2 ročný syn má horúčku a nič ho nebolí

veron333
6. sep 2012

Ahojte,môj dvojročný syn má teplotu 39 stupňov a keď sa ho pýtam,tak ho nič nebolí.To isté mal aj pred mesiacom,doktor usúdil,že má zapálené hrdlo a dal mu antibiotiká.Neviem ,či to náhodou nemôže mať aj zo zúbkov.Neviem ,či mám ísť ráno k doktorovi,lebo on mu asi dá zase antibiotiká a to asi nie je moc dobré užívať každý mesiac.Mali vaše detičky niečo podobné?

dancul80
6. sep 2012

pockaj 3dni, pokial mu nic nie je tak ani znizovat teplotu nemusis, to uz je na tebe. a mudr ktory da atb bez crp alebo ineho ukazovatela bakterialnej infekcie treba zbavit licencie 😠 dcera mala teplotu cez 39 3dni a potom to zmizlo a nebola to ani 5. ci 6. choroba

veron333
autor
6. sep 2012

Uvidím zajtra,či náhodou ešte nedostane nádchu a keď nie,tak nepôjdem k doktorovi,len sa zase bojím,že ide víkend sa mu niečo vyrúti,či už nádcha,alebo kašeľ.

dejnas
6. sep 2012

tiež si myslím, že netreba okamžite bežať k dr., sleduj ho, ako sa celkovo cíti, ako sa mu dýcha, či ho niečo bolí a pod. ... podávaj mu tekutiny a uvidíš, ako sa to bude vyvíjať... skoré uzdravenie! 😉

moon1979
6. sep 2012

@veron333
kludne to môže byť 6tka 🙂 po troch dnoch sa uvidí, skôr sa ani neodporúča ísť len s horúčkou k lekárovi, pokiaľ nie sú samozrejme iné komplikácie ... znižuj mu teplotu dostupnými liekmi a uvidíš, ak sa stav skomplikuje tak by som potom vyhladala lekára

veron333
autor
6. sep 2012

Asi to tak urobím,však pohotovosť funguje...keby niečo...a čo je to tá 6 tka?

moon1979
6. sep 2012

@veron333
tzv. šiesta choroba - exantema subitum 🙂
nic hrozne neboj, najprv z nicoho nic z uplneho zdravia dieta dostane vysoke horucky, ktore sa tazko zrazaju, nic mu nie je okrem horucok ... na treti den z nicoho nic horucky klesnú a dieta sa vyhádže po tele červenými vyrážkami začne to najprv za ušami a postupne po celom tele, ktore nesvrbia ani nijako dieťa nedráždia ... za 2 -3 dni samé od seba tie vyrážky zmiznú, netreba na to nič dávať a je po chorobe 🙂

dancul80
6. sep 2012

@veron333 6.choroba http://www.mamaaja.sk/zdravie/zdravie-deti/piat...
btw samotna nadcha a kasel tiez nie je dovod na navstevu lekara. keby bola teplota a zafarbene sople alebo by ho drazdilo na kasel pri kazdom vydychu ci nadychu tak potom hned alebo by to trvalo dlho

veron333
autor
6. sep 2012

Ďakujem,už som zase o niečo múdrejšia 🙂 ...

bianca
6. sep 2012

@veron333 to co ze ja diagnostiku ze ,,usudil,, by som takemu odbornikov po rukach dala.Minimalne CRP a vyter a az potom atb.Takto presne nas liecili.

helenka28
6. sep 2012

ahoj, môj malý má momentálne tiež horučku ☹ (začala mu v noci). Viem že to má zo zúbkov, idú mu horné dvojky, tak som dala paralen sirup a musíme to pretrpieť. Naposledy mal horučky 39,5 - 3 dni a na pohotovosti mi povedal že su to zuby a mal pravdu - ako prišlo aj odišlo...
ak nič neboli treba počkať, vela vody a niečo od horučky... držím palce 🙂

vavrenka
6. sep 2012

moja dcerka mala tiez horucku a nic viac, doki jej urobila crp (bolo pozit.) a skoncili sme v nemocnici so zapalom obliciek.
vzal tvoj pediater malemu vzorku mocu , ci tam nie je zapal?

luciana157
7. sep 2012

my ked mame teplotu a na nic si malinka nestazuje,nechodime zbytocne k doktorke. uz som sa naucila, ze nas aj tak posle domov a mame pockat 3 dni ako sa to vyvinie a len znizovat teplotu. mam super doktorku v tomto,malinkej ani raz nedala antibiotika, vzdy max nejaky sirup a samoliecenie,to som velmi rada🙂 inak to mozu byt zubky alebo 6-ta choroba.ak to je virus budu trvat teplotky dlhsie,ale aj to musi len prejst.my sme raz mali teplotky cca 7 dni a zvladli sme bez nejakych liekov ( neratam sirupy od teploty ). u deticiek sa skoro vsetko prejavuje teplotou,aj take 2 dnove prechladnutie so soplikmi moze byt s teplotou zvysenou,no a ani ja nejdem s nadchou k lekarovi.tiez som vzdy nestastna ked ma malinka teplotu,ale to len preto ze sa len cely cas bojim aby to nebolo nic vazne.prajem rychle uzdravenie a este radu,zistila som ze ak povies u lekara ze nechces antibiotika,da ti ine nahradne lieky.

