20-dňového synčeka bolí bruško

weja611
27. jan 2024

Ahojte, prosím ako mám pomôcť ešte malému (20 dní)? Stále ho bolí bruško, každú chvíĺu má extrémne kŕče a len brutálne vrieska, kope nožičkami, mácha rukami, úplne je červený a spotený od tej bolesti. A toto je snáď aj 100x za deň. Túto noc sme vôbec nespali, čo ju celú prereval.. pije Nutrilon pro futura, dávame kvapky Espumisan L, masírujeme bruško, dávame odgrgnut, cvičíme nožičkami, dávame na bruško.. proste nič nezaberá.. ja už som taká zúfalá. Nemôže sa chudáčik Stále tak trápiť a byť v bolestiach. Pediatrička mi nic na to nepovedala, že je to normálne. No mne nepríde byť normálne to, že sa trápi viac ako polovicu dňa s bolesťami.
Ďakujem za pomoc :(

muchacici
27. jan 2024

@weja611 Možno práve to umelé mliečko mu nesadlo ?? Naozaj by sa to malo o niekoľko mesiacov zlepšiť... a poprdkáva si? Rektálnu rúrku používate?

weja611
autor
27. jan 2024

@muchacici práve sa mi zdá, že teraz menej prdka aj kaka ako pred tým..
Rúrku sme ešte nepoužili.

eva233
27. jan 2024

Skúste balonix med a ak chcete pošlem špeciálne cviky na bruško neviem ako masírujte teraz

ivusa1516
27. jan 2024

@weja611 práve sme s týmto bojovali, Maly ma espumisan, biogaju a používame masť pupik a skúste aj rektalnu rurku... Poprípade ak už to je moc a lekárka nerieši, choďte smer pohotovosť

martinka13
27. jan 2024

Rektalna trubka. 100% funguje.

sendyle
27. jan 2024

@weja611 toto mlieko ani nam nesadlo toto iste bolo a potom sme zmenili mlieko plus espumisan, probiotika a colik prev popripade pupik krem na brusko a cvicenie snim

anavixy
27. jan 2024

Pohotovost na koliky? No neviem… vyskusat ine kvapky bud balonix med alebo sab simplex napr, obsahuju tiez simethicon. Mozete skusit k nim pridat ColiPrev (obsahuje enzym laktaza ktory malickym detom casto chyba co sposobuje prechodnu laktozovu intoleranciu). Osobne by som skusila aj zmenit mlieko, ak nic z tohoto nepomoze. Nemusi to byt sposobene mliekom, ale moze, je to bezne, ze jedno mlieko nesadne a treba skusit ine, nemalo by sa to robit po menej ako 3-4t, pokial teda nie je ocividne, ze dieta ma napr vodnatu hnacku alebo zvracia po zmene mlieka (vtedy tomu dat par dni a ked sa stav neupravi, zmenit).
Rektalna rurka je okamzita zachrana, ale problem samotny neriesi.

bela30
27. jan 2024

@weja611 Probiotoka Jamieson baby s kulturou BB12 alebo Probiofix baby, tiez ju maju(pozri si nieco o nej na nete).
Ak davas Vigantol zmenit za iny.
Plus vyskusat davat pred kazdym papanim na lyzicku rozpusteny Gastrocynesine.

snehulak77
27. jan 2024

Nášmu nesadlo UM, tak sme menili. Ak nič nezaberá, tak skús vymeniť. V DMke sme kúpili taký vankúšik, ktorý je naplnený hroznovymi jadierkami. Hodili sme na chvíľočku do mikrovlnky a priložili na bruško. Jemu sa vždy veľmi uľavilo. Používali sme probiofix imun. Ťažko povedať, ale. Je mi to ľúto, musí to byť ťažké pozerať sa na to ako sa takto trápi 🌹

renab
27. jan 2024

U nasho syna taketo krce sposobovala laktoza. Z 24 hodin 20 preplakal.

klip0
27. jan 2024

Neviem poradiť iné ako tu uz bolo napísané ale posielam ti veľké objatie a silu. Držím palce nech je čím skôr dobre, viem že je to veľmi náročné teraz

betulinka1
27. jan 2024

@weja611 postupuješ dobre. Treba vydrzat. Brusko masirovat viackrát za den. To su koliky, klasika. Skus sa spytat dr na vymenu mliečka na predpis. Neviem ake mas fľašky ale pouzivala som antikolikove. Oni zabránia aby sa do bruska dostával vzduch a pridaj aj čistú vodu ak davas UM to je velmi velmi dôležite. Nie caje ale čistú vodu, ja som davala aj trosku teplu este pred mlieckom a hocikedy ta napadne pocas dna. Uz len vydrzat, po 4 mesiacoch to prejde.

nikaeli
27. jan 2024

Tento stav mávajú niektoré bábätká prvé 3-4 mesiace. U dcéry som to nepoznala, syn plakal úderom 17ej hodiny až cca do desiatej večer. A to bol kojený. Cvičiť, masírovať, polohovať. Nám pomohlo aj šatkovanie.

katie253
27. jan 2024

@weja611 dávaš mu Vigantol, vitamin D? Ak áno, tak zmeň značku, napríklad Devit

vilma7
28. jan 2024

Mne pomohla kniha * najšťastnejší miminko*.tak nejako sa volala.