2 týždňová dcéra už 5 dní nekakala

saska2208
9. aug 2012

Mamicky uz 5dni.mi mala.nekaka, svojho.mliecka jej davam len.jednu flasku denne a dokrmujem ju nutrilonom, to mi povedali ze zapeka tak som skusila francuzske mliecko,no nepomohlo,dnes som bola na.pohotovosti a tam mi povedali ze.jej mam uvarit rumancekovy caj dala som.jej ho.no.zatial nic...mala ma v sobotu 2tyzdne. Poradte mi nieco ak mate skusenost s mlieckami alebo tak. dakujem

eviki
9. aug 2012

Ahoj, zopakovala by som ten caj, a ak by sa nevykakala do rana, rano by som sla k svojej pediatricke. Alebo by som jej aspon volala. ☹

zigzag
9. aug 2012

juj, no, nam nutrilon sadol, nezapekal, a co som tu vycitala,tak ked po nom zapeka,tak treba viac riedit, to znamena.ze na jednu odmerku das viace vody,,, snad cajik zaberie,ine takemu drobnemu ani dat nemozes, skus premasirovat brusko, a pobicykluj nozikami,aby to tam troska pohlo,,,, a na koliky bio gaja super, aj kakat po nich zacal sam, ale to je az od 3mesiacov,,,,

marulka83
9. aug 2012

Urob jej kupel a jemne jej pomasiruj brusko. Vo vode sa svaly uvolnuju.

katren
9. aug 2012

@saska2208 este len bude mat 2 tyzdne a druhe UM????? ved si ani nezvykla na nutrilon a hned si jej zmenila na francuzske......aj toto je dost velka chyba....
kazde dieta reaguje inak na UM a teda takto skoro menit ho je tak na 2 veci....nam tiez povedali, ze Nutrilon AR zapeka ale nasmu nevadil, bol lepsi ako ine mlieka....zato dvojka nesadla a presli sme na Hipp....
skor by som davala viac cajiku po UM a masirovat....nic ine sa poradit neda... 😅 ma velmi malicko na to, aby si na nej skusala UM.....

andrejka1974
9. aug 2012

moja dcerka je tiez na umelom mliecku ma uz 4 mesiaciky papa nutrilon anticolics a vobec ju nezapeka a tiez mi kaka raz za 4 az 5 dni prdka si stale a vykaka sa vzdy sama netreba menit mliecka a nutrilon je nakjlepsi pri kazdom umelom mliecku zozaciatku je problem s kakanim ale po case to prejde

slnecnica11
9. aug 2012

Rumancekovy cajik urcite zaberie..dnes sa ti vykaka,uvidis...

katarina49
10. aug 2012

nam pomaha jablkovy dzus,das ho do prevarenej vody trochu nie vela dve lyzicky ako cajik,len dzus musi byt taky mutnejsi nie ciry nam to pomaha ,poraadila nam to sestricka a davam ho pred mlieckom tak 30 ml 2krat denne ,skus mozno pomoze a neublizi,tu v anglicku sa to vola cloudy apple juice mozno j u nas najdes taky napis na flaske ,ale urcite su aj u nas take dzusy tak pokukaj

katarina49
10. aug 2012

a este jej davaj kvapky bio gaia ,su to probiotika ,velmi dobre a su aj na imunitu dietatka

zuzzka1
10. aug 2012

ak nemá koliky, reflux, známky nepokoja že ju bolí bruško, nemusí to byť žiaden problém -pediatrička nám vravela, že stolica nemusí byť aj dva týždne (rekord vraj mala tri) - držíme palčeky,

scherryll
10. aug 2012

Ahoj aj ja som mala z malym ten isty problem po nutrilone,davali sme aj cajik aj bio gaiu ale nezabralo nic maly len plakal a stale tlacil a nic neslo.Presla som na nutrilon comfort,je to mliecko presne urcene ta taketo problemy zo stolicou,je bud na lekarsky predpis co je cenovo vyhodnejsie,alebo da sa zohnat bezne v lekarni len je dost drahy.Tak drzim palce...🙂))

icer
10. aug 2012

kamoškin syn nekakal 27 dní, mal vtedy asi 4 mesiace, doktorka povedala, že do 35 dní je to v poriadku,
a u dievčatiek 11 dní, potom odporúčajú navštíviť doktora.

saska2208
autor
10. aug 2012

Uz kakala zrejme pomoh cajik, ale teraz neviem ako casto ho davat alebo ho uz.nedavat?

miskakyska
10. aug 2012

@icer hm,takže u synov je 35dni a u dcér 11dní v pohodke?...to čo za hovadiny vtlka mudr.do hlavy tvojej kamke..35dni nekakať to už je problem..a veľky

zigzag
10. aug 2012

@miskakyska
@katarina49 takemu malemu babu juice??? sa nebojis,ze chyti plesen? sestricka je truba

maslenka47
10. aug 2012

@saska2208 davaj cajik, urcite neublizi. ja som napriklad malemu zarabala nutrilon do caju zriedeneho prevarnou vodou (asi 4:1 v prospech vody). tiez kakaval tak ob 3-4dni. a zmena mlieka z N1 na N2 to len zhorsila, nastastie len docasne - potrebuje si zvyknut.

