Mam syna 2 roky a 2 mesiace. Su to 3 dni co som zacala s odplienkovanim. Problem je v tom, ze syn aj napriek tomu, ze ma potrebu ( je jedno cicat ci kakat), nechce pustit. ( jedava aj pije pravidelne ako predtym) Proste silou zadrziava. Reve pritom ako tur, ale ani ked ho motivujem, ani ked ho posadit ma nocnik a zapnem mu rozpravky, dokonca ani ked ho dam do vane pod teplu vodu, nepusti. Ruci a drzi. Doslova az kym sa nepokaka alebo nepocika. Co mam robit? (Robi to pri uplne kazdom cikani a kakani uz 3 dni.)
Presne tak, vráť mu plienky ... až mu nejaký blok v hlave neurobíš ... dieťa musí na to dozrieť ... SAMO, nie preto, že mama chce.
@teddustok veď on ti musí dávať nejaké znamenie že sa chystá urobiť potrebu
Deti komentujú že idu cikat, alebo volali. Keď idu kakat tak odchádzajú preč.
Ja by som pockala, lebo týmto spôsobom sa môže stat, že naozaj bude zadržiavať napr kakanie a to je potom problém aj na pár tokov
My sme tiež začali. Takisto sa mi stalo že vôbec nekakal cely deň. 5 dni som sa trápila, už som bola vyčerpaná a on si nechcel sadnúť na nocnik kričal až a tak sme na týždeň dali prestávku a vrátili sa. Už vidno nejaký posun. Po tej prestávke si zacal sám sadat na nocnik, nema nič na sebe dole. Ale keď mu dám plienku že ideme do obchodu a nevidí nocnik tak sa vycika do plienky ako keby sa nepýtal, len sám chce chodit… takze ešte mám čo robiť 🙂
praveze on si uz daval dole plienku, uz ju nechcel mat. Tak som mu ju dala dole, ze teda dobre, vonku je teplo, skusime. Lenze on nerozpráva. Lenze raz sa pocikal, a strasne sa mu nepacilo byt mokry. Hoci som ho hned prezliekla, od vtedy ako by sa bal, ze bude mokry. A citala som na vela forach a tam pisali, ze dieta je len kratko v nejakom vyvojovom stadiu, ze je haklive na spinu a vtedy je vraj najlepsie zacat odplienkovat. Tak mi to davalo zmysel
Aj si sadal pekne na nocnik, aj si tam cital, aj spieval, aj telku pozrel. Ale nic tam neurobil. Ale zaroven vzdy ked uz bolo vidno na nom, ze mu treba, tak akoby sa to bal pustit. Darmo, ze som mu hovorila, ze ked to da do nocnika aj sa mu ulavi aj to je to co chceme. Nesedel a nie a nie cikat.
Ale teda ok, dam zase plienky. Len sa bojim toho, ze to potom pochopi tak, ze toto sme tu uz mali, vtedy zadrziavanie pomohlo aby mama dala plienky, tak aby to nerobil zase... Tak teda za to sa pytam, ze kedy v takomto pripade dozrie...aby som to zase nepresvihla dako.
Nerozumiem načo ho takto trápiš. Očividne nie je na oplienkovanie ani omylom pripravený
@teddustok ja som dcerke vzala plienku na 2he narodeniny. Ukazala nocnik jeden mala dolu druhy na poschodi na ociach parkrat sa jej opytala ci jej netreba ona ze nie potom ze ano. S hned sama chodila..prvy den sa raz pocikala nestihala dat dolu nohavice
Kedze je februarova nebehala hola..dalsie dni uz ok. Uz som sa jej ani nepytala ani nepripominala. Toto co robi tvoj ke trapenie pre teba aj prenho. A ked nechce ani cikat to nieje ok
@teddustok chápem, nechces dať prestávku keď už ste nejaký pokrok urobili. Ja som to iste povedala, ale keď chudáčik zadržiava. Ja som na týždeň dala prestávku, aby sa ukludnil. A veľmi to prospelo. Hneď po tom týždni druhý deň už sám si sadol. Ale nechcela som ho trápiť lebo ja som bola nervozna z toho keď som ho prezliekala 10 krat denne aspoň a to bolo zo mna cítiť. Máš podstate ešte celé leto pred sebou, bude ešte čas.
Vrátiť plienku,neviem kde sa ktorá ponáhľate s tým odplienkovaním,keď dieťa nechápe čo a prečo tak ho netrápte,jemu to docvakne o čosi neskôr
Aj nas sused v rovnakom veku to nedavno robil, potom mal den sama nehoda a zrazu ostal bez plienky... Sikovny chalan, vsetky auticka pomenoval, ale pochopit ciko a kako💩 do serbla, ani za svet. Menej bystre deti to pochopia rocne a tento krpec dal rodicom tak zabrat. Musi to docvaknut aj tvojmu, co sa po nom chce. ⏳
@rodinka20 povie take ze mama, nie, tam, toto, hu-hu, syr, titi,...inak velmi nic... Ale vieme sa chapat co chce. Lwn to nie su slova ale skor zvuky..
Dceru som odplienkovala bez problemov ked mala 18 mesiacov... A syna neviem... Ok, dala som plienku, na mic netlacim, len som skusala ake to bude ked si sam dava dole plienku
@misicka31 inak tieto reci "milujem"... Na jednej strane kes dieta nie je odplienkovane v dvoch rokoch pocuvam z kazdej strany aka som leniva matka, ako sa mi "nechce odplienkovat"... A ked to len skusim na tri dni, lebo dieta sa tvari, ze chce skusit co to spravi, co sa stane, len zo zvedavosti, tak uz "som tyranska matka" co sa ponahla a nehladi na dieta...
Ok, skusilabsom, neslo, vratila som plienku... Ale prosim neodsudzuj kym nepoznas vsetko okolo toho. Vdaka
Vrátiť plienky. Vôbec nie je pripravený