2,5 ročný syn má tretí deň horúčky

gustawo
26. jún 2015

Dobry den mamicky. Moj syn 2.5 roma ma treti den vysoke horucky nad 39. Len co mu zaberie cipok ci sirup do hodiny je horucka spet. Nestihnu prejst ani 4hod aby som mu mohla dat zas cipok ci sirup. Poradte co robit rucky a nozicky ma studene aj zimnicu ma. Boli sme u lekatky ma zapalene hrdli berie atb. Uz som zufala je to tak v kuse 3den. Dakujem

ena70
26. jún 2015

ked ho trasie zimnica, tak jasne ze ho zababuš vtedy.to je od horučky. musi vela tekutin pit. mne lekarka kazala striedat paralen s ibalginom. kazdy moze ist v rozpati 4 hodin, cize medzi jednym paralenom a dalsim su 4 hodiny. ale ked das napr o 14,00 paralen, tak uz o 16.00 mozes dat ibalgin ale 200mg!! sirupy som mu nedavala, lebo s nich vracal, pekne spapal tabletku. cize ked das 14.00 paralen, 16.00 daj ibalgin, 18.00 paralen, 20.00 ibalgin. ked bude mat vysoku teplotu a nebude ho triast zimnica, ale bude horiet ako fakla, tak daj zabaly. jeden zabal nech trva aspon 15 minut. ja som namocila plienky do chladnej vody, nie uplne ladovej, pod nu som dala uteracik, a tak som mu to omotala okolo telicka. najprv plienku a potom uterak alebo osusku. nech to zvrchu nema studene a tak mi lezkal na posteli. po 15 minutach das zabal dole, chvilku pauza a zas na 15 min zabal. urob takto 3 série a koniec. a popri tom tieto lieky a vela pit. musi to vypotit, vycikat.

abeata
26. jún 2015

...Je piatok, kontaktovala by som pre istotu lekárku, hoci aj tf. Antibiotiká však zvyknú zaberať cca v priemere do troch dní od začiatku užívania, takže ešte by teplota mohla byť dôsledkom činnosti imunitného systému dieťatka. Teplotku by som sa snažila zraziť iba do 38 stupňov, nižšie nie, aby sa v plnej miere rozvinula činnosť imunitného systému (tak som to praktizovala u mojich detí na odporučenie pediatričky a vždy sme to zvládli). Hlavne kľud, sledujte dieťatko, či nemá nejaké iné, dovtedy sa nevyskytujúce príznaky (zvracanie, spavosť, stuhnutie šije), dávajte mu dostatok tekutín, ak nechce piť, tak aspon po lyžičkách a ak nebude mať zimnicu, skúste pomalé sprchovanie, alebo kúpeľ vo vlažnej vode - najskôr normálnu vodičku a pomaličky znižovať teplotu na hodnotu vychladnutej polievky. Je to pre dieťa príjemnejšie,ako klasický zábal, no dobre poradila aj ena70. Po cca 5-8 minútach vybrať z vodičky, zabaliť ešte mokré do suchej osušky a šup pod paplónik. Uvidíte, ako bude dieťatko reagovať. Nebojte sa, zvládnete to. ak sa vám čokoľvek nebude zdať, volajte si lekárku. Sú tu predsa na to.

gustawo
autor
26. jún 2015

Dakujem za rady, este sme taky stav nemali vobec ani pri zubkoch. Zabaly davam ale nejako mu nepomahaju a sprchovat ho sa bojim aby nedostal krce alebo neviem. Moja mama nam davala len zabaly. A co sa tyka tych paralenov a nurofen bojim sa ci ho nepredavkujem pretoze prejdu len 2hod po podani a zas horucka stupa. A ktomu este ninak nechce vypit sirup ani vez striekacku ani lyzicka nic musim len nasilu a to az dusi.

ena70
26. jún 2015

@gustawo nepredavkujes ho. ja som toto zazivala s mojim drobcom ked bol maly a dnes je 12rocny mládenec a je ok. prave preto ti vravim, ze po 2 hodkach treba nasadit ine - ten ibalgin. ty pises ze nurofen. ale neviem ci nurofen su aj lieky, lebo ibalgin pre deti je 200mg. ak nemas, tak prekroj napoly klasicky ibalgin 400mg a daj mu len polovicku. prave preto ti vravim ze ja som davala len tabletky, lebo tie sirupy su tazke na zaludok a duplom pri horucke. moj sa z toho len dogrcal a ked sme davali cipky, tak ho zas ritka bolela. tie kombinacie paralenu s ibalginom mi povedala moja detska lekarka. a to mam syna alergika, cize celkovo tazsie stavy sme mali. neboj sa nic. skus tie kombinacie, naozaj nic zle ti nechcem a ani neradim. my sme takto museli zvladat vysoke 40-tky. a tie zabaly mu daj 3x po 15 minut. sprcha nie....to aby zas močák nechytil. a zábal daj len od podpazušiek po pupček, aby mu nezasahoval na močové orgány, aby nedostal zápal moč.mechúra.

