2-ročný syn je vysypaný

marko1173
29. jan 2024

Ahojte, chcem sa spýtať synovi (2roky) sa spravil takýto vysyp po celom tele viď foto. nemáte s tým niekto prosím skúsenosť?
Napíšem trošku viac...malý bol chorý od 16.1....18.1. dostal antibiotiká megamox duo kvôli silnému zápalu hrdla. ATB mu v podstate zaucinkovali hneď a už od nejakej nedele bol ok, bol veselší, hravejsi, viac papal no jednoducho sa mu viditeľne polepšilo. Poslednu dávku ATB dostal v piatok. Medzi tým ochorel aj starší syn a s ním som skončila v nemocnici. V sobotu nás pustili domov a už vtedy som si všimla že má malý pár pucikov. No myslela som si že asi niečo jedol čo bežne neje tak som mu dala fenistil kvapky no tie mu jasné že nezabrali a dnes už je vysypaný tak ako vidíte na foto. Bola som s ním aj u dr jej to ukázať no ona povedala že to dostal urcite od staršieho ale ten vysypaný takto nebol a v priebehu pol dňa by sa mu určite neprejavila nejaká choroba ak by to aj dostal od neho.
Neviete čo mu to mohlo spôsobiť? Čo si čítam články a rôznych chorobách tak väčšinou sú vždy pridružené aj nejaké iné symptómy horúčka, nádcha, bolesti rôzne ale jemu okrem tohto výsypu není nič už vyše týždňa .

barborka106
29. jan 2024

Dobrý deň, nebude to piata choroba? Usudzujem podľa príznakov a podľa priloženej foto. Pracujem ako p.uč. v MŠ a keď mi rodičia ukázali foto, tak to bolo podobné

marko1173
autor
29. jan 2024

@barborka106 vôbec neviem. Možné je všetko ale čo som si čítala o týchto rôznych chorobách s výsypom tak vždy sú k tomu pridružené aj nejaké iné zdravotné problémy no on nemá žiadne. A rodičia vám náhodou nehovorili bližšie info ako to u nich celé vlastne bolo?

barborka106
29. jan 2024

@marko1173 Áno, samozrejme. Pýtala som sa. Že in to začínalo ako chrípka - horúčka alebo zvýšená teplota, nádcha, malátnosť, bolesť tela, že zaznamenali, že ich dieťatko nebolo také ako vždy. Potom následne keď sa im už zdalo, že sú v poriadku, prišiel výsyp po telíčku. Ten výsyp trval cca 3 dni a potom bolo už dobre.
Snáď bude všetko v poriadku, a maličký bude čím skôr zdravý. ♥️

baillie
29. jan 2024

Ja tu nejdem strasit, ale nas syn mal silnu anginu a dostal presne tieto antibiotika a hned ako ich dobral sa takto obsypal a zhorsovalo sa to zo dna na den ten vysyp, treti den vysypu sme leteli rovno do nemocnice od doktoeky, kde z anginy bola infekcna mononukleoza a ta v kombinacii s animocypilinmi vyvola toxoalergicky ekzanten a to je silna alergicka reakcia, z ktorej dieta skoncilo na kortikoidoch a polroka s rozbitou imunitou co sme to riesili s imunologickou, len si sleduj ten vysyp a nenechaj sa odbit fakt to moze byt 5-6 choroba ale aj problem ako nas
@marko1173