2-ročný syn si cvrkne pred tým, ako sa vypýta cikať

nika898
14. feb 2020

Ahojte mamičky. Idem sa vás opýtať či aj vy ste mali “problém” keď ste odplienkovali svoje deti že si cvrkli do slipov/nohavičiek pred tým ako sa vypýtali cikat? Mladší synček mal teraz v januári 2 roky už od leta je odplienkovany. Krásne sa pýta avšak zakaždým pred tým ako povie že mu treba cikat si cvrkne. Už mi začína robiť starosti lebo sa bojím aby nemal dáke problémy. Myslite že je to normálne a prejde to alebo to mám spomenúť doktorke?

pininka1
14. feb 2020

Je to normálne, ma to kopec deti, ešte je to krátky čas čo sa odplienkoval, určite to prejde
.

nika898
autor
14. feb 2020

@pininka1 ďakujem krasne ☺️

kika831
14. feb 2020

@nika898 uplna normalka. Ved je este malicky. Tes sa aky je sikovny.

nika898
autor
14. feb 2020

@kika831 ďakujem ☺️. To sa teším a veľmi lebo je naozaj veľmi šikovný už mi skladá vety ☺️. Preto mi to akosi nejde do hlavy že si stále cvrkne. Ja mám už obavy zo všetkého lebo pri staršom synčekovi mame podozrenie na autizmus. Tak ich obidvoch už asi chorobne sledujem.

leeo
14. feb 2020

@nika898 aj nam sa to stava a to ma 2,4 mes. Podla mna si este nezvykli na novy rezim a nemaju taky vytrenovany "cikac" no a este k tomu je zimne obdobie. Isto to prejde, neboj.

nika898
autor
14. feb 2020

@leeo ďakujem. Mna aj to napadlo či mi neprechladol keď si sadol v oteplovackach na zem.

katkadp
14. feb 2020

Moj ma 2,5 roka a robi presne to iste. Odplienkovany je uz vyse pol roka.... A vacsinou pride a povie, ze cikal, ze ma mokre. .. Cvrkne si....nie je pocikany.... Len uz mu vadi.... Ale vacsinou je to pri hre, ked sa sali s bratom a tak.... Neriesim...zatial...dufam, ze kym pojde do skolky, tak to prejde....🙂

leeo
14. feb 2020

@nika898 no detom staci malo na to aby prechladli, moze byt aj z toho, ale cim bude starsi tym odolnejsi 🙂

nika898
autor
14. feb 2020

Ďakujem zienky 🙂

elanor
14. feb 2020

taketo male deti, idu na zachod / serblik az na poslednu chvilu, ked im uz ozaj velmi treba. Lebo vzdy je nieco ine dolezitejsie, teda najme hra, a pod., nez riesenie zakladym hygienickych potrieb. Tento "problem" par rockov potom u deti pretrvava. Proste v zapale hry drzia nohy stisnute az dokym to takmer netecie. Takze to, ze obcas trosku ucvrkne do gatiek / slipkov je uplne normalne a bezne.
Samozrejme, je ine, ak sa to stava aj vtedy, ked vies ze si syncek dava pozor na tieto veci, pripadne ze by sa zacala uplne pocikavat, to by mohol ist o prechladnutie.
Ale pokial si na nom nespozorovala nic podozrive, a ani on sama sa nestazuje, zeby ho nieco bolelo, palilo, rezalo, tak myslim, ze ide len o bezne zabudnutie sa pri hre.

nika898
autor
14. feb 2020

@elanor nesťažuje si na nič a veľa krát aj vidím na ňom že už mu treba aj sa ho pýtam či ideme ale vždy povie že nie a potom už utekame na zachodik a na slipkoch je samozrejme mokré. Niekedy viac niekedy menej. Pocikat sa mi už nepocika iba v noci ale to má plienku ešte.

merynka3
14. feb 2020

je to uplne ok... moj si cvrkal tiez dlho a bol odplienkovany od 20 mesiacov. naj je ked sa predtym isiel blaznit :D

vojtasova
14. feb 2020

@nika898 úplne v pohode 🙂 moja sestra , keď odpliekovavala.. tak , to bol boj ..😂😂 a ešte doteraz,si sem tam neter cvrkne..vie že je to zle no stane sa 🙃