2-ročná dcéra vracia

4. júl 2023

Môžete my poradiť čo mám dať 2 ročnej keď vracia .všetko čo spapala vyvracala.spapala polievku na obed neskôr ku večeru ju vyvracala .dala som jej čierny čaj aj ten vyvrátila.dakujem za rady

rebcav
4. júl 2023

dávaj jej len po hltoch, žalúdok má teraz prevrátený.... Musí ten vírus dostať zo seba von, sleduj, aby nebola dehydrovaná, ak ciká je to ok......

mamamasama
4. júl 2023

Hlavne sa do nej snaž dostať tekutiny. Po lyžičkách, nie veľké množstvá. Ja mám vždy v lekárničke elektrolyty pre každý prípad.

marianarem
4. júl 2023

Presne tak, len tekutiny po lyzickach a s prestavkami. Dobry je napr. rehydratacny napoj Kulisek. Ale moze byt aj voda, caj, niekto dava aj kolu. Ja davam napr. 2-3 lyzicky, potom 2-3 minuty prestavka. Ak neprijme ani to, tak treba nechat zaludok tak 2 hodiny oddychnut a potom skusit znova. Ked uz sa ukaze, ze bezpecne prijima tekutiny, tak sa moze dat aj piskota alebo nieco ine dietne a hlavne malicke porcie zo zaciatku.

rebcav
4. júl 2023

@mamamasama elektrolyty čo to je prosím ťa?

zuzanaete
4. júl 2023

@marianarem Piskota nie je dietna. Je plna cukru a ten zatazuje zaludok.

dzulli1980
4. júl 2023

Voda a piškóty pri zvracaní vôbec nie.
@marianarem

kacena1991
4. júl 2023

Nam doktorka na pohotovosti vravela aby sme zriedili deci coly s deci vody a davali po troske plus rehydratacny roztok... Snad pomoze 🤷🏻‍♀️

marianarem
4. júl 2023

@zuzanaete @dzulli1980 My to mame takto odskusane u mojho a tak mi to poradila aj kamoska lekarka a 2nasobna mama, ked mal maly prvykrat vracacku. Ja tiez pijem len vodu alebo Kuliska pri takychto problemoch. Piskoty boli aj prve tuhe jedlo, ktore nam dali v porodnici po cisarskom. Rychly cukor pri vyslabnutom dietati podla mna nevadi, dava sa casto aj hroznovy cukor, ktory je este rychlejsi.
Ale popravde, tych piskot sa nikdy nezje vela. Ked vidim, ze sa v nom udrzia, idem varit ryzu 🙂 Ono ale vsetky tie dietne veci su plne sacharidov.

maris5
4. júl 2023

Doktor nam na pohotovosti povedal. 3 hodiny ziadne jedlo ani pitie. Potom po lyzickach cierny caj, pripadne rehydratacny roztok. Ak bude vracat aj po tomto ist na pohotovost.

mamamasama
4. júl 2023

@rebcav to je ten rehydratačný roztok, ktorý spomínajú aj baby. Zmes glukózy a elektrolytov. Kúpiš v lekárni.

ja_mama
5. júl 2023

Ja len doplnim, ze ak bude vracat stale aj tie tekutiny a bude cikat napr. 1x rano a potom az dajme tomu o 16 poobede tak odober moc a chodte na pohotovost. Dcerku v takom stave (2hy den grcania) uz hospitalizovali, moc mala velmi zly, glukozu v krvi strasne nizku napriek tomu ze som sa jej snazila po lyzickach davat prave caj s glukozou....a ano ako baby pisu po grcani 2hod oddych a potom po lyzickach tekutiny (najlepsie ten rehydratacny, pripadne cajik s medom/glukozou) a ak to znesie tak po case kludne aj tu piskotu - to bolo prve co malej v nemocnici doniesli na jedenie, takze piskoty su ok 🙂

rebcav
5. júl 2023

@mamamasama dakujem 😊