maly ma reflux a mlieko mu pravdepodobne steka do dych. ciest..kupila som odsavacku, ale v nosteku toho moc nema, skor dole..uplne pocut tie hlieny, doktorka nam dala Sinupret...co by este mohlo pomoct?
Nie som doktorka, ale mlieko mu steka do dychacich ciest? No, neviem...mne ako laikovi to pripada dost nepravdepodobne, to ti povedala doktorka? Co robit? Zvlhcovat vzduch, popripade mozes dat do vody troska soli.
tie hlieny nie sú z mlieka,mlieko mu do dých. ciest nezateká,to by sa dusilo...Sinupret stačí...daj lieku čas,aby zabral
ja som v plus 7 dní čítala, že nie je dokázané že by mlieko zahlieňovalo, že je to len mýtus, a ak by mu naozaj stekalo do dých. ciest tak by sa dieťa dusilo nie?
nám veľmi dobre pomáha Vincentka. Môže sa kvapkať do nošteka niekoľkokrát denne, alebo sa môže aj piť, ale pri takom malom bábe asi nie. Veľmi dobre rozpúšťa hlieny. Stojí cca 1,5 eur 0,7l fľaša. Naposledy keď bol malý zahlienený, tak sme sa zbavili hlienov za 2dni. A to nepreháňam. Ale ja som mu ju dávala do mliečka. Keď ju budeš kvapkať, tak to bude určite trvať dlhšie, ale určite pomôže a hlavne, nie je to žiadna chémia.
@luciannka83 Dobrý deň, chcem sa spýtať akému starému dieťaťu sa môže vincentka dávať? A koľko kvapiek do mliečka, sestra mala malú chorú celý december - diagnoza - zahlienenie, sople, kašel, teraz to isté zasa, prvý krát dokonca vybrala aj antibiotika a je to späť, keď vidím čo z toho nošteka odsáva tak mi je až zle....
Ja som synovi dávala asi od 3 mesiacoch, hoc na fľaške píše že od 3 rokov. Kamarátka robila v Čechách v kúpeľoch a hovorila, že tiež tam dávali aj menším deťom, dokonca aj ona dávala malej tiež veľmi skoro. Keď bol maličký, tak som mu len kvapkala do nošteka. A od cca 8mého mesiaca som normálne dávala že 0,5dl vincentky a zvyšok vody koľko som chcela a do toho Nutrilon. Alebo som z nej urobila č ajík, ale hnusné je z toho všetko, zato to treba zriediť z vodou aby to tak nebolo cítiť, lebo môj to potom nechcel piť. A môžeš ju dávať aj ingalovať. A inak dobrý je aj sirup Solvolan na rozpúšťanie hlienov.
tak my sme dostali aj fenistilové kvapky, ale tie su na predpis ale môžeš skúsiť dať physioner, to je morská voda pre deti do nošteka a potom treba vyfúkať noštek a na to ako bude mať vyfúkaný dať nasivin pre deti, naozaj to pomáha, ale nasivin dávať iba 2x denne, physiomer koľko treba..
@luciannka83 nie je to chémia píšu že 100% prírodne ale je rám fluorid a ten poškodzuje mozog ,preto Vincentka nie je 100% prírodná
Ahoj, podobna tema: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/2-tyzdnove-dieta-ma-hlienove-sopliky/ Skus pozriet