Ahojte ,syn dostal z ničoho nič horúčku ,ako mu zaberie liek ,funguje ako nič ,papá pije dostatočne …horucku ma niekedy aj cez den ,a aj v noci ,dobre spinká nebudi sa na to ,vacsinou 4 hodiny vydrzal bez teploty co ucinkovali lieky.na pohotovost nejdeme ,kedze minuly mesiac sme tam boli s takymto istym pripadom a poslali nas domov ze ma zacervenane hrdielko,dostal atb a bol do par dni fit .je teraz nejaka viroza? Pocula som ze aj u nas su preplnene cakarne chorych deti a nas maly sa aj casto zdrziava s detickami na ihrisku…Zajtra ho chcem zobrat k dr nech ho aspoň pozrie ,neviem ci mam este pockat alebo ist,manzel si mysli ze je to este hluposť tak skoro ísť,maly byvq casto chorý ,kedze aj my mame v rodine ze sme casto chory mozno to dostal aj od nás …
Aké vysoké má "horúčky"?
Pri chorobe nie je dobré hneď liekmi teplotu znižovať.
Teplota je prirodzená obrana organizmu - telo bojuje s virozou-
Po 2 - 3 dňoch to nie je na návštevu lekára, ak nemá iné ťažkosti.
Minuly tyzden synove spoluziačky. Tento tyzden nasi. 2dni teplota/horucka. Nic ine. Ako prislo tak preslo. Mali to od 38,2-39,7.
@patka06 stalo sa ze aj 39,8 ,dostal zábaly ,sem tak zakýcha ale to je aj raz dva krat za den …
Lieky podávam pokial mu stúpne od tych 38,5/39
S takymito chorobami vobec nechodim k lekarke. Bezne maju deti virozy, ze pat dji horucky a hotovo. Ak by sa pridal kasel a celkovy stav by sa zhorsoval, tak az potom. A tym nemyslim obcasne zakaslanie, ale poriadny kasel, co najma v noci potrapi.
Moj syn mal teraz 5 dni horucky. Ale take ze 39-40 a velmi tazko sa to znizovalo. Dnes konecne cely den 37. Na zajtra mame termin u doktorky, ale vraj mame prist iba ak mu neprejdu horucky. Takze mam dilemu, lebo by som bola radsej, keby ho aspon popocuvala, aj ked uz nema horucky.
Kúp si v lekárni domáci crp test- vie ta pekne nasmerovať.
Tie vyššie spomenuté rady typu- musí mar poriadny kašeľ ktorý potrápi, s týmto na pohotovosť nechoď.....treba si dávať pozor na takéto podceňovať choroby.
Dcéra mala 2 dní horúčky, ktoré sa mi veľmi ťažko zrazali, nemala iné prejavy choroby- žiaden kašeľ, sopeľ, ....spravila som jej v deň začatia horuckovania crp test a vyšiel mi so zvýšenými zápalových hodnotami.lekar jej urobil na druhý de n crp v ambulancii a tam že 200? Hneď smer nemocnica.Zaver: viroza . Takže milé dámy, naozaj to netreba takto podceňovať.
@katarinka89 CRP 200 a záver viróza? Tomu nerozumiem. Čo s vami robili v nemocke, ak sa môžem opýtať
U nas najmensia bola takto prosim pekne 12 dni. Len pred par dnami sme sa z toho dostali. Zacala z nicoho nic so 40-kami, a celych 12 dni boli teploty medzi 38 - 40 C. Prve 3 dni horucka nonstop atakovala 40 C, stupla v priebehu par min a nesla zrazit. Cipky, zabaly, sprcha, nonstop kolecka. Boli sme na pohotovosti a 2 x u dr a tiez to uzavreli ako virozu. Ze teraz je toho vela aj s takymto priebehom. Tiez jej nic ine nebolo. Boli sme aj na rtg pluc, orl, opakovane brali krv, nikde sa nic nenaslo 🤷♀️. Ale teda bolo to velmi narocne.
Aj my takto mávame, teplota a nič až po 3 dnoch chodim k ndr na crp vždy to bola viróza iba raz keď sa to vrátilo po týždni to bol zapal pľúc a to vôbec nekaslal
My sme mali naposledy rovnaky priebeh,tak po 2 dnoch som jej urobila domace crp,ukazalo vysoke hodnoty. Zavolali sme vyjazdovu detsku pohotovosy,crp 100,hnisava angina. Dostala penicilinovy sirup a uz po prvej davke z nej bolo opat vesele zive dievcatko 😍 inak mame presne rovnaku doktorku,cakat 3 dni s teplotou a podobne..
@elenita nevydrzali sme to a tiez malemu nezistili nic ani v moci,mal len zvysene crp…
Ja ti poradím, ak cítiš že by si mala ísť, tak choď k dr. Ak si to nemyslíš nechoď. Dcéra v jeden deň bola v pohode, druhý mala teplotu do 38,5. Na ďalší deň tiež tak som s ňou zbehla a angína ako fras. Sesternicina 9 mesačná v sobotu bola ok, včera horúčky 39. Dnes boli u dr a taktiež angína a ATB. Takže to nemusí byť len vírus
@snehulak77 nasadili atb koli tomu vysokému crp, porobili so o brucha, vytery, moc, všetko ôk. Záver viroza.....takto skončili ešte ďalšie 4 mamičky s deťmi v nemocnici, ktoré chodia ku tomu istému pediatrovi ako my ale teda deti nechodia do rovnakej škôlky. Lekár tiež nechápal co to je....
Zienky ,malemu zabrali ATB a aj presli horucky …Kym sa da pojdem s nim k inunologovi ,ci nema nahodou slabsiu imunitu …
@katarinka89 aj Vas hospitalizovali? Co vam davali? Syn ma akurat dva dni horucky crp 214 a dal nam atb a ak horucky neprejdu do 2 dni zniva prist.
@eva1235 zdravim .Nie nas mal crp 54 ,zabrali mu atb a uz bol v poriadku …
S dvojdňovou teplotou sa k lekárovi nechodí, ani na pohotovosť ani k svojej pediatričke. Načo? Akurát tak tam chytíte ešte niečo naviac. Sama píšeš, že ak mu ustúpi teplota, nič mu nie je. Keby sa to nezlepšovalo viac ako 5 dní alebo sa pridružili komplikácie, potom treba ísť k lekárovi. Skôr tam akurát tak budeš zdržiavať lekárku. Je obdobie viróz a korony, teploty sú bežné.