katarina49
10. aug 2012

@zigzag ,nedavala som to casto ,ale to som len trosku davala ,no to mi ona poradila 🙂 ale uz je super kakame pekne 😉 netreba nam nic teraz 🙂

maslenka47
10. aug 2012

@zigzag preco by malo babo z dzusu chytit plesen pre boha? nechyti nic, maximalne ho z toho prezenie alebo to vygrcka. ale skor by som volila stavu z cerstvo vytlaceneho jablka - za malu lyzicku.

zigzag
10. aug 2012

@maslenka47 super, ked davas prehanadlo novorodeniatku, nic to neriesi ako cela moderna medicina, riesi iba priznaky, nie podstatu problemu..... a plesen z cukru z dzusu pri dlhodobom pouzivani, a si uvedom,ze ked to babo vyzvracia, alebo ho prezenie,ze to jednoducho nevie stravit a robi mu to zle????? ale na to treba rozum, co? male babo nema maly zaludok, ale celkovo travenie nie je dozrete na ovocne stavy a enzymi, to dozrieva az ovela neskor....este ani rocne babo nevylucuje vsetky traviace enzymi ako dospely,,,, ale to by nieco trebalo vediet...

zigzag
10. aug 2012

@katarina49 to som rada,ze preslo, lebo pri dlhodom uzivani by mohlo robit sarapatu,,, my sme mali silne koliky, ale na rektaln trubku sa vykal vzdy, a potom som uz probiotika trosku podavala a bolo ok, koliky skoncili zo dna na den, ale prechod na nutrilon bol ukazkovy by som povedala, ani zapekanie, ani zelena stolica, ani vracanie, aspo to. ked sa mi nepodarilo dlhsie dojcit 😉

maslenka47
10. aug 2012

@zigzag Aleba.. tak ked to babo vygrcka alebo ho prezenie, tak mu to asi nebudem davat? "ale na to treba rozum, co?" A potom, precitaj si, kolko vselijakeho cukru je v nutrilone (a to ma vraj zlozenie podobne materskemu mlieku, takze v MM zrejme tiez bude horda cukrov) - daleko viac ako v nejakom dzuse. Z toho plesne nechyti?

Najlepsie nedat decku jest nic, jedno nevie stravit, druhe je alregen, z tretieho priberie.. a potom sa cudovat preco decko v roku nic insie ako mlieko jest nechce. Hlavne ze TY o tom vies sakramentsky vela. Ty kokos, nechcela by som byt tvojim deckom s takymito radikalnymi nazormi. Vies, nie je vsetko cierne ani biele a nie je pravda vsetko, co je napisane na internete (a je uplne jedno ci je to v prospech alebo neprospech nejakemu nazoru).

lenka1311
10. aug 2012

Moja malá je tiež na nutrilone a spočiatku mi kakala každé tri dni. KeĎ nekakala dlhšie, dala som jej teplej prevarenej vody a črievka sa pohli, pomohli sme si aj točením nožičkami a cvičením. ja by som určite nedávala žiadne trubičky do zadku a ani žiadne preháňadlá, však to je ešte malé bábätko. Tiež mi odporučila vodu v ktorej boli namočené hrozienka. To som ale zatiaľ ešte nemusela skúsiť. A ten džús? 2 týždňovému bábätku????????

zigzag
10. aug 2012

@maslenka47 neurazaj sa, materske mieko je tiez sladke, a si zober, ze ake ph ma mieko, hoci umele, alebo ake ho ma ovocna stava, fakt je lepsie volit cajik bylinkovy,,, vatsina chorob vznika z prekyslenia organizmu z nespravnej stravy, ked je krv kysla, tak sa lahsie mnozia kvasinky a ine bakterie a virusy, a z toho su potom choroby,,,, jablko je ok, ale nie pre novorodeniatko, a dzus iba ak doma pretlaceny, a aj to nie som si ista, lebo vypijes iba sladku stavu a vlaknina sa vyhodi,,, moje dieta ma rok a je vsetko,co v jeho veku jest ma, neje niake pribinaciky ani pudingy, ktore mu okrem cukru a skrobu nic nedaju, papa dobre a zdravo a neurazaj, ja som studovanim o spravnej strave a vyzive stravila kopu hodin po veceroch,ked maly spal, asi na rozdiel od teba, ja tebe prajem aby tvoje dieta chcelo byt tvoje, narozdiel od teba, to len svedci o tvojom primitivizme, ale vsetci sme neaky 😉

maslenka47
10. aug 2012

@zigzag Neviem, ci sa urazam, v kazdom pripade reagujem presne tym istym stylom ako ty na mna. Len tak namatkou z chladnicky: Dzus 100% jablko, mrvka, broskyna 11.4g cukru na 100ml. Nutrilon 2 8.9g cukru na 100ml. Nutrilon 1 je urcite sladsi jak 2 (cez 10g), krabicu od toho uz doma nemam. Jedla lyzicka (alebo hoci aj 10) dzusu na liter mlikea co dieta za den vypije urcite sposobi strasidelne prekyslenie organizmu. S tym ze prekysleny organizmus je humus suhlasim.

