Má s tým niekto skúsenosti? Má 2r a 3 mes.
Má stále plienku, na nočník zatial nechce. No odrazu už ani do plienky.. skúšala som už všetko.. volala som s doktorom a povedal že jedine ísť na pohotovosť. Dnes od rána cikal iba málinko do plienky aj to preto, že už nevydržal. Stále zadržiava 😟😟
@aimy11 náš malý začal zadržiavat moč keď sme sa ho snažili oducat od plienky. On sa síce naučil čurat do wc ale nechcel tam kakať a z toho vzniklo to, že začal zadržiavat moč. Kvôli tomu že keď potlačil moč, išla mu aj stolica. Takze boli dní kedy ani nečural ani nekakal. Vyčural sa jedine v spánku, to nás zachránilo pred pohotovosťou. Tým som len chcela, že to môže mať na svedomí volaky psychicky blok alebo to môže súvisieť aj so stolicou.
Postaviť do vane a pustiť vlastnú vodu. Nerozprávať okolo toho. Nech ma kľud
Ano presne to iste robil aj moj. Ani vana a voda nepomohla. Nakoniec sme kupili melon ten zboznuje a zacal cikst najprv 2x denne a tak postupne uz moc nezadrziaval. Boli sme aj u lekarky no nic take nepovedala vraj je to psychickeho povodu kedze ho oducame od plienky
Netlačíme na neho. Bolo obdobie keď sme sa snažili ho odučiť od plienky ale nechcel tak som to nechala tak. Ešte nebol pripravený. Ráno sa mi zobudil a nechcel plienku , ukazoval že je mokrá. Dala som ju preč teda a som mu povedala že ak chce môže cikať do nočníka.. nechcel, pocikal sa. Tak som mu pekne povedala že to nevadí, nič sa nedeje. Lenže on sa asi aj tak zlakol a teraz nechce cikat vobec ani do plienky 😟
Juj, netlačte na neho. On keď na to dospeje, bude to vedieť zo dňa na deň. Nebojte, nebude mať plienky do 18stky. Dajte nočník na viditeľné miesto a ponúkajte mu ho,ale nie nasilu. Prípadne skúste cikať na stojáka. Skúste ho motivovať aj vonku: Pod, ocikame stromček. Pod, ocikame mravceky. A keď už ozaj dlho zdržiava,možno by pomohlo postaviť do vane a teplou vodou mu sprchovať nožičky, tak sa ľahšie vycika. Držím palce!