Dobrý deň mamičky. Chcem sa Vám opýtať na skúsenosť. Syn včera skákal po gauči aj keď to má zakázané a spadol dole tvárou na stôl. Udrel si nos. V sekunde ho zaliala krv. Celý sme boli od krvi a veľmi plakal , že ho boli nos. Tak sme išli na pohotovosť , či ho nemá zlomeny. Na RTG sa nepotvrdila zlomenina , že to má iba pomliazdene. Ale dr mu nepozeral do nosa. Bol pekne čulý ,hral sa. V noci pekne spal aj keď som ho kontrolovala. Dnes cez deň tiež v pohode. Ale keď išiel teraz späť na obed tak ma ako keby upchatý nos, že nevie dýchať a chrape, čo on nezvykne. Kúsok pokaslieva( bol prechladnutý) ale sopliky nemal. Ani cez deň. Môže to mať nejaký následok toho včerajšieho pádu? Na bolesť nosa sa mi sťažoval aj cez deň. Ďakujem
@zuzka565 podľa mňa tam ma zaschnutu krv- chrasty, keď mu včera tiekla. Zvonku nemusí byť nic vidno, ale zvnútra ako pise viestta- opuch, krv.
@simona20201309 teraz som mu kukla a má v jednej dierka zrazeninu zaschnutu. Úplné mu bráni v dýchaní lebo ju má na celú dierku ale ďalej od vchodu nosa
@zuzka565 možno nejaký zdravotník poradí co s tým. Možno nejaký krém na chrasty v nose? Ale je to čerstvé, počkala by som
Strekni sterimar aleno vincentku alebo ho daj okupat a zhora mu zmoc vlasy krhlickou nech sa mu nabere aj do nosa voda a potom mu to skus vysparat vatovou tycinkou alebo odsat odsavackou.
Bola som s ním na krcnom. Mal v jednej aj druhej dierke krvné zrazeniny skoro 1cm dlhé a široké na celú nosnú dierku. Muselo mu to aj dnes zakrvacat ale zvnútra. Dr mu to vybrala a aj poodsavala. Dala niečo do nosa. Má vraj potrhané cievky v nose. Ďakujem vám za vaše rady. Dúfam že už bude dobre.
Vsak ma ten nos pomliazdeny, teda aj opuchnuty. Ma tam uplne standardnu modrinu a ta sa musi zahojit