Ahojte, potrebovala by som poradiť, krpec má 2 dni len teploty, pohybujú sa rôzne, medzi 37,5 až po 39 😒 Zrážame ich 2x denne sirupom Nurofen, ten pomôže na pár hodín ale potom teplota znova vystúpi. V noci aj cez deň sa potí, ale nevidím, že by sa to nejak zlepšovalo 😖 Nemá sopel, nekašle, mimo tej tepoloty nič. Neviete čo by to mohlo byť? neviem čo sa za tou teplotou skrýva, na čo sa mám pripraviť. 😕
@saxana123 - my sme mali teraz v auguste dva dni horucku 38-40 a nebolo mu nic - a ani nijaky vysyp nenasledoval. Pripisala som to zubom, liezli mu horne trojky, nic ine ma nenapadlo 😕 Zrazali sme teplotu a on to cele prespal. Potom bolo zasa dobre.
@saxana123 moze to byt 6. choroba, nemusi. Moje dcery mali teploty minuly tyzden. Starsia zacala v utorok, nic ine jej nebolo, len raz teplota 38, potom o par hodin 39. Vo stvrok zacala teplotovat aj mladsia, tak sme sli k lekarke a ta zistila ze maju anginu. Zaujimave lebo ani jedna sa nestazovala na bolest hrdla a ani jedna nemala ani sopel ani kasel, nic. Az v piatok zacala starsia aj soplit. ja by som na tvojom mieste sla k lekarke uz zajtra, ak sa mu nepolepsi.
@lucikan
@anjelicek26
no kočky práveže on má zuby už komplet (teda okrem druhých tých zadných stoličiek tie idú neskôr), takže zuby to asi nebudú, a šiestu chorobu sme mali minulé leto 😕 kurnik, mám bobky že čo to je.....
Ahoj aj my sme mali nedavno ten problem mala teplotovala mala 39, teploty zrazala som nurofenom ale boli sme u lekara ziadala som CRP vysetrenie zobrali jej krv s prsteka a ukazalo ze ma zapal ze treba antibiotika mala doktorka podozrenie na zapal obliciek ale nastastie to nebolo , ale mali sme problemy s mocovimi cestami ale uz je všetko ok.moja žabka ked je chora tak trvam na vyšetrenie crp ci su ozaj potrebne antibiotika nerada by som do nej pchala antibiotika ked nemusi,
@vivienkata aha, takže podľa teba mám zajtra ráno skočiť k doktorke a žiadať odber? tiež by som veľmi nerada aby užíval antibiotiká. ☹
@saxana123 určite ano aspon budeš vedieť ci su potrebne antibiotika, http://www.zzz.sk/?clanok=7473
@saxana123 existuju take sacky na odber mocu , nalepis a tam sa vycura, ale urcite ziadaj tie vysetrenia ja to robim stale , a som bola stale spokojna ,ze som vedela s istotou ci treba antibiotika, a s oblickami nieje sranda, my sme to nedavno prezivali ale nastastie to nebolo robili malej aj ultrazvuk obliciek aj bruska,
@koniarova Sa bojím že na mňa bude doktorka kukať jak puk, ono, keď som sa pred ňou zmienila o tom či očkovanie MMR nemôžeme odsunúť kvôli tým nežiadúcim účinkom, sa so sestričkou na seba pozreli jak keby som im hovorila po španielsky a taktne ma vysmiali. No ale uvidíme aká bude noc, teraz som ho pozerala, už nie je taký žeravý, potí sa stále, a budem dúfať že sa mu zajtra spustia sople a bude to iba nachladnutie 😅
Baby, ďakujem za pomoc
@saxana123 ak ide o zdravie mojho dietata je mi jedno kto namna ako kuka je to moje dieta a chcem prenho len to najlepsie a ona je tam nato aby ho vysetrila poriadne a urobila vysetrenia ktore si ziadaš,
@saxana123 Ahoj,dobre ti radia baby hore a skus spravit malemu aj zabaly,alebo osprchovat vlaznou vodou/keby ti nesli zrazit teploty/ nam vzdy pomohla sprcha...drzim palceky. Tie sacky na odber mocu su super,nalepis a pokoj. Rano som to odlepila priamo pred doktorkou,alebo uz doniesla a hotovo. A vdaka odberom krvy z prsteka sme doteraz nemali antibiotika /tuk-tuk-tuk/
@vivienkata šak jasné, máš pravdu, ja nakoniec poviem čo chcem od nej ,len ten jej prístup ma potom strašne štve....
@koniarova no nebola som, čakala som dnes že sa pridajú sople, ale nič, večer si žmolil nos ale predtým reval takže to bude z toho 😀 Uvidím ráno, rozhodnem podľa toho. Dnes sa zobudil jak uhlík, ale nebol uplakaný, iba taký, malátny, poležkával, mojkal sa...no uvidím. Hádam máš pravdu a bude lepšie 😔
@saxana123 ak niesi spokojna s pristupom lekarky tak ak mas možnosť urcite by som ju menila , ja neviem mozno som divna ale ja sa nedam a proste ked sa jedna o moje dieta som ako tigrica nedam svoje dieta a chcem len to najlepsie prenho a ak lekarka je neschopna alebo sa sprava ako nema jednoducho beriem kartu a idem k inej ona je za to platena aby sa spravala ludsky a robila poriadne svoju pracu, tak želam vam aby ste boli ok , a skore uzdravenie ,
@vivienkata No ja som už raz odišla od jednej, malý mal 5 mesiacov vtedy a táto mi v podstate vyhovuje, vždy bolo všetko ok, aj poradne, všetko, až na to spomínané MMR kedy som sa cítila jak cvok 😀 ako keby jej novinky hovorím. No a tu v Trnave by si asi bola každý mesiac u inej 😎 myslím že takú doktorku ušitú na mieru nám mamičkám ešte nevymysleli 😅
ďakujem, ráno sa určite ozvem
@saxana123 no moja,mas to tazke,nezavidim ti. Ja som zabaly pouzila 3krat a mala som pokoj. Ozaj,teraz ma napadlo,ze moja babka vzdy hovorila,ze na zrazenie teploty vzdy pouzivala citron/ nohy a ruky potrela citronom-stavou,alebo do ruk vkladala citronove koliecka/ ale nikdy som to neskusala,bala som sa,ze si maly potrie oci. Ale babka vzdy vravela,ze to zabralo....drzim palceky a zajtra som zvedava,co ti povie doktorka,budem na Vas mysliet..
My sme mali na jar takto teploty - dva dni teplota 39.3, davali sme po 4 hod na striedacku nurofen a paralen, ale nepomahalo nic. Takmer cele to prespala, bol vikend. V nedelu vecer zacali teploty klesat a v pondelok rano ked sme isli k lekarke tak bola zdrava ako buk - ani vysyp, ani sopel, proste nic. Lekarka len skonstatovala ze prekonala nejaku virusovu infekciu a jej telo si s tym super poradilo.
No kolko ma ten maly rokov alebo mesiacov moze to byt aj od zubkov
@saxana123 mohlo by ist o 6.chorobu, tri styri dni su len teploty a potom sa dieta vysype na chrbatiku, hrudi, brusku. Mali ste ju uz? Ak nie, je to silny adept, uvidis pozajtra.