Prosím vás.. nezjedla ju náhodou, sme na dovolenke a mojej mame to prišlo ako výborný nápad dať po tabletke deťom, zevraj aby sa lepšie opallili. Keď som to zistila skoro má prevrátilo. Betakaroten určený ľudom 18+ s takýmto zložením: Betakaroten 15 mg - odpovídá 25 000 I.U. vitaminu A 2500 µg (312,5 % referenční hodnoty příjmu) v jedné kapsli.
Prosím vás je to nebezpečne? Nemáte niekto skúsenosť?
Ďakujem!
@vintage_woman už si niekedy dávala čierne uhlie 2 ročnému? Super zážitok....
Autorka,nestresuj,nič sa nestane,ale mamke daj " kvapky" , bez tvojho vedomia NESMIE deťom nič davat
Nič sa im nestane z jednej tabletky ale teda mame by som vyčistila žalúdok kvalitne.
Aby sa dvojrocne dieta lepsie opalilo??? Ach jaj 🫣 Nestane sa nic, nie je potreba ziadne intervencia, neviem ci cierne uhlie naviaze betakaroten, ale myslim si, ze to tak ci tak nie je potrebne. Ale prosim ta, mame urob prednasku, lebo ocividne ma velke medzery v zakladnych veciach. 2 rocne ani starsie dieta sa NEMA opalit a nie este jest vyzivove doplnky pre dospelych, aby sa “pekne” opalilo. Radsej nech si da pani zalezat na tom, aby boli vnucatka pred vstupom ma slnko poriadne a dokladne natrete spf 50.
Ďakujem vám. Strašne som sa rozčúlila. Už som jej tak vyčistila žalúdok, že verím, že už sa nič take neudeje. Ale so staršími ľuďmi je to zložité, kto má skúsenosť vie. Už som si aj ja niečo prečítala a zistila som že betakaroten je v takomto prípade lepší ako vitamin A, takze snáď to bude v poriadku.
Nič sa nestane, telo vylúči ale mamka by dostala hubovu. Mala sa ťa spýtať. Malé deti sa majú vyhýbať slnku čo najviac a nie sa chcieť opáliť.
Becko a cecko by mala vycikat, ten zvysok co sa nevstrebe. Ale teda, je to bizar. Nech jej radsej nabuduce urobi uvarene bataty s kvapkou oleja alebo pucenu mrkvicku ked chce byt proaktivna.
Take malé deti (vlastne nikto) by sa nemal ani cielene vôbec opaľovať. Ja zo slnka celý život utekám a napriek tomu som v lete stále hnedá, len z toho, ako pôjdem hoci do obchodu.
A už vôbec nie dávať kadejaké prípravky dupľom deťom, aby "sa lepšie opalili" 🙈 z jednej tablety jej nič nebude, ale pre budúcnosť takéto somariny nech ani mame nenapadnu
Nestane sa podla mna nic, nie je to A vitamin, ale betakaroten a to je dost rozdiel. Ale urcite to detom nemala davat a este bez Tvojho vedomia.