Neurazam ta, urazas sa maximalne tak sama. Mozno si si po hodinach "nastudovala" (nahadzala do hlavy "vedomosti" z roznych zdrojov), ale zjavne si sa zabudla pri tom zamysliet nad suvislostami, realitou a nad "problemom" ako celkom. Netusim co povazujes za "papa dobre a zdravo", v zasade mi je to fuk, len aby za 2 roky nebolo podla "odbornikov" zrazu nieco uplne insie ako dnes. O mojom primitivizme si mozes mysliet co chces.

julovka
10. aug 2012

mile mamicky, mame 5 tyzdnou a uz 5 dni sme nekakali len prdime,,je len kojena,nedokrmujem ju,,poradili nam harmančekový čajik,ale asi nezabral,,mate s tym nejaku skusenost?je to normalne? dr,tvrdi ze ano,no neviem neviem ☹ alebo čo by eeste mohlo pomôcť??? 😒

monyccka
10. aug 2012

@julovka prdi a je spokojna? Ak je spoko, nie je co riesit..ak nie je spoko, masirovat brusko, vykupat vo vedierku, prilozit teply obklad na brusko.. Ziadne cajiky ani stavicky urco nedavat..drobcekom to nijako nepomoze - to ze to zriedi stolicu nie je zelany efekt..Ovocne stavy v takomto veku su omnoho viac na skodu ako na osoh. Treba vydrzat, nosit, hladit, cvicit s nozickami jemne.. U vsetkych to preslo, aj u tvojho prejde 🙂 Hlavu hore, hlavne, ze papka a chuti 🙂

zigzag
10. aug 2012

@maslenka47 neriesim ta 😉

julovka
10. aug 2012

@monyccka dakujem za pozitívnu odpoved,, 😔

lucky14
10. aug 2012

@julovka Ahoj. My sme tiez mali problem s kakanim. Kakali sme s rektalnou rurkou asi do 2 mesiaca. Toho sa vobec nemusis bat . Mne to odporucila pediatricka. Aby bolo dietatko spokojnucke mu niekedy treba pomoct. My sme tiez skusali rozne mliecka a skoncili sme na BEBA Pro 1 a na tom sme aj pekne kakali aj boli spokojni. Neskusaj nove mliecko skor ako za 2 tyzdne a neboj sa toho. Coskoro si malicka zvykne na novu stravu a bude kakat jedna radost. Urcite by som nedavala nic sladke ked tak prevarenu vodicku. Prajem vela stasticka a vytesuj sa so svojho pokladiku. 🙂

martinaprag
10. aug 2012

@julovka
Ahoj, ano, pediatricka ma pravdu, cisto kojene deti nemusia mat stolicu aj niekolko dni, pretoze si zoberu z mliecka co potrebuju, vsetko "investuju" do rastu a vdaka vrodenym reflexom piju tolko, kolko potrebuju a ani trochu navyse....Takze im vlastne na kaku nezostava. Ver pediatricke, ma predsa len viac skusenosti a preslo jej rukami viac deti ako takmer vacsine matiek tuna, ak pochybujes, radsej sa porad s inou pediatrickou. Rozhodne neexperimentuj s tak maly dietatom. Pri vacsom sa da uz kde-co skusat, ale pri malom nie. Ak je dcerka spokojna, nie je co riesit. Ak Ti ale nepribera, moze to znamenat aj to, ze jej mliecko nestaci...a to tiez suvisi s kakanim... Nema dost mliecka ani na priberanie nie to este na kakanie...

monyccka
11. aug 2012

@julovka niet za co.. pamatam si tieto vecne otazky v hlave (papa dost? kaka dost? ked place, boli ju nieco? ako zistim, ci je v poriadku?...atd...) a ako som zistovala u inych maminiek, vsetky to mame rovnake. Plus hormony, co mame v krvi po porode tiez na pohode nepridavaju, proste z prdiku je tragedia ;) Ale ono to prejde, nam najviac pomahal kupel a nosenie v satke..a cvicenie z nozickami, vtedy kraaaasne prdela ;) Ale kazde babo je ine, mozno pomozu u vas tie masazky bruska.. Je to narocne obdobie, no je kratucke, treba si ho vychutnat a snazit sa udrzat si nadhlad. Tak sa drzte 🙂