Prosím o radu. Moj dva a pol ročný synček mierne natáča pri chôdzi nôžku dovnútra. Boli sme s tým aj u ortopéda,ale ten mi nič neporadil. Skôr som tam vizerala,že preháňam. Moje dieťa krácalo po ordinácii rovno ako nikdy. Každopádne ak by mi niekto vedel poradiť nejaké cviky budem vďačná.
@jajkaa83 nezakopol niekde? Mne to tiez syn priblizne v tom veku robil. Boli sme u lekara, tiez nevedel, co s tym, tak som isla inemu a ten si na snimku vsimol prasknutu kost, len malicko, ale bola. Skus ineho lekara, ked to doteraz nerobil, nejaku pricinu to ma. Este ma napadli topanky, nerobi to len v niektorych?
Dobrý fyzio, a ortopedické vložky, treba to podchytiť čo najskôr...
este je moc malicky formuje sa mu klemba treba spravnu obuv aby necaptal ak by to pretrvavalo dlho, popr. by zakopaval o nohu/nohy treba riesit ortopeda - moja mala tento problem od malicka s oboma nohami teraz ma padnutu klembu 3st. + uplne spadnuty clenok musi nosit specialne na mieru robene ortotopanky (vysoke) a napr. v sandaloch obycajnych nevie vobec chodit zakopava v nich musi mat aj tie taketo vysoke nad clenok aby jej ho stabilizovalo a vracalo nozku do spravnej polohy rokmi sa to zlepsuje urcite treba ak to bude vypukle riesit s ortopedom
Ďakujem za rady.
Skúsiť fyzioterapeuta.