Babule prosim vas poradte nieco, maly (2roky) sa nemote uz treti den poriadne vykakat..da zo seba jednu gulicku malu cca 1cm aj to tvrda ako skala a az je spoteny ked place, aj na brucho a ritku ukazuje ze ma boo. Potrebovala by som nieci na zmakcenie stolice, alebo nieco co pomoze. Dakujem krasne
@ivulik2311 ahoj,treba vela vlakniny a vody. Nasim najlepsie pomahaju na kakanie pomarance,take stavnate. Potom mozes skusit marhule,slivky..ak by si videla,ze sa fakt trapi,normalne kup v lekarni glycerinove cipky pre deti a jeden podaj do ritky. To by mohlo pomoct na rozkakanie sa. A este by sim mu skusila urobit napr.ovsenu kasu s marhulami,to tiez pekne zmakcuje stolicu. My sme si a kakanim uzili,mam naozaj bohate skusenosti s tymto problemom,aj na gastre sme boli s tym. Drzim palce,viem,ze to nie je prijemne. Ozaj,ten cipok sa naozaj neboj pouzit,nie je to navykove,ak to das raz od casu.
@lenuska0075 nie ale vyskusam..dakujem
@simculllka dakujem krasne..vyskusam to vsetko. Nie naraz ale postupne 😉
@ivulik2311 Ahoj, my ranajkujeme kazducke rano ovsene vlocky s nejakym ovocim, nukam mu cez den velmi casto vodu, vzdy si cucne aspon dva glgy, a uz s tymto nemame problem. Skus, uvidis, rozdiel uz po troch dnoch...ked sme niekde, ze mu tsketo ranajky nemozem spravit, hned na druhy den vidiet rozdiel.
@ivulik2311 Skus,snad mu to pomoze. My niekedy,zial,musime pouzivat aj taky sirup od dr,ale teraz uz len obcas;) drzte sa
Dufalac teda kupila som ine co bolo bez predpisu a teda nam to riadne pomohlo.ja som musela davat az krystyr co aj tyzden sa bal kakat.tak sme dali toto a za chvilu siel kakat a bez stuplov.teraz uz nedavame pekne ide sam.creva sa umudrili a aj maly podotykam uz 9rocny syn a bojujeme s tym tiez od 2rokov.vola sa to lactecon co som kupila.aj maly sa ma pytal mama preco mi uz nedavas liek na kakanie?tak som mu to vysvetlila ze uz nepotrebuje a ze uz chodi kakat pekne sam.a to naozaj uz som si myslela ze mame pokoj.no toto su boje s jeho kakanim.
@ivulik2311 kup si v lekarni glicerinove cipky, zmakcia stolicu a premastia, podporia vyprazdnenie, nam zabrali vzdy behom cca pol hodky
@ivulik2311 este aj co pisala sumculllka , ja obcas robim mojmu na pitie odvar z ovsenych vlociek. Drzime palce, nech sa to drobcovi zlepsi.
A mne tak aj mala kakala bobky tvrde a potom mi vravi mama co toto au boli ritka.chuda taka bola zlakana ale ona nema vobec ziadnu fobiu s kakania.
Super rady.
Za seba a syna este dodam,ze malemu velmi pomohol ľanový olej,z dm som kupila..a kazducky den zje biely jogurt,cisty neochuteny...
Po 3dnoch nekakania by som dala uz cipok.. musi to tam mat uz poriadne ztvrdnute a kvoli bolesti sa boji tlacit
@ivulik2311 davaj mu pravidelne ovsene vlocky..aspon par luziciek kazdy den.bude mat mäkku stolicu..mozes to aj rozmixovat a uvar si to v mlieku..bude ako grizik
@ivulik2311 moj sa vedel len s teplomerom vykakat..ked som zacala davat ovsene vlocky..najprv kazdy 3 den sa sam vykakal..teraz pravidelne ma stolicu 2x denne
Este ak je to kriticke easylax to je taka ampulka s jemnym prehanadlom, mali sme tiez bobkove obdobie vtedy to pomohlo, este to nie je ideal ale uz neplace pri kakani, treba odstranit tu bolest + to co radia vyssie 🙂
@ivulik2311 v DM, Teta drogéria alebo v lekárni. U nás vždy zaberie
@lenuska0075 dakujeme krasne
Skus prirodu Slivky a marhule 👍 to isto zaberie
Moze mat aj alergiu na mlieko laktozu ci celiatik treba dat pre istotu spravit tet z krvi nez by sa mal trapit.laktasan zmakcuje stolicu.
Cipky nedavaj...mozu este zhorsit stav.
A este ma napadlo ze kukuricne chrumky su na jemnejsiu stolicu.
@ivulik2311 skúste fruktolax je to výťažok z ovocia,má vysoký obsah vlákniny,nám pomáha denne 2 pol.lyzice😁
Espumisan
Odporucam zaradit Fructolax. Alebo total rozpustnu vlakninu Optimafibre. Ani neuciti ak ju primiesas do polievky ci napoja - a krasne zmakci stolicu !
@ivulik2311 slivkovú štavu ste neskúšali?