2 mesačné bábo a reflux

majusik1
15. aug 2012

ahojte baby,mate niektora skusenosti s refluxom?mam 2 mesacne babo a ma reflux.da sa to nejak "liečiť"?ani vyvýšena poloha nepomaha,stale je nepokojny,zle spava,plače,dokona este pri dojcení je nekľudný.poradte..dakujem

sevi
15. aug 2012

ahoj.ako vies ze ma reflux?uz ste boli u obvodnej a ta vas nasledne poslala na gastro??ak ano tak potom vies ako liecit reflux,ak ste este na takom gastro vysetreni neboli je cas sa porozpravat s obvodnou aky mate problem a nech vas tam a tam posle...aby malicky netrpel.

strapco13
15. aug 2012

@majusik1 opis mi dojcenie, polohu, ako casto dojcis, ako sa prejavuje nespokojnost..niekedy staci upravit polohu prisatie a "reflux" zmizne
pouziovas dudel, flasku, klobucik? ine tekutiny?
nosis babatko? satka, ergonomicky nosic?
bolo by dobre skontrolovat podjazykovu uzdicku ..skontaktuj sa s laktacnou poradkynou aj osobne..kontakt najdes na www.mamila.sk
kolko cika a kaka, napis mi porodnu vahu a vahove prirastky
opis mo co najpodrobnejsie dojcenie..kludne aj do Ip a na dlhy mail..pozriem sa na to. a najdeme nejake riesenie aby bolo babatko spokojnejsie

klincek
15. aug 2012

skusenosti s refluxom mame - dve a uz rocne.. ☹
treba povedat pediatricke, posle vas na gastro. nam pomohol gastrotuss sirup (davala som bez predpisu, ale uz boli vacsie), no vacsinou z toho aj tak musi dieta "len" vyrast. nase blinkaju doteraz, aj ked uz len zriedka, ale predsa. normalne to je do 18 mesiacov, potom sa to uz berie ako choroba. nezavidim ti, natrapis sa..aj naperies 😒

lenka_b
15. aug 2012

My sme mali mierny reflux a davala som malej do mlieka Gaviskon prasok proti refluxu pre deti (odsavala som a zmiesala to spolu) a to jej dost pomohlo.

nena13
21. aug 2012

@majusik1 My mame a ani nebudem opisovať tie stresy,bezsenne noci a hrôzu kedvrackal,skončili sme v nemocke,tam nam moc nepomohli na gastro nas objednali až v decembri....Akurat nam predpísali Nuthrilon AR(proti vracaniu je hustejšie)moc nepomehlo,tak sme ešte pridali nutriton -zahusťovadlo a to pomohlo-síce mu to moc nechutí,al pomohlo a ja konečne ako tak už spávam a stresy miznu zo dna na den-bolo mi povedane ,že s príkrmami z toho vyrastie...ak kojíš tak si odsavaj svoje mličeko a miešaj to s tým nutritonom-je aj na predpis...,alebo zarob podľa davkovania ,daj do striekačky a vstrekuj počas kojenia-moc to nechutí malemu,bojujeme a pomaly si zvyka...je to veľka pomoc...bez toho by som už asi skolabovala...mam ho vo vyvšenej polohe,potrebne odgrgnuť-aj viac krát ,davam mu menej a častejšie papkať,moc s nim nemanipulovať a nehojdať,po hodinke papania ho dávam na bruško,ževraj im to pomaha...ozaj nevedel sa potom zas vykakať,ale kupili sme probiotika(veľmi to je odporučane lekarmi) a po 4_6 dnoch uživania už mam aj stolicu ukážkovu a ja si konečne začínam moje babatenko užívať🙂Držkaj sa...

bublina83
31. aug 2012

@majusik1 Rada by som tiez prispela skusenostou, nas malinky tiez grckal, bol narodeny v 34tt. Prve dva mesiace som ho nekojila, mlieko som odstriekavala do odsavacky a zahustovala nutritonom + probioticke kvapky + espumisan. Stale bol vysoko podlozeny a grckal do 4 mesiacov. Aj teraz niekedy sa mu dost vygrcne a to ma 7 mesiacov, ale to uz je malokedy. Drzim ti palce, aby si to zvladla, je to narocne ... este by som ti chcela dat radu, kedze ja som s malym nemohla skoro ani hybat, aby mu vobec nieco ostalo v zaludku ( u nas islo o to aby priberal, lebo mal 2100 g ked sme prisli z porodnice domov ), nezvykol si lehavat na brusku, stale len vyvysena poloha - doplatili sme na to zalezanim hlavicky, tak na to by som dala velky pozor lebo casom sa uz polohovat hlavicka vobec neda. Inak dost sa tu cudujem za to gastro, mne nieco take doktorka ani nespomenula.

gabikula
29. nov 2012

Neviete mi, prosím , niekto poradiť, či je lepšie pre 5 týždňové babatko antirefluxný klinový vankúš alebo antirefluxný matrac ?

sherryba19
6. jan 2013

Uplne Vas chapem, tiez ma malinka silny reflux, zajtra ma 2 mes., cely den krmime, grckame a dookola, prezliekame, perieme a zehlime... K tomu 4 x do dna cvicime Vojtovu metodu kvoli hlavke naklonenej... Zakazali nam vsetko co moze reflux odlahcit, ako je napr. satka, lehatko aby bolo vo zvislej polohe. Niekedy mam pocit, ze mi scvokne. Mojej kamosky syn mal silny reflux v UK, predpisali mu lieky ranitide (u nas ranital) a domperidone a len to mu pomohlo. U nas to vraj nepredpisuju... Zajtra ideme na sono, tak snad nieco poradia.

smejoocka
10. jan 2013

ahojte, nas malinky tiez grckal, niekedy hned po jedle, niekedy po 2 hodinach... Uz dva dni je taky nepokojny a malicko spi... Na rukach zaspi ale v postielke vydrzi tak pol az hodku a zobudi sa s placom. Aj som mu vyvysila matrac.... Od vcera noci uz negrckal...nosim ho vo zvyslej polohe... Teraz mame 8 tt, je mozne dostat reflux, ak to teda je reflux aj v tomto obdobi dietatka, ci vlastne hocikedy....?