Ahojte babenky, mám 2 mesačné dievčatko, od včera má teplotu 38.6, boli sme dnes u lekárky, vyšetrila ju, že je ok, urobila jej CRP má ho 8, tak že jej len máme robiť studené zábaly na zníženie tej horúčky, povedala, že to bude asi 6 choroba(((dávame zábaly ,ale teplota neklesá, poradte mi ako u takého malého drobca znížiť teplotu?Ďakujem za každú radu...)))
ahoj sisaha a môže sa davať aj takému malému bábu, niekde som čítala, že nie...
pri 6.chorobe su este vyssie horucky.Zobrala jej moc?U dievcat su caste zapaly moc ciest,mame s tym skusenosti.Pri 6.chorobe mas horucky 39 a viac na 4 den teplota klesne,a dieta sa vysype.Alebo nejaka viroza,uvidis ako sa to prejavi do 3 dni,mam na mysli sopel,kasel.Drzim palce 😉
babenky dala som jej studený zábal a teplota ešte vyššia38.9, manžel išiel do lekárne kúpiť čipky, tak skúsim polovicu...uvidíme čo bude v noci...držte palce)
@ika30 aj my sme to prekonali ale ked mala nasa rok. Tri dni teplota 40. Pri tak malom dietatku je nezodpovedne ze ta doktorka poslala domov bez vybavenia - bez potrebnych liekov na znizenie teploty. moze dostat febrilne krce pri tak vysokej teplote. Budte v pohotovosti keby sa zacalo dieta triast alebo malo ine priznaky ihned chodte na pohotovost kde mozu ordinovat aj silnejsie lieky ako paralen, take ti ani v lekarni nedaju bez predpisu. A doktorku by som menila.
my sme mali 40 horucky a nam neklesali po cipkoch vobec a tak sme skoncili v nemocnici mala mala problem so srdieckom tak to nechceli risknut davali nam infuzie chladiace az potom na 4 den sa vysypala a teplota konecne zmizla mne inac lekarka radi ak su vysoke teploty tak mozes davat na striedacku kazde 4 hodiny nurofenovy a potom paralenovy cipok
38,6 zas nie je na babatko az taka hrozna horucka, ja by som nezrazala, to moze len skomplikovat a predlzit chorobu.. a ako sa mala chova? je nejaka apaticka? alebo moc place? moja dcera mala horucku 39, ale vyzerala uplne v pohode, ako keby jej nic nebolo, akurat hlavu mala vzadu horucu..ja som jej nic nedavala, ani doktorka nevravela o zrazani horucky.. a preslo jej to a nic sa nestalo
a davaj jej casto pit
moze polovicu cipku paralen pre deticky ale pozor pri tych krcoch. Babatko sa nesmie prevazat, ale musi sa volat sanitka. Ale tie hrozia pri vyssich horuckach a su ohranicene vekom od 6 mesiacov do 5 rokov vraj, neboj, zvladnete to. Precitaj si kludne toto Ak by sa vam nedarilo udrzat teplotu pod 38.5 aj napriek zabalom a lieku, musite ist k lekarovi.
ďakujem babenky, malej zabral zemiak priložený na chodidlá, davali sme aj zabaly, a nakoniec sme ešte dali polovicu čípku paralenu, takže dnes je už lepšie...)))
@ika30 paralenovy čipok kazdych 6 hodin podla vahy (pripadne polovicu z neho)