2-ročná sa trápi so zápchou a strachom

rain294
22. aug 2020

ahojte. zacinam byt bezradna. nedavno mi 2r dietko zapieklo, odvtedy sa boji kakat, zadrziava. a uz ked fakt musi, kaka s placom, krici ze ju boli dupa, prebalit sa da, ale utriet sa nechce. domace rady na zapchu ovladam jak otcenas, ale uz mam velky problem do nej dostat napr.slivkovu stavu..uz som kupila aj Lactulosu, nech jej aspon trosku pomozem, aj to musim viacmenej nasilu do nej dat. stolicu uz nema az taku tvrdu, ale zda sa ze to ma podrazdene a teda sa boji kakat, cim dlhsie zadrziava, tym horsie potom.
snazim sa jen aj stravu upravit, ale strasne vymysla, nezje hocico, aj vodu jej musim neustale pripominat, nech pije. . ako jej este pomoct ?

deedol
22. aug 2020

skuste dulcosoft, nema ziadnu chut a da sa dat do pitia (do vody, dzusu, caju atd.)

hipuska
22. aug 2020

Skúste psychológa, neteri pomohol riadne

km1983
22. aug 2020

@rain294 Dobry vecer, my sme si presli podobnym v tomto veku. A v podstate doteraz (dcera ma 4 roky) dbam na to, aby cez den zjedla vzdy nieco "kakacie", kedze my mame aj problem dostat do dcery vacsinu druhov ovocia... takze improvizujem: uz vyse roka davam dcerke vecer do mlieka vodu zo susenych sliviek: cca. 5 susenych sliviek poobede zalejem vriacou vodou a necham vyluhovat do vecera, kym nedavame mliecko. Vtedy precedim cez sitko a tu slivkovu vodu dam normalne do mlieka. Ma z toho taky kokteil vlastne 🙂 Tiez je fajn acidko cez den, jablcko a lubi presnidavky stale, takze aj to jej davam. A vyhybam sa zapekacim veciam (ryza, biele pecivo, cokolada a pod.), co je obcas tazke, kedze stravu v skolke neovplyvnim... Co sa tyka prekonania strachu, ked nam to zacalo v tych 2 rokoch, tak vtedy viem, ze sme davali aj nejake homeopatika (nam dulcosoft nepomohol, akurat ju bolelo brusko...) a zacali sme bravat na zachod pri kakani knizku. Tym padom sedela na WC, pozornost som odputala knizkou, aby vedome nezadrziavala postupne to slo... Hlavne netrestat za to, nevyrabat z toho traumu (ale jasne, ze aj my sme si presli placom pri kakani, ked som ju uz musela nasilu drzat na WC, ked uz niekolko dni nic nebolo a videla som na nej, ze staci len potlacit a pojde to von). Bol to beh na dlhu trat, resp. obcas stale je, ale v 4 rokoch zas uz chape, ze kakat sa musi a da sa jej bez problemov vysvetlit, preco nemoze tolko cokolady. Dokonca ked jej svokrovci ponukaju cokoladu, odmietne, lebo "z toho sa zle kaka" 🙂

eririka
23. aug 2020

Ahojky, nam pomohol klistir taky bylinkovy pre deti, na doraz vstrieknut do zadku, alebo ked sme skoncili u lekara, pan doktor vpichol prst malemu do zadku, maly sa rozkrical ale sa aj vykakal, a ked ina pomoc nie je pomozem mu prstom

tatinka
23. aug 2020

@rain294 kazdy den daj dcerke spapat 1 biely jogurt, ale nie tie smotanove,nasmu velmi chuti zvolensky biely jogurt alebo tami biely j.,ak toto nespapa tak skus dat malu hrusku,tie byvaju sladucke,ak nechce pochrumat tak jej to narajby a pusti rozpravku co ma rada a davaj jej to spapat....ale teda ten jogurt u nas top zabera, od malicka mu to davam ,hadam od jeho tristvrte roka lebo ked sme prechadzali na tuhsiu stravu ho zapekalo, tie jogurty ako sme dali,parada kakanie ako lusk,syn uz ma 2 roky a denne jeden zje do teraz....

rain294
autor
24. aug 2020

@tatinka zo zaciatku mi take papala, ale teraz ani vidiet, iba obcas smotanovy.ovocie ziadne nezje (okrem bananov, ktore samoztejme jej teraz nedavam), jedine jablko este, ak ju zabavime a natlacime do nej. presne viem co by jej na to pomahalo ale ona to proste nezje. 😫

tatinka
24. aug 2020

@rain294 a kvapky bio gaya ste tiez skusali?

fiafia
24. aug 2020

@rain294 tiež mávame takéto obdobia, dcérka má tri a pol roka. Dávam jej probiotiká, ráno vlažnú vodu na pitie. nezje ani nevipije nič čo by jej pomohlo. Z jedením katastrofálne, ovocie, šťavy, vločky nula bodov.