2-ročný syn má už druhý deň horúčky

8. okt 2023

Ahojte ,syn dostal z ničoho nič horúčku ,ako mu zaberie liek ,funguje ako nič ,papá pije dostatočne …horucku ma niekedy aj cez den ,a aj v noci ,dobre spinká nebudi sa na to ,vacsinou 4 hodiny vydrzal bez teploty co ucinkovali lieky.na pohotovost nejdeme ,kedze minuly mesiac sme tam boli s takymto istym pripadom a poslali nas domov ze ma zacervenane hrdielko,dostal atb a bol do par dni fit .je teraz nejaka viroza? Pocula som ze aj u nas su preplnene cakarne chorych deti a nas maly sa aj casto zdrziava s detickami na ihrisku…Zajtra ho chcem zobrat k dr nech ho aspoň pozrie ,neviem ci mam este pockat alebo ist,manzel si mysli ze je to este hluposť tak skoro ísť,maly byvq casto chorý ,kedze aj my mame v rodine ze sme casto chory mozno to dostal aj od nás …

nikpa
8. okt 2023

S dvojdňovou teplotou sa k lekárovi nechodí, ani na pohotovosť ani k svojej pediatričke. Načo? Akurát tak tam chytíte ešte niečo naviac. Sama píšeš, že ak mu ustúpi teplota, nič mu nie je. Keby sa to nezlepšovalo viac ako 5 dní alebo sa pridružili komplikácie, potom treba ísť k lekárovi. Skôr tam akurát tak budeš zdržiavať lekárku. Je obdobie viróz a korony, teploty sú bežné.

patka06
8. okt 2023

Aké vysoké má "horúčky"?
Pri chorobe nie je dobré hneď liekmi teplotu znižovať.
Teplota je prirodzená obrana organizmu - telo bojuje s virozou-
Po 2 - 3 dňoch to nie je na návštevu lekára, ak nemá iné ťažkosti.

maryetta
8. okt 2023

Minuly tyzden synove spoluziačky. Tento tyzden nasi. 2dni teplota/horucka. Nic ine. Ako prislo tak preslo. Mali to od 38,2-39,7.

autor
8. okt 2023

@patka06 stalo sa ze aj 39,8 ,dostal zábaly ,sem tak zakýcha ale to je aj raz dva krat za den …

autor
8. okt 2023

Lieky podávam pokial mu stúpne od tych 38,5/39

zuzanaete
8. okt 2023

S takymito chorobami vobec nechodim k lekarke. Bezne maju deti virozy, ze pat dji horucky a hotovo. Ak by sa pridal kasel a celkovy stav by sa zhorsoval, tak az potom. A tym nemyslim obcasne zakaslanie, ale poriadny kasel, co najma v noci potrapi.

ullala
8. okt 2023

Moj syn mal teraz 5 dni horucky. Ale take ze 39-40 a velmi tazko sa to znizovalo. Dnes konecne cely den 37. Na zajtra mame termin u doktorky, ale vraj mame prist iba ak mu neprejdu horucky. Takze mam dilemu, lebo by som bola radsej, keby ho aspon popocuvala, aj ked uz nema horucky.

katarinka89
8. okt 2023

Kúp si v lekárni domáci crp test- vie ta pekne nasmerovať.
Tie vyššie spomenuté rady typu- musí mar poriadny kašeľ ktorý potrápi, s týmto na pohotovosť nechoď.....treba si dávať pozor na takéto podceňovať choroby.
Dcéra mala 2 dní horúčky, ktoré sa mi veľmi ťažko zrazali, nemala iné prejavy choroby- žiaden kašeľ, sopeľ, ....spravila som jej v deň začatia horuckovania crp test a vyšiel mi so zvýšenými zápalových hodnotami.lekar jej urobil na druhý de n crp v ambulancii a tam že 200? Hneď smer nemocnica.Zaver: viroza . Takže milé dámy, naozaj to netreba takto podceňovať.

snehulak77
9. okt 2023

@katarinka89 CRP 200 a záver viróza? Tomu nerozumiem. Čo s vami robili v nemocke, ak sa môžem opýtať

elenita
9. okt 2023

U nas najmensia bola takto prosim pekne 12 dni. Len pred par dnami sme sa z toho dostali. Zacala z nicoho nic so 40-kami, a celych 12 dni boli teploty medzi 38 - 40 C. Prve 3 dni horucka nonstop atakovala 40 C, stupla v priebehu par min a nesla zrazit. Cipky, zabaly, sprcha, nonstop kolecka. Boli sme na pohotovosti a 2 x u dr a tiez to uzavreli ako virozu. Ze teraz je toho vela aj s takymto priebehom. Tiez jej nic ine nebolo. Boli sme aj na rtg pluc, orl, opakovane brali krv, nikde sa nic nenaslo 🤷‍♀️. Ale teda bolo to velmi narocne.

lily14
9. okt 2023

Aj my takto mávame, teplota a nič až po 3 dnoch chodim k ndr na crp vždy to bola viróza iba raz keď sa to vrátilo po týždni to bol zapal pľúc a to vôbec nekaslal

adya
9. okt 2023

My sme mali naposledy rovnaky priebeh,tak po 2 dnoch som jej urobila domace crp,ukazalo vysoke hodnoty. Zavolali sme vyjazdovu detsku pohotovosy,crp 100,hnisava angina. Dostala penicilinovy sirup a uz po prvej davke z nej bolo opat vesele zive dievcatko 😍 inak mame presne rovnaku doktorku,cakat 3 dni s teplotou a podobne..

autor
9. okt 2023

@elenita nevydrzali sme to a tiez malemu nezistili nic ani v moci,mal len zvysene crp…

miniminka
9. okt 2023

Ja ti poradím, ak cítiš že by si mala ísť, tak choď k dr. Ak si to nemyslíš nechoď. Dcéra v jeden deň bola v pohode, druhý mala teplotu do 38,5. Na ďalší deň tiež tak som s ňou zbehla a angína ako fras. Sesternicina 9 mesačná v sobotu bola ok, včera horúčky 39. Dnes boli u dr a taktiež angína a ATB. Takže to nemusí byť len vírus

katarinka89
12. okt 2023

@snehulak77 nasadili atb koli tomu vysokému crp, porobili so o brucha, vytery, moc, všetko ôk. Záver viroza.....takto skončili ešte ďalšie 4 mamičky s deťmi v nemocnici, ktoré chodia ku tomu istému pediatrovi ako my ale teda deti nechodia do rovnakej škôlky. Lekár tiež nechápal co to je....

autor
12. okt 2023

Zienky ,malemu zabrali ATB a aj presli horucky …Kym sa da pojdem s nim k inunologovi ,ci nema nahodou slabsiu imunitu …

eva1235
10. máj 2024

@katarinka89 aj Vas hospitalizovali? Co vam davali? Syn ma akurat dva dni horucky crp 214 a dal nam atb a ak horucky neprejdu do 2 dni zniva prist.

autor
12. máj 2024

@eva1235 zdravim .Nie nas mal crp 54 ,zabrali mu atb a uz bol v poriadku …