Ahojte viem že je plno takýchto tém ale proste chcem poradiť .... dcérka bola chorá dva týždne mala soplik a kaslala vracala prehanalo ju ale prešlo to a už len občas zakasle... samozrejme som jej veci niektoré povoľovala ako pozeranie videí na telefóne .... no už asi týždeň má take stavy že ak ju chceme niekam zobrať začne plakat a strašne vrieska.... place ale po chvíli jej prestanú tiecť slzy a začne kopať nesmieme sa jej chytiť bucha nás ... toto robí aj keď sa zobudi z poobedneho spánku v noci sa zobudí s plačom ale bez sĺz ... ak začnem spievať aute povie nie ak príde večer muž do izby že ide spat začne byt nervozna a nechce ho... proste hocico co robíme či začneme kreslit , či preplnene na tv kanál , či ju chceme zobrať na ruky alebo nechceme stále place jeduje sa... a ak chceme ísť von ju uspať nechce sa dať obliecť kope a až vrci zároveň s plačom a to iste aj keď ju chceme prebaliť .... chcem vedieť čo ste mamičky robili ak aj vaše dieta sa takto chovalo.... ďakujem vopred 👍🏼
Musíte vydržať, pevne si určiť hranice, pravidlá a nepodľahnúť. Bude skúšať, či to na vás zaberie, môže sa aj hádzať o zem, dôležité je zachovať si chladnú hlavu. Držím palce!
@daniella54 gratulujem, začínate obdobie vzdoru😉treba vydržať🙂
Ach moj ty Bože ... tohoto štádia som sa najviac bála.... a čo mám robiť keď mi začne plakat mám sa snažiť jej dohovárať alebo ju zaujať s niečim alebo nechať plakat? Lebo ja som zúfalá hocico čo urobíme je nie nie nie a nič nesmieme lebo ešte viac začne plakat.... je to úplne iné dieta .... predtým vysmiata milunka dobrunka všetko bolo ako hodinky u nej a teraz jeden maly nervak ....
@daniella54 aj naša je malý nerváčik🙂zlá kao čert...a to má 16mesiacov
Aj teraz ideme od svokrovcov domov a obliekali sme ju 4...do autosedacky sme ju silovo museli zapat a teraz zaspala v aute ...keď ju budem zase do pyžamká prezliekať určite nás to znovu neminie.... akoze ja mám trpezlivosti na rozdávanie ale ja sa skôr bojím o ňu či jej neni niečo alebo po psychickej stránke či je v poriadku .... nechcem samozrejme nič zle privolávať ....je to srdcervúce keď dieta place celkovo pre mna ... držím aj Vám palce @mogaa a pevne nervy
@daniella54 vitaj v obdobi vzdoru, skusa hranice, snazi sa zaujat. Netreba tomu podlahnut, pravidla vzdy urcuje rodic. Radim nepovolovat, lebo ked pochopi co zabera, bude sa to stupnovat. Dbat o bezpecnost, ale nechat ju kludne pojedovat. Odporucam stiahnut z netu knihu Kazde dieta sa vie naucit pravidla... vela stastia
Neboj mama., to je len obdobie. Nasa mala tiez az hystérie, ked manzel zacal spievat v aute. Ona zacala ,,dost, ticho !" A moj muz dobra nalada a provokatér od kosti , nedalo sa mu prestat 😂
To boli kriky.
Ale nič extra sme voci tomu nerobili. Kde sa dalo vysvetlit, vysvetlili sme. Ked nepomohlo, tak sa vyrevala kusok. Potom som ju bez slova objala. Opytala sa či je uz dobre. Pokial revala dalej, tak som ju nechala tak.
Neviem či to je dobry spôsob, ale tiez to zvykla robit kvoli mobilu alebo sladkostiam.
Dokazala stat pred skrinou a revat tam aj pol hodiny, nedala si vysvetlit ze cokolada sa nepapa stale.
Nepovolila som
No a casom to odznelo.
Povaha dieťaťa sa začína formovať tak po roku a to ako prežíva obdobie vzdoru je ukážkou temperamentu s akým sa narodila.Nepotesim Ťa lebo kým si dá povedať tak to bude oslavovať štvrté narodeniny... Mňa ešte čaká obdobie vzdoru s treťou dcérkou už teraz sú vlasy trham 🙄
Je to normalne..vyvoj nervovej sustavy, patri to k veku..prejde ju to...
Pomaha dookola vysvetlovat, znizit sa na uroven jej oci..aby vnimala..a pripadne dat jej na vyber, z dvoch moznosti,nech povie, co chce..ale ak tak moze menit nazor kazdych 5 minut..je to tym,ze hej mozog nestiha spracovavat emocie, v tomto veku bezna vec .
