Dobrý večer dámy. Syn má 2 a pol roka. Narodil sa predcasne v 34tt. Mal 2050g. V roku mal 7980g. Teraz 2 a pol roční má 11 kg. Je to malo ? Ja to stále riesim. Syn papa ako za dvoch ale je nonstop v pohybe. Je šikovný komunikuje rozumie všetko. Len tá vaha má znepokojuje. Dcéra má 7 a nebola iná v jeho veku. Je tá vaha ok ? Inak je zo zdravé krásne sikovne dieťa. Inak dcéra má 20 kg.
@pribinak neposlala. Ja manžel sme nízky. Do 160cm a do 69kg.
Tak vidíš. Všetko je ok. Nemôžeš chcieť aby vážil a meral neciem koľko, keď obaja ste drobnejsi. Genetika nepustí
A aki ste vy, rodičia? Menší, priemer, väčší? Ak ste menší, zdá sa mi to ok, ak ste väčší, bolo by to na zamyslenie...
A uved aj výšky, lebo nie je 11 kg ako 11 kg...
Ja uz si to presne nepamatam, ale aj moja dcera bola vzdy na spodnej hranici s vahou. Inak zdrava, rozumna, vesela. Neriesila som. Vsak aj dospeli mame niekto 40 kil a niekto 90. Toto leto konecne pribrala, bude mat 4 a vazi 16,5. Ale je aj vysoka, nosi oblecenie na 6 rocne.
Navyse pises, ze vy ste nizki, stihli, tak necakaj vysoke a tucne dieta, ak teda neje kazdy den chipsy a hranolky zapite kolou.
Aha, tak to dáva zmysel
Podľa mňa je úplne ok. Moja mala cez 4,5 kila pri narodení , teraz má tri roky a 13 kíl. Čiže ešte stále neztrojnasobila svoju pôrodnú hmotnosť. Pediatricka je našťastie v pohode, vidí že dieťa sa hýbe ,je motoricky veľmi šikovné a váhu vôbec nerieši. Skôr mi hovorí že teraz je nesmierne veľa deti s nadváhou.
Podla mna je to ok. Moja mladsia mala v 2. rokoch necelych 9 kg... vzdy bola take dorbatko na spodnej hranici rastovych tabuliek. Dr neriesila, sem tam vzala krv, ale respektovala jej tempo rastu. Do 1. triedy ZS isla vo v. oblecenia 104 😂 Vzdy bola v triede najmensia. Teraz ma 16 a vysku konecne primeranu veku - 160cm.
No manžel je kulturista. Keď si povie že chce mat 90kg tak má, a keď si povie že chce mat 60!kg tak to tiez dosiahne. Ja postavou tiež nevynikam. Nie som “tučná” ale ani “stihla”. Pravdupovediac by Domaša nad tým ani nezamyslala. Ale čítala sok nejakú diskusiu a tam má napadlo že či je to ok. Oblečenie nosí syn 92. 7 ročná dcéra 128 😀
Pokial vás pediatrička neposiela na kopec vyšetrení tak je to ok.