veron333
autor
7. sep 2012

Ďakujem za rady,k doktorovi sme neišli ,počkám a minule ako som už hovorila,že usúdil,že má hrdlo zapálené,tak to neviem ako mu tam aj videl,lebo malý sa metal a reval,tak neviem čo tam mohol aj vidieť,tak preto som nechcela ísť zbytočne k nemu.Stále má teplotu,ale nejaké tie vyrážky nemá.Tak mu len znižujem teplotu čípkami.

kathynka
7. sep 2012

nie kazda horucka je siesta choroba alebo zuby...tymto nechcem nikoho vyplasit, ale len 1 priklad mna samotnej...ked som mala 1,5 roka, dostala som 40ky...moja mama bola pediatricka a tym padom bola aj moja doktorka, cize som bola hned pod dohladom...a bola zo mna zufala, pretoze ja som skakala v postielke, rehotala sa, uplne jak zdrave decko...prezrela ma odhora dole a nic...vtedy ziadne crp nebolo (aspon nie tak bezne na ambulanciach ako teraz), ze by ma vzala do ambulancie...po 3 dnoch neustupovania horucky ma vzala kamoske - primarke na kramaroch...to iste - prezrela ma odhora dole a ja furt vysmiate decko a ona tiez nic nevidela...nakoniec ma este poslala "pre istotu" na ORL...a ja som mala brutalny zapal stredneho ucha, okamzite ma rezali...a ja som ani nemukla...o 3 dni som tam bola aj s druhym uchom...dosli sme v hodine 12tej, hrozilo mi uz zaliatie hnisom, resp. zapal mozgovych blan...takze takto to moze vyzerat, ked mate doma dieta so zvysenym prahom bolesti 😅

veron333
autor
7. sep 2012

Stláčala som mu aj ušká aj hrdlo a nič ....že nebolí..

moon1979
7. sep 2012

@kathynka
tak to si potom fakt prípad na pohladanie ako sa hovorí 🙂 lebo uši bolia jak sviňa, to mne tiež nevedeli prísť na to, čo mi je, vrieskala som ako najata, lekár ma pozrel tiež zhora na dol, už si myslel, že pozrel všetko a nič nenašiel, až ho napadlo stlačiť mi pri uchu, vtom momente som stichla a len sa schulila do klbka ako mača a bolo to jasné. to som mala len par mesiacov, ale teda kriku som narobila akoby ma drali z kože ... 😀

naja94
7. sep 2012

@moon1979
@kathynka
tak mne, keď som nedávno bola na ORL so 4-mesačnou dcerou (teplotu nemala, len bola mrzutá a plakala, keď som jej potlačila pri ušku) povedali, že zápalu stredného ucha vždy musí predchádzať soplíkovanie... vraj do ucha sa nikdy zápal nedostane zvonka, ale len zvnútra od nosíka... dosť ma to prekvapilo, lebo som dovtedy bola v tom, že ušká môžu bolieť aj z prievanu a bez toho, aby boli predtým chytené aj nosové sliznice... tak neviem 😉

moon1979
7. sep 2012

@naja94
ja som tiez nemala ani teplotu ani sopliky, preto bola aj mama zufala ze preco vrestim ... ale celé detstvo som mala problem s usami, hned som dostala zapal aj z prievanu ...

naja94
7. sep 2012

@moon1979
tiež si naďalej myslím, že ušká môžu bolieť aj z prievanu... moja mama to tiež zažila pri mojom bratovi a bolo to tiež bez teploty a bez soplíkov... ale pri mojej sáre sa tie ušká teda nakoniec nepotrvrdili, lebo už na druhý deň bola v poriadku... ona je super pokojné dieťa (zatiaľ, ale nechcem to zakríknuť) a to bolo prvýkrát, čo jej niečo bolo, ale čo presne sa už nedozviem... 😅

veron333
autor
10. sep 2012

Tak nakoniec to bola 6.choroba,včera sme boli aj na pohotovosti,doktorka mu vzala krv,moč sa nám nepodaril a po zhodnotení výsledkov,povedala,že viróza,aby som mu kúpila ibalgin sirup proti horúčke.A dnes ako sa zobudil,presne ako to napísala @moon1979 sa vyhádzal okolo uší a trocha na hrudi.

moon1979
10. sep 2012

@veron333
preto ak nie su žiadne vedlajšie problémy len horúčka je niekedy dobré počkať 3 dni 🙂

majusa4444
10. sep 2012

aj moj ako rok aj pol rocny mal horucky 39 pockala som tri dni a sla a aj tak nic... pozrela ho mal zapalene hrdlo a povedala ze to nic ze horucka moze byt este den dva to prejde..a presla..a aby som bola kludna zobrala mu crp ktore bolo negativne tak atb nepotreboval.. nechapem doktorov ktory davaju atb len tak..k lekarovi ozaj netreba ist skor len ak horucka trva este aj treti den..a aj to nez da atb nech ho riadne vysetri a zobere crp ci ma zapal.. antibiotikami sa organizmus oslabuje ak sa strkaju bezhlavo ..

