Dcéra mala týždeň priehľadné sople ( staršia doniesla zo škôlky no vyliečila sa za 3 dni ) - nemohla jesť (prsník ), dávala som jej morskú vodu atd prvé dni aj nasivin na pár dni.
Prešiel týždeň, stále mala sople a hustli viac nemohla spať, prisat sa - zavolala som Dr. A dostala fenistil a pamycon. No prešiel týždeň - pamycon dobrala. A stále ma sople žlté-zelene, netečú jej až toľko, ale keď ide jesť musím jej odsat a ma ich tam milión. Ale v noci spí normálne bez nasivinu, akurát kým nezaspi hlboko tak chrápe, počuť hlieny. Inak je hravá normálna. Teplotu nemala vôbec.
Volala som doktorku (ma dovolenku, tak zastupujúci ) a povedala že jej mám dať čas, že imunita ešte zabojuje, a ze ked “je a spí “ tak je zdravá.
Tak neviem- skúsim zavolať o týždeň, keď sa to nezlepší- ale príde vám 2 týždne na sople u ročného dieťaťa ok čas?
Čo by ste pridali ešte? Dávam morskú vodu, odsavam, dávam céčko a na noc na spanie fenistil.
Poraďte. ❤️
@hruska91 fenistil sa dava na odpuchnutie sliznic ten mozes davat
Pridaj mukolytikum aby sople isli lepsie von
@hruska91 U malych deti je praveze caste, ze nadchu vybijaju z tela dlhsie. U mojho to trvalo od prvej choroby cca rok a pol, kym sa z 2tyzdnovych nadch stali 10-11 dnove. Potom az asi v 4 rokoch sa objavili aj nejake tyzdnove. Tie zelene/zlte sople su na konci nadchy klasika aj u dospelych.
Nádcha kľudne môže trvať aj dva týždne. Ešte by som pridala vitamín D a s tým fenistilom to zbytočne nesilila na noc, ak prespí v pohode.