2-ročná dcérka sa začala pocikávať

liv02
27. máj 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť.
Moja mala má 2 roky a 4 mesiace. Je bez plienky 3 mesiace aj poobední spánok ma bez plienky iba na noc dávam plienku. Už bola pekne v takej fazi ze si buď iba cvrkla kvapku do nohavičiek a hneď povedala cikat alebo to povedala na čas ze chce cikat a všetko bolo v poriadku ale už týždeň trvá to ze si cvrkne ale až tak ze je celá mokrá, sama od seba si nedá dole nohavice ze ide cikat vždy kričí ze chce cikat ale sama nejde. Vždy musím prísť ja dat dole nohavice alebo povedať jej daj dole nohavice ale ona dokým ich dá dole ma už dosť nacikane v nohaviciach. Stále dookola vysvetľujem, aj som ju už v tom nechala nech je pocikana jej to vôbec nevadí. Neviem už co mam robiť ako mam ísť na ňu už aj sladké za odmenu ze si necvrkla až tak som jej dala ale nezaberá, 10x aj viac za deň musím meniť nohavice. Žeby bola prechaldnuta to si vôbec nemyslím lebo to by sa každú chvíľu pýtala. Je zapísaná aj do skolky viem ze do septembra je ešte trochu čas, nemám isté ci ju zoberú ale ak áno ako tam môže tak to fungovať? Prosím o rady ci ma skúša nejakým spôsobom alebo čím to môže byť.

deti95060810
27. máj 2024

niečo podobné riešila sesternica s dcérou - tiež mala ísť do mš a ped. povedal že to nie je dobré - spravil testy na močové cesty a našli zápal... 😉

liv02
autor
27. máj 2024

@deti95060810 fuha to až tak

pribinak
27. máj 2024

Rozhodne ju nenechávaj v mokrom. To je zlý nápad. Akurát si vypestuje nejaký zápal

Ešte je mala, veľa deti len začína s odplienovanim v tomto veku. Ty buď o krok v pred a ponukaj jej ísť cikat a tiež by som zvazila dať vyšetriť moč

liv02
autor
27. máj 2024

@pribinak ja sa jej stále pýtam vravím jej ze pod ideme cikat aj bábika ide všetko možné skúšam ona povie ze nie a o minútu sa pocika

januska12323
27. máj 2024

Daj dlhšie tričko, na spodok nič keď sa pociká ľahšie utrieš a častejšie s ňou choď na záchod.

matana2
28. máj 2024

@liv02 ja myslim ze to su take regresie. Mojho som odplienkovavala asi 3x. Vzdy ked som si uz myslela ze uz je odplienkovany (ze aj mesiac vedel pekne do nocnika) tak sa zasa pocikaval, tak som ho to ucila znova a znova. Od tych 3 rokoch sa to uz nestavalo.

liv02
autor
28. máj 2024

@matana2 a ako ste mu to vysvetlila lebo ja používam metódy od výmyslu sveta a pomôže to prvých 10 minút potom zas musím opakovať

macusiq
20. sep 2024

@liv02 ako ste dopadli?

liv02
autor
2. okt 2024

@macusiq prepac za neskorú odpoveď. Bol to zapal močových ciest