2,5 ročný syn prestal kakať

bibka31
6. júl 2017

ahojte mame 2.5rocneho synceka a neviem ani proste nechapem preco nechce kakat. teraz utorok sme prisli z nemocnice co ekakal 11dni samozrejme mu robili kazdy den klizmu. uz chudak bol zufali a ja ani nehovori som uz koncoch lebo od utorka sme prisli a zase niccc............tlaci odusu ale len spinenie a hovienko nikde. ani cipok nepomohol zase len tlacil a len zaspinil. na nocnik a wc ani za nic skusali sme a nic. len do plienky s cikanim pohode ale kakanim ani pocut o tom. uz neviem ako mu vysvetlit ze proste kakat musi lebo zase pojdeme naspet do nemocnice mozno aj to je chyba ze stale mu to rozpravame ze musi kakat. davame aj laktokol aj probiofix . prosim vas vie my niekto poradit ako mu pomoct ab nezadrziaval? do teraz kakal kazdy 3den ale teraz nechapem ze co sa mu premieta hlavicke. a teraz sa mu stolica zase uklada a proste ked nebude zase do nemocnice na klizu a bojim sa.

katkasofi
6. júl 2017

@bibka31 skús easylax. Sú to glycerinovo ibistekove pumpicky do ritky. Naša najstaršia ked bola malá tak sme jej davali. Po nich sa vykakala vždy!!! Do 30 sekúnd.. Ak bude stolica moc tuhá a zasekne sa, kľudne mu pomôž. Viem že to je len prvá pomoc, ale tiež sme s ňou predtým len na klistir chodievali... skus

pekkka
6. júl 2017

skus pohľadať nejaké rozprávky, kde sa kaka... bol raz jeden život ... tam je ale čuranie, travenie ... možno bude aj o kakani. Keď sa vykakaš ty, ukaž mu čo je v zachode a vysvetli odkial a ako sa to zobralo .... ma 2,5 roka chápe možno lepšie než si myslíš ... len mu to treba vysvetliť k jeho veku . skuste cudnu vec, ked sa vykakaš ty, nech ťa manžel pochváli a spolu budťe nadšený ako sa ti to pekne podarilo... deti všetko opakujú ... hlavne by som zistila, v čom je naozaj problém ... či psychika, zlá skúsenosť, alebo zdravotný problém... nenatrhol si zadoček a nekrvacal ? poznam prípad, kedy dieta nechcelo kakať, lebo raz si natrhlo dupku ... stačilo vysvetliť, že treba viac vody piť a hovienku bude šťastnejšie a neubliži mu . že mu len chcelo povedať, že pije malo vody .... odvtedy nie je problém ani s pitným režimom 😀

bibka31
autor
6. júl 2017

pozname to ale naposledy nepomohlo mozno aj preto ze som to podala po8 dnoch skusim este raz. no neviem ci je to pravda ze vraj aj lyzicka oleja jedleho pomoze nemas stim skusenost, dakujem

ludka140281
6. júl 2017

skus do stravy zaradit ovela viac zeleniny,ovsene vločky a tekutiny,nie sladene ale skor čistu vodu.....dcera s tym mala tiež problem,,išli sme aj formou hry-ja na Wc ona primne na nočniku a obe sme tlačili a smiali sa,ale nech nesedí dlho,,,ak nepojde,,skuste o hodinku zas to uste,,alebo aj hračky mu tam daj a kakate všetci,,ty,on aj hračky,,,nerob to nasilu,aby si zas nemyslel,že ho nutiš,,vela sa pritom smejte,značte si kakanie na papier,že kedy a čo zabralo,,posunieš sa tak dalej,,,ak nam to nešlo,pomohol glicerínový čípok na ulahčenie stolice...dlžim obom prsty 🙂

jotty
6. júl 2017

Ahoj, my sme mali tiez takyto problem od septembra minuleho roka az doteraz. Nas sa pekne odnaucil od cikania do plienok, ale kakat nechcel ani za nic. Ani do plienky, nocnika, zachoda. Zadrziaval a plakal. Ked sa to uz nedalo vydrzat, dala som mu cipku, a vykakal sa. Lenze neskor zacal zadrziat aj cipok a stale plakal, ze sa boji kakat. Nakoniec sa vzdy vykakal ale s velkou triaskou a tym ze ma drzal okolo krku a plakal. Boli sme s tym aj u doktorky, vzdy nam dala Duphalac, co stolicu aspon zmäkcilo ale problem nevyriesilo. Nakoniec sme sa dostali do nemocnice, kde mu spravili klystir a polezal si tam. Doktorka nam tam poradila za kazde vykakanie ho odmenit. Dat mu dvoch gumennych medvedikov. A u nas to zabralo. Nedostava ziadne ine sladkosti, len po vykakani tychto gumennych medvedikov. Fungujeme takto mesiac a az nemozem uverit, ze stacili obycajni medvedici. A to sme skusali naozaj vsetko, pekne sa rozpravat, vysvetlovat, tiez sme mu ukazovali ako to robime my a nic nezaberalo. Ak by sa mu to nezlepsilo, tak mu doktorka chcela robit vysetrenia na celiaku, bielkovinu kravskeho mlieka, a ine vysetrenia, aby sa zistilo, ci ho z niecoho nezpeka a preto ma tento problem. Nakoniec to bolo len v jeho hlavke. Ja dufam, ze uz takto ostaneme a nezacne opät vymyslat, ked nastupi v septembri do skolky.

anabeth
6. júl 2017

chuda, jasne ye ma y toho traumu, baby ti pekne radia- skusat spolu-hrou
si si ista, ze ma dost tekutin< u deti je to klamlive/ mlieko sa nepocita ako tekutina
mal by vypit 1300-1500ml/ podla hmotnosti
vyluc mu zo stravy sladkosti typu keksiky, cokolada
ak ma sladke rad, tak pec/ tvarohovo/ovocne a pouzivaj celozrnnu muku
ale alfa omega su tekutiny

jotty
6. júl 2017

Inak, este podotykam, ze stravu sme tiez ako prvu upravili, aby mal vela vlakniny, ovocia, ziadne sladkosti, vela tekutin. Ani to nepomohlo. No prajem vela stastia, aby sa mu polepsilo.

zuzka38
6. júl 2017

@bibka31 chapem spravne ze kakat xce do plienky?

lorela
6. júl 2017

@bibka31 Aký verdikt alebo aké rady alebo odporúčania ste si doniesli z nemocnice?
Funkčného pôvodu to zrejme nebude, takže strava a tekutiny? Či psychika?

jenny
6. júl 2017

My sme tiez mali taky problem, u nas to mala mala v hlave. Pomohlo, ked som ju odmenila. Za kazde vykakanie si lepila nalepky do kupelky a to ju strasne bavilo.

vedorka
6. júl 2017

aj my sme to mali, proste sa rozhodol, ze kakat viac nebude... davali sme laktulozu na predpis od Dr a robili z toho velmi prijemnu vec. ked to nanho ide, naslubovat hory, doly, vychvalit do nebies. cize aj odmenenie za kazde vykakanie, hocico, co miluje. asi pol roka chcel kakat iba vonku, pod stromcekom. cize v dazdi, tme sme chodili s nim vonku ako so psom...