2-ročná dcérka je citlivá na intímnych miestach

1. okt 2024

Ahojte posledný týždeň je dcérka citlivá tam dole. Akonáhle jej chcem otvoriť pisulu, aby som oddelila. Pysky, tak stiahne nohy a je nemožné sa jej tma dostať. Neplače ani nič, no predtým som jej tam v pohode cístila a teraz sa tam neviem pozrieť. Myslíte že je to len vekom a je jej to nepríjemné? Predsa len keď sú malé bábätká pár mesačne tak je im jedno co im robíme. No už sú veľké tak či to je len preto ze jej to je neprijemne alebo to robia aj vaše??

saxana000
1. okt 2024

Mozno ju stipe ked ju budes sprchovat daj ju cupnut rozkrocenu k nejakym hrackam a poriadne len vysprchuj nemusis nic nasilu otvarat.. nebola chora?nedavala si cipky?

autor
1. okt 2024

@saxana000 nie nebola chorá. Kúpe sa každý deň, čiže moci si ju poriadne, keďže sedí vo vode ták že je rozkrocena. Takže myslíš ze stačí pri utierani iba klasický utierat s vlhcenymi a netreba nič nasilu otvárať?

wiw8
1. okt 2024

Pochybujem, ze jej to je v jej veku neprijemne alebo sa hanbi, este je malinka na to, aby taketo veci vnimala. 🙂 Normalne ako je vyssie napisane, uplne postaci, ked si cupne a ty ju vysprchujes. Ak by bolo nieco zle, istotne by ti to nejakym sposobom naznacila, bolelo by ju tam, stipalo.

44janica44
1. okt 2024

Práve tie vlhčené môžu robiť problémy.... Sú absolútne nevhodné na hygienu intímnych partií, najlepšie je používať iba čistú vodu. Umyť pod tečúcou vodou a utrieť - najmä po každej stolici.

nikolani
1. okt 2024

Súhlasím s @44janica44 . Vlhčené utierky by som na intímnu hygienu nepoužívala. Niektoré ženy a dievčatá sú bohužiaľ tam dole citlivejšie a treba veľmi vyberať čo použiť. Zvýšenú citlivosť a nepohodlie môžu spôsobovať aj niektoré mydlá a šampóny (občas stačí, že sú v tej vode, v ktorej dcéra vo vani sedí po ich zmytí z tela -niekto si možno povie že toto už je extrém, ale bohužiaľ vlastná skúsenosť 😅).
Ak jej len možno začína vadiť, že ju tam umývate vy, tak možno skús začať učiť ako sa tam má umyť sama a potom už ako rady vyššie 🙂

autor
1. okt 2024

@44janica44
@wiw8 ja salen bojím, či keď to tma dole nebudem rozťahovat, tak či jej nemôžu nedajbože zrast pysky. Niekde som čítala že je to dosť bežné. Takže ani vy to neroztahujete, len klasický umyjete?

saxana000
1. okt 2024

Ved pri tom utierani ked lezi to vies vytriet netreba tam zas operovat 20 minut.

anavixy
1. okt 2024

Nie, nestaci utierat vlhcenymi. Pysky a posvovy vchod treba poriadne (ale jemne) roztiahnut aspon raz denne. Ano, pravdepodobne to bude vekom, aj u nas bol problem no povedala som ze pozriem, za dve sekundy som spravila co treba a hotovo. Naucit ju samu je uplne idealne, ked sa kupe denne, tak to sprav pocas kupania, ked je zaujata. Vlhcene obrusky su jeden zo zakladnych rizikovych faktorov vzniku synechii.

44janica44
1. okt 2024

Umyjem vodou a pri utierani preventívne pooddelujem... Vždy večer... Otázka 5 sekúnd ... Dieťa má 3 roky a problém nikdy nebol keďže to robím v rámci večernej hygieny po kúpaní pri utierani celého tela, neupozornujem že niečo robím, berie to ako samozrejmosť.

1mata
1. okt 2024

Vlhčené po kúpaní určite nepoužívaj. Ja so tamponikom a detským olivovým olejom vždy prešla šušulu a vždy bolo dobré. Raz som si sama utrela do vlhčenej, keď sme niekde boli a nikdy viac, štípala ma ešte 2 dni

mondolina
1. okt 2024

prečo ju utieraš s vlhčenými? samá chémia.

domka222
1. okt 2024

Nie nestačí a už vôbec nie len vlhčenými,ak jej nechceš nahnať gynekologické nepríjemnosti. Moja sa tiež bráni, ale u mňa neuspeje, pretože umyť je základ.

marcellka32
1. okt 2024

Známa sa raz utrela na dovolenke s nejakými vlhcenymi lacnými utierkami a stipalo a pálilo ju 3 dni, chodila ako posrata a opuchla ...