Pekný večer, mali ste niektorá podobnú skúsenosť? Synovi sme na odporúčanie pediatričky od roka pomaly skúšali sťahovať predkožku, od cca 1,5 roka mu pekne išla stiahnuť asi do polovice. Teraz má čerstvo dva roky a už asi mesiac mu nejde stiahnuť ani trošku. Proste ako by sa mu to zo dňa na deň zlepilo alebo zarástlo, neviem… Ako to treba riešiť? Mám kontaktovať pediatričku?
Náš má 3,5, iba natierame Pinďom a nesťahujeme, max si on pomáha a povolila mu až teraz.
Nášmu sme úplne stiahli až keď mal 6 rokov...netreba nič robiť nasilu a nikam sa netreba ponáhľať...treba len skúšať vždy pri kúpaní po troške...
@klarissa25 ale mali ste počas tých rokov také obdobia kedy mu to išlo stiahnuť menej a menej?
Áno...niekedy vôbec...
No ked to slo,tak ste asi v jeden moment stiahli moc,potom trhlinka, potom zrasty a bum nejde vobec... tak malym detom sa tym len pohybe v ramci umyvania ...
Chapem, ale z nicoho nic mu to nemohlo zrast, skor nemal dost makku pokozku, mozno bol menej vymoceny... Skus po dlhsom kupeli.
@klarissa25 fu tak to si ma upokojila.. tak snáď je to ok
@anjelicek26 no veru keď mal asi tak 1,5r tak som mu pri kúpaní stiahla trochu viac lebo sa mi trhol a bolo trošku krvičky.. ale potom niekoľko mesiacov ok a až teraz mesiac dozadu nejde stiahnuť vôbec.
Nikdy sme mu to nasilu neťahali.. a keď mal 18m tak mu dr na poradni stiahla celú ale nie nasilu, proste išla sama.
@ailiba veď to mi nejde do hlavy, ako môže byť zo dňa na deň taká zmena zrazu.. aj dnes bol vo vani dosť dlho a proste nič
Predkožka sa deťom v jeho veku nesťahuje a už vôbec nie od 1,5r. Pediatrička ti akurát tak poradí to, čo si robila doteraz. Mali ste len požmolit medzi prstami pod tečúcou vodou, nie sťahovať.
ja som až na koňovi zistila, že to niekto sťahuje 😨 ale v pohode, žijeme v krajine, kde ženy totálne dokatované z pôrodov ďakujú lekárom, že z pôrodnice odišli bábätká zdravé (pričom tam išli zdravé - aj bábätká, aj ony) 🙄🙈
@nikpa tak vidíš, pediatrička vravela že do roka nemame robiť nič a potom po roku jemne skúšať pri kupeli. Neviem, možno aj preto, že keď mal pol roka tak mal zápal močových ciest, tak aby sa to tam poriadne poumývalo.
Aj mňa napadlo len to, že sa to asi viac stiahlo a zrástlo. Nám pediatrička kázala nesťahovať a naozaj sa mu to krásne povoľuje.
Skus tomu dat cas. Fakt je este maly. Ale ked mu to raz islo, tak to urcite pojde znovu. Chvilku to mozno nechaj tak a uvidis. Mozno si prvykrat na to mala lepsi "grif".
Chodím so synom dvakrát ročne na nefrologiu kvôli zápalom močového mechúra, nič také nám nikto doteraz nepovedal. Skôr to je preto, že staré pediatričky to proste kážu, sťahovať...
Baby akurát mi manzel vravel že dnes si všimol keď bol syn cikať a mal taký väčší prúd moču, tak že mu pipik navrel, že proste ako keby nestíhal ten moč odtekať cez tú dierku… to už asi nie je v pohode či?
S tým treba k lekárke.
Ja som to tiez riesila dokonca s urologickou, moj syn ma 3,5 a tiez mu to velmi nejde.... Su na to rozne nazory, ale spravidla, pokial mu vidis mocovu ruru tak nestresuj. Este ma dost casu. Skus nakremovat Pindom (krem z lekarne) a jemne po kupani skusat. Postupne to moze povolit.