Ahojte mamičky moja otázka hlavne mamičiek čo majú autistov aké správanie ste spozorovali u takto malých deti? Syn ma 20 mesiacov nerozpráva nič len také mama papa ble nie keď mu niečo nedovolím alebo mu niečo nejde podľa toho ako on chce úplne banality spojený vláčik ak neni tak to rozhadze a reve hádže sa o zem búcha hlavu vydáva divne zvuky keď sa teší alebo celkovo len také výkriky do tmy teší sa keď urobí niečo čo mu zákazem do toho neobsedi nemôže mať hocijaké topanky na sebe len tie ktoré nosí dlho keď mu niečo zakazem ma taký amok aj hodinu že sa ledva dokáže nadýchnuť … inak je šikovný od 10 mesiacov behá od 1 roka jazdí na odrazadle bazény nemá rad piesok na mohach hneď reve že ma nohy spinave ja neviem som na neho aj sama a som z toho strašne smutná..
uplne normalne dieta mate...moj syn je autista ale teda sa spraval uplne inak
nepríde mi ako autista..teda aspoň nie podľa toho čo si napísala...
Udržiava očný kontakt? Rozumie ti, čo mu hovoríš? Dokáže splniť nejaké jednoduché pokyny? Ukazuje prstom, keď ti chce niečo ukázať? Pozrie sa tým smerom, keď mu niečo ukazuješ ty? Reaguje na svoje meno?
To som vypísala len základné veci ktoré mi v rýchlosti napadli.. ak si na všetky (alebo aspoň väčšinu) odpovedala áno, nemaj obavy. Ak by si predsa len mala pochybnosti, konzultuj to s pediatrom.
obdobie vzdoru. toto je vek, kedy bezne deti presadzuju svoje a to hlavne amokmi, casto ich rozhadzu fakt aj malickosti.
my sme mali amoky na dennom poriadku, castokra t aj viackrat denne, minimalne 1 dlhy amok. a dcera autistka nie je.
Normálne dieťa, kľud 🙂
Neviem preco si vsetky matky myslia, ze ked si dieta trieska hlavu a vyvadza,je hned autista. Moj je autista a ani si netrieskal hlavu ani nevyvadzal
Ukazuje prstom? Zdieľa pozornosť? Reaguje na meno? Aký má očný kontakt? Rozumie ti? Napr. keď mu povieš prines loptu, prinesie?
Z toho čo si napísala to môže a nemusí byť autizmus.
A inak vie aj zvieratká aj takéto veci a ukazuje prstom do neba keď vidi lietadlo alebo hore na na svetla ..