gustawo
autor
26. jún 2015

Dakujem neviem tabletky nemam ale raz mal atb v tabletach a och nedostala som to neho nijak len zas nasilu. A uz mu aj klesla ten nurofen je super. Usmieva sa na mna uz ☺☺☺

ena70
26. jún 2015

@gustawo striedas to s paralenom? to je dobre ze klesla....len nech pije hlavne....aby to aj vypotil..

abeata
26. jún 2015

...páči sa, takto na horúčku z pohľadu lekára
http://www.pharmacum.sk/sites/default/files/imc...

siska53
26. jún 2015

@gustawo nas ma 5 a to iste..a to iz berie atb 3.den.. Je po operacii nisnej mandle,tak sme sa bali,ci tam nie je problem,ale to ma v poriadku..
Pedina nam.povedala,ze este mame vydrzat,ze malo by sa to po tom 3.dni zlepsovat..
Tiez robime to iste - atb,znizovanie teploty,lebo ked mu vystupi,tak tiez 38,8-39,co on nikdy nemal,vzdy tak do 38,7. Raz asi pred vyse rokom mal tiez tak vkuse 3 dni teploty 38,4-38,7 a ustupilo to,tak dufam... Ak nie,ze ona by v nedelu sla na pohotovost.. Tolko nam povedala.

siska53
26. jún 2015

@gustawo mala raz tiez potrebovala znizit a po tych sirpupcekoch na horucku sa dovracala a odmietala ich. Tak nam poradili cipky a to boli lepsie. Mala vtedy 2 a tristvrte roka. Ma 3a kusok,ale keby daco,dostane cipok,kedze oralne ich nejak neznasa...

gustawo
autor
26. jún 2015

Dakujem neviem tabletky nemam ale raz mal atb v tabletach a och nedostala som to neho nijak len zas nasilu. A uz mu aj klesla ten nurofen je super. Usmieva sa na mna uz ☺☺☺

gustawo
autor
26. jún 2015

Dakujem za rady ide mi oto ci je normalne mat v kuse horucky. Hned ako mu klesne o hodinu ju ma zas a zas uz od utorka v noci

mirkamirko0809
26. jún 2015

@gustawo nechcem ta strasit,ale nas maly ked takto teplotoval,tak mal mononukleozu a skoncili sme v nemocnici,ale ked si bola u dr.a nic ti nato nepovedala....nas hned poslala do nemocnice,presne mal zimnicu febrilne krce uz a studene nohy hned dostal infuziu,ked sa ti nezda zbehni na pohotovost.

beatricer
26. jún 2015

Skús dať vysoké dávky céčka, u nás zaberá. Alebo do ponožky na chodidlá krúžky zemiakov. Výborné na teplotu je aj bazový, lipový čas. Veľa, veľa veľa piť. Ja osobne by som sa bála po dvoch hodinách dať na teplotu. Podľa mňa tie 4 hodiny sú v pohode.

yarnie
26. jún 2015

To, ze ma stale horucku znamena, ze imunitny system funguje a on bojuje s infekciou. Treba aby vela pil, inak lieky na znizenie teploty nezaberaju. Ako robis zabaly? Znizovat treba postupne, vzdy max o jeden stupen. Cize ked ma 39,5, treba zabalmi, sprchou, prisunom tekutin a podanim lieku znizit na 38,5. Ja mam taku skusenost, ze jedno dieta mi vyslovene super reaguje na lieky, dokaze sa aj vypotit, a ked mu na zaciatku choroby neznizujem teplotu do 38,8-38,9, iba stale sledujem ci nestupne vyssie, tak casto po jednej prehoruckovanej noci sa zobudi bez teploty a aj ked potom zas stupne, viem, ze je choroba na ustupe. Druhe dieta pri horuckach na lieky nereaguje az tak dobre, teplota sa drzi vysoko, rozprava z cesty, az skoro nereaguje, ale vyborne reaguje na zabaly (sprcha nie az tak dobre). Takze ono je to aj o tom, spoznat svoje dieta a zistit, ci je unho dlhsie trvajuca teplota problem alebo nie. Ale v kazdom pripade vela vela tekutin a ak by bolo dehydrovane, tak znizit teplotu a utekat na pohotovost.

katarinamarkova
26. jún 2015

@gustawo chces dietatku znizit horucku....nedavaj mu zabaly - mozu mat totalne opacny efekt......pri studenom sa cievy zuzia a telo sa zahreje, lebo si mysli, ze ved je zima, treba drzat teplotu.
okup ho v teplej vode - nie horucej, nie studenej.....
a hlavne veeeela pit