Ahojte. Zaujímalo by ma, či ste niektorá riešila podobnú vec. Malý má 9 týždňov. Pri polohe na brušku som si nedávno všimla, že ľavé plece má vyššie ako pravé, chrbatik sa mu tak trošku krutil do C a mal akoby problém so stabilitou pri polohe na brušku. Šli sme s ním k fyzio, dostali pár cvikov pri polohovaní (istiť mu ľavú stranu pritlačením ruky a trošku ruku na zadok). Moja otázka na vás je, ako rýchlo sa to vašim deťom upravilo. Som z toho docela nešťastná, malý je inak šikovný, ale toto mu veľmi nejde, pajedí sa na brušku, nemá to rád, ale dvíha hlavu krásne vysoko, len je taký nestabilnejší. Párkrát sa nám aj prevalil z bruška na chrbát. Mám aj dojem, akoby som mu nevedela dobre tie ruky uložiť, aby mal stabilnú oporu, hneď si ich posúva inak. Ďakujem za rady a skúsenosti.
@suzy2508 Ja teda nie som fyzioterapeut, nebudem sa hrat na odbornika. Ale ako mama som pri malom tiez riesila kazdu nesumernost a strasne som sa snazila o tu polohu na brusku, hoci maly ju neznasal. Mala som knihu od Evy Kiedronovej a tam boli na obrazkoch dokonale sumerne ulozene 2mesacne babatka s hlavickou hore, krasne pasli koniky. A ten moj sa jedoval, stale bol nejaky vykriveny, finalne sa aj tak nepodarilo viac ako 10 minut denne a jednoducho vyzeral vzdy ako babatka na obrazkoch s ukazkami problematickeho vyvoja 🙈 Ale v skutocnosti ziadny problem nemal, isiel si po svojej osi, brusne svaly si posilnil v inych polohach, v 3.5m sa zacal otacat na brusko aj bez mojho pricinenia a potom uz ochotne pasol. Dnes sa mi tie sumerne babatka na obrazkoch zdaju ako utopia.
Ale nehovorim, mozu byt aj rozne problemy, ked to nevidim, tak sa mi to tazko hodnoti.