Ak vymysla aj tak, neriesit, neustupovat..
Nechat ju 5minut pojedovat sa, potom prist a objat ju.. u nas to funguje.hned sa ukludni.
@daniella54 ako kedy. Na moju zabera ignoracia. Aj ked je to niekedy tazke lebo decibely su riadne. Ked sa ukludni vysvetlit jej to ide sa dalej. Ked sa treba obliekat alebo niekam ist hold smola. Nasilu ked to inak nejde
nasa robí to iste.reve,kope,hadze sa o zem...este aj zo spanku krici " nenenenenene" uz sme na prasky obaja....
Ono je to zaťažko bývame u mojich rodičov kým sa nám stavia dom .... takze my sme prísny nedovolíme ale babka s dedkom povolia a problém je na svete .... u svokrovcov je to iné tam čo povieme tak aj platí ... my ju ignorujeme ja nedovolím nehovorím na ňu maximálne prídem a objimem ju aj keď kope .... niekedy tak place že ju napína na vracanie až... keď jej chcem plienku vymeniť chytí plienku a odchodi ju prec a začne to ...a to som ju už chcela učiť od prsníka .... ja ju ešte kojím.... najviac sa teším keď budeme cez týždeň samé nikdo nebude doma takze nebude môcť za niekym utekať aby jej vyhovel ... ďakujem Vám mov baby @nusyk áno aj naša práve plakala a kricala nenene a ešte aj s ukazovakom vztýčeným 🤦🏽♀️
@lucia147852 presne aj u nás ignorancia je najlepšia síce place dlho ale potom príde a usmieva sa a ešte má aj pohladí že mojeeee
@daniella54 ak sa budi v nocis placom a bez slz to nie je vzdor, je to nocny des, alebo zle sny. Maly mal tiez nieco podobne. Ako reaguje v noci? Je mozne ju utisit? Nocny des si nepamata a prichadzav prvej polovici noci ked spanok meni fazy. Nas cez den buchal hlavou o zem. Treba vydrzat, hlavne zachovat hlud, objat, prihovarat, vysvetlovat. Nepytat sa co ti je? Deti to nevedia vysvetlit. Mozog sa vyvija u nieltorych deti intenzivnejsie. Pozor na podnety, na to co sleduje v mobile. Pre nas banalita moze byt pre dieta nepochopitelna a tazko zvkadnutelna. Kludny denny rezim, vela lasky a hlavne pokoj 😊. Ja som to tiez nie vzdy zvladala tak ako by som chcela...
@daniella54 obdobie vzdoru.ach už sa.aj ja teším teda :D
Aj my sme si tým prešli.... vydržať....
@ria_s nech sa páči https://cloud5.edupage.org/cloud/pravidla_deti_...
@daniella54 kým ju napína je fajn, moja sa od jedu aj dvakrát povracala. Keď sa po lete ochladilo, ona bola zvyknutá chodiť v nohavičkách /mala asi 19 mes/ a ja som si jej dovolila dať legínky, lebo bolo k večeru chladno. Tie jedy, truc, neskutočné, normálne sa dovracala. A potom s nádejou v očiach pozerala, či toto zafunguje. Dostala čisté, chvíľu sa jedovala a potom koniec...Radím vám ženy, berte tieto jedovačky s veľkým nadhľadom, je mi jasné, že je to na prášky, ale vy musíte ostať nad vecou, ste dospelá, rozumná osoba. Teraz sa jedujú vreskotom, v 9 rokoch vás pošlú niekam do prdele, keď nebudú mať hranice /obávam sa, že aj keď budú/, zo školy dnes nosia také "fóry", že žasnem. Občas sa vedia ku mne chovať ako k poslednej nule, čo ich vlastne iba otravuje. Závisí samozrejme od povahy, dcéra sa "uprace" takmer hneď, syn je tvrdý oriešok /a vždy bol/. Treba si stáť za svojim, prídu chvíle, kedy už nebudete vedieť vo všetkom vyhovieť a potom prichádza to pravé peklo, ak sa to nepodchytí v rannom detstve. Ja by som po skúsenostiach bola dnes ešte prísnejšia na svoje deti - budete to mať ľahšie, keď budú väčší. Hlavne čo sa upratovania týka, naozaj odkedy doslova chodia, neodísť z izby bez toho, aby si upratali /primerane veku, proste aby aspoň do krabice dali hračky - toto vštepovať od úplne najnižšieho možného veku/, predídete tak odutým tváram neskôr...
