Ahojte,neviem si uz vobec rady s mojou 20mesacnou dcerkou,vzdy ked sa jej chce kakat zacne straasne plakat,place tak silno az sa nemoze potom nadychnut,nepomaha upokojovanie,place dovtedy ked stolicu nevytlaci,pritom vobec ju nema tvrdu,stale chodi hore dolu je nervozna a krici kako,trva to uz skoro tyzden a som zufala,stretli ste sa uz s niecim takym?Dakujem
Takýto podobný problém sme mali aj my, malá mi tiež plakala ked mala ísť kakať. Hotová katastrofa, lenže srozdielom chodila raz za týždeň, to ju bolelo. Skús ju niečim zabaviť nejakú hračku, čo ma oblúbenú, alebo von na trávu, nočník, záchod, plienku, vezmite aj bábiku že aj ona ide kakať a neplače, u nás pomáhalo ked som malú na zachode strašne silno objala a držala ju až kým sa nevykala a po mesiaci a pol prestala, to sme jej už dávali aj Duphalak sirup neviem presne ako sa to píše. Je to na zmekčenie stolice. Držím palce
moze to byt tvrda stolica, ale aj hemoroidy, a to aj u takychto malych deti. na zmackenie stolice su dobre napr. presnidavky zo sliviek, slivkovy kompot, slivkova stava, ale aj susene slivky. s hemoroidmi len k lekarovi
My sme sa tiež natrápili s kakaním, keď sme ju odplienkovali, ona mala nromálne strach kakať, hnusilo sa jej to, musela som jej hovoriť, kaka je prirodzená, nakoniec pomohlo, že som jej povedala, že v záchode aspoň hovienkom nakŕmime rybicky a silno som ju držala a spievala jej potlač Bobi... 😉 Veľa zdaru, ona to nakoniec prekoná, pokiaľ to naozaj nie je tvrdá stolica, tak je to proste strach, čudný pocit atď. 😉
@babatko2010 treba rozlisit ci ma fyzicky problem s kakanim alebo psychicky
skontroluj zadocek, ci ho nema zapareny, ci nema prsklinku, pripadne dr nech skontroluje
pokial sa vyluci fyzicka pricina...tak patraj preco je z kakania nervozna? je odplienkovana? nie je to skoro pre nu? nezlakla sa predtym tyzdnom niecoho..nemala vtedy tvrdu stolicu, alebo nepokakal sa?
skus si ju zobrat so sebou, ked ides ty na velku potrebu a ukaz jej ze to robis aj ty a ze je to normalne.
dieta sa niekedy zlakne ak mama, tato, niekto po jej vykakani povie, ze fuj, to smrdi..maju potom pocit, ze kakanie nie je normalne..tak toto odburat, ukazat, ze je to normalne a robi to kazdy
Ahoj,toto obdobie sme mali pred 3 týždňami,ked sa malý odnaucil cikat do plienok,ale kakat nechcel do nocnika ani už do plienky,proste nikam,ked to mal na kraji len plakal a bežal jojojojoj,a potom kakal na zem 🙂 teraz kaka do plienky tak že mo oznámi že chce a potom Ho musím chytiť do klbka medzi moje nohy a vykaka,dávam mu sirup fruktolax,je čisto prírodný a nenavykovy,su to len figy a rebarbora,lebo zadržiaval a tým trochu stolica stuhla.skús ten sirup 🙂