ahojte mamicky potrebovala by som poradit mam maleho drobceka ma 2 tyzdne a ma sopliky take hlienovite chudacik stale mu to steka do krku potom mi s toho vracka a neviem co uz mu mam na to dat uz som skusala hadam vsetko poradte co vam zabnralo. Dakujem
my sme pouzivali morsku sol, odsavat a odsavat! mala mi soplila skoro 2 tyzdne (od 3 - 5 tyzdna), nevedela som, co s tym, ale... doktorka mi povedala, ze je to stahovanim a tym, ze sa s tym musim ja aj mala vyrovnat. Bolo zvlastne pocut to, ale bolo to presne tak. Do 2 tyzdnov sme sa udomacnili, ja som si zvykla na nove prostredie, novy zivot, postupne aj na malu a sopliky akoby znicoho nic zmizli. A netusim, co zabralo...
@lara0000 fu, to kde ste chytili pri takom malom krpcovi? no inak sa nečudujem, ak máš takého pediatra, ktorý na prvú návštevu po odchode z pôrodnice žiada priniesť dieťa do ordinácie plnej bacilov a vírusov ... to naštastie my máme normálneho pediatra a na prvú návštevu prišiel domov ...
ja tiež odporučam odsávať, a morsku sol sprej kupiť v lekárny pre taketo male bábo je to dobre ale hlavne odsávat vela.
@maminka86 ..ano..aj my sme s tym dost bojovali,lebo dcera je novembrova a tiez to mala..nemohli sme sa toho zbavit,ale baby Nasivin nam pomohol,Psysiomer BABY(tak sa nejako vola-pise) ,odsavat..netreba vela kurit+ mokre uteraky cez radiator,vlhke plienky cez postielku a nam pomohol aj zvlhcovac do izby..koli nej sme to kupila a casom sa to upravilo.. 😉 😉
Mna by zaujimalo ake su to hlienove sopliky? lebo hlien je sopel, teda je to synonymum. Takze ake to su soplikove sopliky? A nema to hlavne rano? a cez den v pohode? alebo cely den? Morska voda je super, nasivin max. dva dni..nici sliznicu nosa. A prilis vela neodsavat, cim viac odsavas tym viac sa budu robit.
No my sme si tym presli takmer od narodenia malej, takze to doverne poznam ☹ Skusali sme naozaj vsetko a nakoniec to az po vyse mesiaci preslo, u nas zabralo pred odsavanim zvlhcit nos.dierky Physiomerom a nasledne odsat (doktorka vravela, ze je to mensie zlo ako keby sme neodsavali a potom to zateka a moze sadnut na priedusky), Nasivin baby, potom aj Pamycon, prilis nekurit a zvlhcovat klimu v byte, inak nostek vraj moze drazdit aj natravene mliecko, ktore sa drobcom niekedy dostane az do nosteka...zelam nech to skoro prejde 🙂
@lara0000 taka nadcha u babatka trva aj 3 tyzdne. moja mala ma uz tyzden sopliky a stale ich odsavam a davam morsku vodu do nosteka.Mne povedal doktor,ze sa mam s malou aj naparovat no neviem si to predstavit 🙂 🙂 s takym babom ved to sa stale hybe a myka nahodou sa popali a co potom ,takze naparovanie urcite nehrozi 🙂
Dakujem vam vsetkym za radi ste sasne zlaty dufam ze nas to prejde a bude uz dobre
@lara0000 My sa trápime už vyse 3 týždnov so soplíkmi . Malička mala najskor len take ako pises ty , že skoro nic neslo , dnes ale v noci sa jej to uplne zhorsilo , ledva dýcha , nedá sa jej preglgat .. Uplne som z toho zufala , nespim , nejem :( velmi sa trapim ked ju taku vidim ako lapá po dychu . Malička ma 7 týždnov , už sme boli v noci 2x s tym na pohotovosti aj dnes rano , zajtra zas idem k nej k nasej dr . No tiež nam len dala rady ako aj tu baby , Physiomer+Nasivin+ Fenistil kvapky do čajiku . Tak snad sa Vam už polepsilo , držim palce
@lara0000 joj to je velmi male babatko a vyber liekov takmer nulovy.treba ist k doktorke ak sa da aj na pohotovost.