@lili777 fuha a ja sa nadejam ze ked podrastie bude lepsie ....prdlajs,bude hůř🤦dakujeme za rady,budem si musiet vstupit sama do svedomia a byt prisnejsia,velmi si za svojim nestojim, nemam na to trpezlivosť.ale potvrdzuje sa mi pri dcera mudrost mojej mamy - deti su ti na to aby z nas urobili lepsich ludi.fakt treba aj na sebe pracovat pri vychove
@nusyk malé deti - malé starosti, veľké deti - veľké starosti. Neznášala som poúčanie a tieto "reči", ale dnes dávam za pravdu. Tak ako hlášku od mojej tetky zdravotnej sestry "detí rastú s chorobami"...týždeň v škôlke, dva doma...a dnes? 0 vymeškaných hodín - imunitu vycibrili do 6 rokov a odvtedy pokoj. Ale k výchove - odporúčam tú knihu, čo som hore dala link alebo Ako hovoriť, aby nás deti počúvali...v škole nás učili plno kravín, ktoré v živote nepoužiješ, ale nejaké "základy psychológie", ktoré by sme využili v rodičovstve, to nie. Potom pri prvých protestoch každý ostane zháčený, či sa mu dieťa zbláznilo alebo čo toto má akože byť...Myslím, že táto literatúra ozaj každému dá nejakú predstavu, čo mu jeho dieťa chce povedať a ako na to reagovať. Lebo teraz nerozpráva, tak vrieska, tak rozlúštiť tento rev a ukázať hranice je o nervy. Ale starší zase majú svoje metódy🙂
@daniella54 ten mobil ste jej dávali keď ju niečo bolelo...zaplakala....na utisenie....ked bola chorá?
@daniella54 teraz sa tomu hovori obdobie vzdoru. Ale moja mama tomu hovorila skusa, co si moze dovolit🙂 Ja preferujem "obdobie vzdoru". Treba si precitat par clankov/kniziek a vybrat si sposob ako pracovat. Myslim, ze hlavna zasada je, pevne nervy, byt chapavy ale nepolavit. Dieta chce pozornost, ak nie je pozitivna, chce aspon negativnu. Kazdy clovek potrebuje hranice - davaju pocit bezpecia. Dieta skusa, kde su hranice. Rovnake spravanie ma mat rovnaku odozvu. Negativne spravanie (hadzanie sa o zem) treba ignorovat - ked zisti, ze to nezabera, prestane s tym. Treba donekonecna vysvetlovat. Ucit, ze spravanie ma dosledky (nie tresty). treba chapat, ze kazdy ma pravo hnevat sa, ale treba ucit, ze tym nic nedosiahne.
drzim palce
@daniella54 no malicka je evidentne dost vzdorovita. Ale davajte si pozor, neukazte ze jej to prejde. Mohol by byt z toho dost pruser. Treba jej urcit hranice a hlavne aby videla, ze to je uplne zbytocne tieto jej vystupy, ziadne prosikanie, presviedcanie, ked to zacne robit, chodte prec, ignorujte ju, je to take krkavcie, ale bude to lepsie ako keby sa ju snazite upokojit 🙂
Telefón som jej dávala aby sa najedla aspoň trosku i keď len ovocia alebo zeleniny ... žiaden chlieb ani pečivo,ryža,zemiaky, pomazanky všetkého druhu, ani polievky ani kupované prikrmy ani domáce mixované nič nechcela jest a z 16,8kg je ledva 14 takze som jej skúsila dať telefón aby niečo zjedla ... ale ani to nepomohlo a pri horuckach aby ležala som jej dala tiež telefón ale iba na 10 min denne lebo ani to ju neudržalo v posteli.... dnes bola zase taká ako predtým ba ešte milšia a to na každého pýtala telefón ale povedali sme že nejde a síce pokrutila pusou ale netrvala ani nehucala iba na obed keď sa zobudila tak mala menší hnev ale ten prešiel keď som ju silno objala a potom dala prsník... áno je to veľmi ťažké ubrániť sa kriku , alebo dohováraniu ale jedine čo aj u nás zabera je silne objatie alebo uplna ignorancia ... lenže potom je na mne zavesená cely deň dokonca sa má drzi za nohu keď idem niekam napr z obývačky do kuchyne hneď prestane robiť to čo robila a už ide somnou .... mame to baby ťažké veru ale musíme vydržať veď s tým sme mali asi veru rátať keď sme vydržali ťažký pôrod už musíme dobojovať aj výchovu 🙂 nevzdávam to ale tiež som večer smutná z toho čo za cely deň mala musela po psychyckej stránke zažiť a že tiež som mohla ešte niečo zmeniť aby neprišiel ten výbuch
@snehulienka639 je krkavčia ale proste keby mám byt celých 10-20 min čo to trvá kým sa výplace pri nej tak by som už aj ja plakala od nervov... je to najúčinnejšie no a plus objatie
@lili777 nejde mi načítať ten link
Myslim ze ako to sa v dnesnej dobe hovori vzdor