20 mesačný syn má neustálu nádchu. Poradíte?

janelatt
10. jún 2015

Nas maly (20 mesiacov, 84 cm, 11 kg). ma takmer rok neustale nadchu. Zacne to cirym vytokom z nosa a po 5-tich dnoch sa mu hlieny zafarbia nazlto, zeleno, hnedo. Ak mu nepodavame antibioticke kvapky typu Uniflox, Pamycon, dostane bronchitidu. Tie berieme max. 7 dni, zaroven vzdy dostane aj sirup na kasel. Po tyzdni sa z toho zvycajne dostane, no cisty nos mu vydrzi zhruba 4 dni. Potom sa nam opat zacina kolobeh odsavania, podavania kvapiek a sirupov. Na alergiologickych testoch zisitli alergiu na bielok. Davame si pozor, aby nic vajecne nekonzumoval. Ak mate podobnu skusenost, ako postupuje vasa pediatricka? Ake testy ste absolvovali?

jeennyv
11. jún 2015

na nosno- usno-krcne ste neboli? toto nepises, cudujem sa, ze lekarka to pri takychto stavoch nezvazovala.... urcite navstivit toto oddelenie...moze ist o chronicke zapaly dutin atd...urcite to hned riesit cez nosne...

jamelia
11. jún 2015

Moj manzel mal podobny problem, dlhotrvajuca nadcha zacala ako kazda ina, cire sople, po mesiaci neprechadzania mal stale zlte sople. Siel na orl, doktor ho odbil, ze alergia a poslal na alergologiu. Cakal dalsi tyzden bez liecby, potom som sa nahnevala a objednala ho k druhej orl. A ta ho poslala aj na rtg a cuduj sa svete, zistila mu, ze ma zapal dutin. Dostal dve balenia antibiotik. Povedala mu, nech ide aj na alergologiu, pretoze ta moze byt spustacom, ale zapal treba liecit ako zapal. Takze teraz je uz v pohode, len este musi mat fyzicky klud, aby sa mu to nevratilo, lieci sa to aj mesiac. Nadchy maval castejsie. Doktorka predpoklada alergiu na plesne, kedze sme byvali v starsom dome, ktory momentalne prerabame. U takych malych deticiek sa tazko zistuje alergia, pretoze sa ich imunitny system estelen vyvija. Co ma na testoch dnes, zajtra moze byt nieco ine. Moj syn je jemny atopik, nema az take extremne prejavy na kozi, ale uz vyse roka neviem zistit, co mu vadi. Chodime aj na plucne, pretoze mal v obdobi, ked dcera zacala chodit do skolky trikrat po sebe chytene priedusky a ten doktor na plucnom ho chce dat otestovat, az ked bude mat 4 roky, teraz ma dva. Takze tiez by som to skusila poriesit v tvojom pripade este u orl lekara a pripadne potom zistovat, co mu vadi. Pri malych detoch byva najcastejsia reakcia na kravske mlieko. Drzim palce 🙂

nikolet_89
11. jún 2015

Mne príde že má alergiu a tým zníženú imunitu skúsila by som fenistil kvapky na alergiu svrbenie atď...potom sinupred aspoň pár dní na zriadenie hlienov a sirup aerius a potom ak by nezabralo by som riešila nosno krčné a samozrejme aj novú alergologicku možno si nevšimla že je tam aj niečo iné