Ahojte. 2 dni sa mi nedarí zraziť synovi teplotu. Vždy má nad 38, väčšinou 38.5 ale mal už aj vyše 39. Má 1,5 r. U doktorky sme boli. Čo poradíte prosím? Ja už plačem s ním
@jaskolka nemá žiadne príznaky. Doktorka pozrela do hrdla a že vyzerá to byť od hrdla. Dnes dala antibiotiká.. Ale nebralo sa ani crp ani nič
Dávkuješ správne - podľa hmotnosti alebo podľa príbalového letáka? Sirupy/čípky sú nové neboli dlho otvorené? Tak veľa tekutín, vetrať miestnosť, prípadne ak by zvládol zábaly či vlažnú sprchu bolo by fajn. Ale nesmie mať studené rúčky a nôžky, inak zábaly nepodávame.
Tak ked len dnes dala antibiotika, tak este musis pockat aspon do zajtra, kym zacnu ucinkovat. Lieky na teplotu treba davkovat podla kg, nie podla veku.
@gabika_81 áno myslím že dávam správne. Striedam aj čípky panadol a nurofen sirup. Dávam 2,5ml
to fakt pri 38,5 places?? neprehanaj to. ak bude poriadne chory so 40tkami co budes robit? panikarit?? klud. ma teplotu 2 dni telo bojuje s chorobou davaj mu na znizenie lieky, drz v teple pridaj vitaminy, ked mate atb zaberu do 3 dni cakaj liec ho drzim palceky
Ma zapálené hrdlo? Môže to byť aj 7 choroba. Je divne, ze nebrala crp, to sa zvykne robiť hneď. Ak je to vírusové, tak. ATB sú zbytočné.
Ak je to 6 choroba, tak ta zvykne byt 3-4dni vysoké horúčky a potom sa vysype. Vtedy, uz horúčky nebudú
7 choroba -silná bolesť hrdla, a potom sa urobia na rukách, nohách a v ústach také drobné pupaciky.
@zuzpar hmm má 11kg a dávam 2,5ml. Dávam zle? Ani nesrandujte.
Ak dávaš nurofen , tak daj 5 ml. A neplač, ja pri 38,5 ešte len začínam zrážať . Všetko bude v poriadku.
Antibiotiká potrebuju aspoň 2 dni aby zabrali v plnej sile, z 1-2 dávok nemôžeš čakať zázrak
Akože doplac. Počas choroby môže teplota vyjsť aj nad 40C
Ako to myslis, ze nejde dole? Ked das liek proti horucke, tak teplota neklesne?
@kleopatra114 naozaj 5ml? Podľa čoho až toľko? Ja dávam podľa tej tabuľky na krabičke, že 1-2r 2,5ml.. Aspoň myslím že tak to tam je. Už sa mi pletú tie sirupy všetky
No nejde sole lebo davas malo. Na 11kg daj kludne 6ml.. a atb by som este nedavala
@pribinak a ako zvládne tak malé telíčko také horúčky? Veď horí celý a len plače a plače. Ja som si z toho ešte včera nič nerobila ale dnes už áno lebo vždy je v teplotách od včera
@hanaxxx klesne ale pod 38 nejde
Kľud, deti mávajú teploty a horúčky, na to si musíš zvyknúť. Dávkovanie Nurofenu je váha :2,cize kľudne mu daj 5,5 ml.Len pozeraj, akú gramáž máš, lebo je aj Nurofen, ktorý je pre staršie deti,ten je silnejší.
Škoda, ze neurobili to crp. Môj mal presne v 1,5 roku 6 chorobu, 4 dní mal horúčky 39 a tiež som mu nevedela ich znížiť. No crp mal nízke, čiže bolo jasné, ze je to vírus, a zbytočne ho budem pchať antibiotikami. Presne na 4 deň sa komplet vysypal a bolo už jasné, co mu je
@sapetka to vážne? Prečo je to tam tak napísané potom? :/
Nurofen má na obale najnižšie dávkovanie. Dávaj podľa hmotnosti. 11:2=5.5ml môžeš dať 3x za 24 hodín.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur...
Túto na stránke, trošku nižšie je aj kalkulačka podľa hmotnosti.