matinka87
10. sep 2012

Ahojte ja mam podobny problem. Moja od minulych Vianoc je skoro kazdy mesiac chora. A za kazdym ked ideme k dr mame atb. :( az na minule zastupoval ju primar do a ten jej nedal nic, ze ju mam liecit ako viem - cize na kasel sirup a do nosteka sprej s morskou solou. Vcera behala bosa po trave a v noci uz mala teplotu, tiez jej nic nie je len je otapena z teploty a toto bolo aj predtym ked bola chora, zvykli sa jej potom ked presli teploty pustit sopliky a nasledne kasel...uz som rozmyslala ze pojdem s nou na imunologiu ked je tak casto chora, ved to nie je normalne al. je??? 😒 😒 😒 vlete sme boli aj v nemocnici kvoli teplotam a febrilnym krcom lenze tam jej nezistili nic, iba zvysene pecenove testy ale to mohla mat aj z liekov....nasa dr. jej este vobec nebrala krv asi tam zajdem ak malej neustupia teploty a ked jej bude chciet dat atb tak jej pekne poviem nech si ich necha a beriem kartu a odchadzam!!!

moon1979
10. sep 2012

@matinka87 skus jej pomoct trosku prirodnymi produktami a nie hned utekat imunologovi a pchat do dietata tazke preparaty ... najprv by som preventivne podavala Ccko, vela Ccka, co je zaklad a velmi dobre sa osvedcuje aj bio colostrum (porad sa v lekárni, tam ti o tychto produktoch poradia najlepsie) 🙂

matinka87
10. sep 2012

@moon1979 no skusim...berie zmes vitaminov na imunitu vola sa to MULTISTAR 500ml faska zevraj ma dobrat este jednu no neviem uz by to mohlo mat nejaky ucinok...malu som kojila 15 mesiacov a od 6mesiacov mava atb. uz som zufala z toho mozem si znacit do kalendara kedy je chora kazdy mesiac nieco...aj som pocula ze vitaminy by nemali brat deti do 3 rokov neverim tomu moc no ale dobre...

moon1979
10. sep 2012

@matinka87
vzdy lepsie brat vitaminy ako atb ... ja kupujem preventivne krpcovi komplex vitaminov, obzvlast ak ide jesenne sychrave pocasie, ma 2,5 roka ale klop klop nevie co su atb ... ma pravidelny prisun cerstveho ovocia navyse a byt na tvojou mieste, tak vyskusam to bio colostrum pokial nema alergiu na kravske bielkoviny ... porad sa v lekarni ... 🙂
ja planujem to biocolostrum nasadit malemu pred nastupom do skolky a uvidime 🙂
maly kojený nebol od začiatku bol len na UM ... ale ked aj sopliky nahodou dostane, tak den - dva a je po nich 🙂

matinka87
10. sep 2012

@moon1979 No vidis a si dalsia kt. ma presvedcila ze kojenie nema vplyv na imunitu 😉 nema alergiu na kravske mlieko ale teraz som citala ze to bio kolostrum mozu brat aj alergicky na kravske mlieko. A mliecko kravske mala papa ako som ju prestala kojit, teda zvykla som jej ho striedat s um 🙂 dakujem za radu,nieco musim vymysliet 😉

moon1979
10. sep 2012

@matinka87
no ja tu v ziadnom pripade nejdem propagovat nazor, ze UM je zdraviu prospesnejsie, ale zo skusenosti z okolia vidim, ze kojene deticky su chorlavejsie ... moze a nemusi to byt tym sposobene. ja som kazdopadne bola z toho smutna, ze som nekojila, ale prezili sme aj bez toho a ja dakujem bohu ze mam zdrave dieta, pritom maly je cely otec do posledneho chlpka na tele a jeho otec bol velmi chorlave dieta, coho som sa obavala 🙂
chod do lekarne a porad sa s lekarnikom, tak casto nie je naozaj prospesne aby bolo dieta chore a ked to ma pomoct tak preco nie, je to len bio produkt uskodit podla mna neuskodi ... a az keby zlyhali prirodne produkty potom by som ja osobne isla riesit tieto veci k lekarovi ...

matinka87
10. sep 2012

@moon1979 Ved ja som rada ze som kojila len ked som ju chcela odstavit tak niektore "mudre" zeny mi vraveli ze to nemam robit, ze bude mat lepsiu imunitu...pride manzel tak utekam do lekarne...mimochodom uz je hore co nespala ani hodinu 😒 ale teplota klesla, len dokedy 😖 tak este raz dakujem za "pokec" 😉

moon1979
10. sep 2012

@matinka87 nie je za co 🙂 obidve moznosti krmenia dietata v jeho prvych mesiacoch zivota maju svoje za aj proti ... teraz cakame druhe, uvidim ako to bude s nim 🙂
zelam nech sa malinkej polepsi, nech nemusite riesit ziadne navstevy lekarov ... 🙂