den. Aj potom na noc 300ml. Čiže si nemyslím, že to bude z jedla.

Hnačku a horúčku nemá, nevyzera žeby ho niečo bolelo. Nie je malatny. Z čoho to môže byt ??? Nikdy predtým nezvracal tak sa bojím teraz zaspať, aby sa niečo nestalo.

Stretla ste sa s tým niektorá ?

katka3212
autor
20. dec 2024

@katka3212 a zvracia strašne veľa, nie je to len take grckanie. Úplne všetko čo mal v sebe je von. Teraz spí, mám ho neskôr zobudiť a dať mu caj - vodu ?

martyzpp
20. dec 2024

@katka3212 u nas to bola crevna viroza. Chvalabohu, ta zvykne prejst za 12-24hodin. Az dve hodiny po zvracani moze pomalicky po lyzicke kuliska - rehydratacny roztok. Jest nemusi, ale tekutiny po troske ano.

andrea_82
20. dec 2024

@katka3212 vodu nie, je tazka na zaludok. Nechaj zaludok min. 2 hodiny oddychovat, nedavat nic. Kontrolovala by som ho, ale ak sa nezobudi, nedavala by som nic, az rano. Najprv skuste male mnozstvo, pomaly po lyzickach.

koniarova
20. dec 2024

Ak bude zvracal veľa,choďte na pohotovosť. V tomto veku kľudne aj rotavirus.

zuzikak
20. dec 2024

moze to byt viroza. Nebud ho - dieta po zvracani kludne nemusi pit aj 2 hodiny aby sa mu zaludok ukludnil. Potom po troske (po lyzickach) rehydratacny roztok. Ak nemas, tak prevarenu vodu a odbublinkovanu mineralku 50:50 alebo cajik a aj to len feniklovy ak mas. Mlieko v ziadnom pripade aspon 3 dni. Nechaj ho vyspat sa. On sa zobudi a vypyta si. Ak ti bude zvracat aj po 2 hodinach co nic nepil tak by som zvazila aspon zavolat na konzultaciu na pohotovost prip. tam zbehnut aby nebol dehydrovany.

dadka1997
20. dec 2024

@katka3212 ani to mlieko nie je dobrý nápad, skôr podavať iba tekutiny, a rano kúpiť kulišek ma dolezite minerály, ktoré sa strácajú vracaním

gelifil
20. dec 2024

vodu nie, mlieko nie - to su zakladne pravidla....naco by si ho budila??

euka210
20. dec 2024

@katka3212 ved uvidis co bude rano...moj 8r vcera pooobede ze ho boli hlava, teplotu mal len 37, unaveny lezal, mozno po 1h zrazu ze mu je na grcanie. 2x vsetko vygrcal, vecer zaspal a rano uplne ok. Ale jedol palacinky, tak mozno mu nesasli...co sa sice este nestalo.
daj mu zajtra dietu...tmavy cosladeny caj, suchare, piskoty, vyziva, zemiaciky. Uvidis ci sa nieco k tomu prida, ci len crevna viroza ci co.