Ak dáš 5.5ml, tak ďalší nurofen za 8 hodín. Ak mu stupne teplota skôr a potrebuješ zraziť, tak po 4 hodinách môžeš podať panadol (iná účinná látka).
Ak máš IG tak doktora Denisa Jassova (@denjas) to má pekné spracované, práve tento nurofen pre deti.
Držím palce, ja ti úplne rozumiem, aj ja som vyklepana g teploty....
Vzdy ked ti dieta ochorie, odvaz ho a vypocitaj si, kolko mu mas dat.
Vzdy sa riad hmotnostou dietata a nie vekom.
Plače lebo je to dieťa a necíti sa dobre
Treba dávať veľa piť, nemusí papať, stačí napr niečo ľahké trosku ovocia kde sú tekutiny
Čo má oblečené? Určite ho neprikrývaj ničím hrubým a ťažkým
Hlavne sa upokoj . 38,5 nie je žiadna veľká teplota . A kľudne teplota môže trvať aj viac ako 5 dni. Naposledy mala dcéra 40 tky ( sem tam sa mi podarilo zraziť na 38) 6 dni. Dodržuj pitný režim, podávajú antipyretika, vitamíny , popr. Zábaly. A kľud, takých teplotiek ešte zažijete .
Su deti co su teplotove tipy. Moja uz 6 rocna mala teraz 4 dni horucky, a to iste manzel -myslim ze to po nom, mali sme covid ale ja a syn len kasel, oni par dni horucky. Takisto sa stalo ze mala 5 dni horucky - z toho bola hnisava angina, alebo mala skoro tyzden tam uz sa prislo na mononukleozu neskor. Ale teda 2 dni je uplne normal podla mna. To u nas ak zmizne teplota len za den tak to je zazrak
@hanaxxx ďakujem!! Tem screenshot sa mi úplne hodí, presne náš prípad. V noci budeme vstávať kvôli antibiotikám ( tiež som si to úplne blbo nacasovala) a dám teda 5.5ml a dúfam že ráno vstane spokojný. Ďakujem ti naozaj
@snehulak77 ďakujem za vysvetlenie. Ma to štve teraz, že som taká nesčítaná a pcham tu doňho mizerne dávky lieku čo mu absolútne nepomáhajú a pritom len stačilo prečítať normálne dávkovanie nurofenu. A keď tých 11kg je +-? Aj tak dať 5.5ml?
@pribinak tenké tričko a perinu, nie hrubú. Aj vetram.. Poriadne vyvetram, zavriem okno, zas vyvetram a tak par krát denne dookola
Kludne skus dat tych 5. Ale ono sa hovori, ze do 38.5 netreba na teplotu davat nic. Nech sa s tym aj telo popasuje a zabojuje proti chorobe. Na noc by som dala isto. Ale pocas dna, ak sa drzi okolo tych 38 a dietatko je v pohode, ze sa aj zahra, je relativne aktivne, ze len nelezi, tak by som nedavala.
ja žasnem nad nasadením ATB bez odberu CRP. pretože ATB sú vysoko kontraproduktívne, ak ide o virózu. no ale nič už teraz, čo načal, nech doberie, inak vznikne iný problém. horúčku zrážaj aj naďalej kombináciou napríklad nurofenu a paralenu (neviem presne, aký názov nesú tieto lieky pre tak malé deti, už nepamätám). zatiaľ ostávaj pokojná, zažila som s dcérou 3 dni nie že 38,5, ale 39,5 - 40. a to mi takmer neprijímala tekutiny. samozrejme, skončila v nemocnici, kde jej 9 rokov po epidémii prasacej chrípky po odberoch diagnostikovali práve toto ochorenie. tam ju dali potom dokopy.
u vás to vyzerá na ťažšiu chrípku (covid?). ATB už doberte, iné vám neostáva. po uzdravení dieťaťa by som uvažovala o zmene lekára. lebo ak dal ATB bez nálezu na pľúcach, bez odberu CRP, bez bielych zájdených mandlí.... tak o tom potom. nejdem hodnotiť, len usúdim, že debil....
Ma aj nejaké iné príznaky? Kašle, bolí ho možno hrdlo, sopli?Crp je vysoké? Ak nie, tak to môže byť 6 choroba.