2,5 ročný nemá stolicu ani po čipku

nikpa
8. aug 2020

Pred nedávnom som sem písala, ze po odplienkovani bojujeme so stolicou, 2,5 ročný syn chytil odvtedy volaky blok a zadržiava stolicu. Nic nepomaha, po konzultácii s dr. okrem prehanadla dávam aj čipku, tak som urobila aj dnes lebo nekakal 4.den, no nič, uz ani ta čipka nezabera. Mate niekto skúsenosti co v tomto prípade? Neviem či volať aspon na pohotovost keďže je víkend alebo dokedy ho môžem takto nechať. Dakujem za rady

lypka
8. aug 2020

Skús ešte easylax, dá sa kúpiť v lekárni je to taká vodička v tube a to sa strekne do ritky, a ak ani to nepomôže tak by som aspoň zavolala na pohotovosť, čo odporúčia lebo 4 dni je už dosť.

dominka63
8. aug 2020

Jednoznačne easylax

maciatkolulu
8. aug 2020

@nikpa my si ty prechádzame so 6 ročným, má malý nejaké problémy? Bolesti? Mne nekaka aj 10 dní, ale Dr povedala, že pokiaľ nemá problémy, nič sa nedeje, mame to tak teraz 3mesiac.davam movicol a ten pomáha. Na 4 deň nekakania pokiaľ nemá samozrejme problémy, by som nepanikarila. Ma tvrdé hovienko? Boli ho kakanie? My dávame aj vlakninu
https://www.vamida.at/optifibre.html
Plus movicol. Co tak dat naspäť plienku, keď ch e kakat?

nikpa
autor
8. aug 2020

@lypka
@dominka63 uz som o tom čítala, ďakujem. Vyskúšam to.

nikpa
autor
8. aug 2020

@maciatkolulu nemá žiadne problémy, neboli ho bruško, je úplne normálny len trochu menej zje. Ked z neho občas niečo vyjde tak to nie je tvrdé, skôr mäkšie, asi tie všetky slivky, vločky, ľanové semiačka a neviem čo mu dávam funguju lenze problém nie je s tvrdou stolicou, on to naschvál zdržiava. Chcela som mu naspäť aj plienku vrátiť, za toto mi to nestojí, no nechce, nevycika sa do nej a dava si ju dole.

iritka
8. aug 2020

@nikpa my sme s tym tiez dlho bojovali, davala som jej kazdy den aspon slivkovu stavu, ale ona tiez vedome zadrzala aj ked sa jej chcelo, az sa potom uz musela, tiez kolkokrat po 7 dnoch, alebo jej same vybehlo uz v noci ked to nedrzala. Pomohlo az ked sa naucila na velky zachod chodit, dovtedy chodila na serblik. Som jej povedala ze aj jej kamaratka chodi na velky kakat nech to ideme skusit, podarilo sa, oslavili sme to a odvtedy uz kaka len tam a max po 2 dnoch.

nikpa
autor
8. aug 2020

@iritka ja do neho dam toľko veci ktoré zmakcuju stolicu, ze mne by to uz išlo aj cez uši a on nič len vidím ako sťahuje zadok a zdržiava to. Sľubujeme mu všetko možné, uz aj s kinderkom v ruke sedel na wc, to zbožňuje najviac a nepomohlo ako motivácia. Neviem fakt už ako mu pomôcť.

deti95060810
8. aug 2020

dcéra má tiež tieto problémy - z liekov. Stolicu má raz za 10 - 14 dní. Lekárka o tom vie. Nie je jednoduché zmeniť lieky. Nám pomáha Dupahlac- predpíše lekár, alebo potom Guttalax - ale vyššie dávky. Len neviem od koľkých rokov je to možné dávať...

iritka
8. aug 2020

@nikpa moja tiez tak drzala, len treba skusit asi ten zachod ked budes vidiet ze sa mu chce a vtedy mu rozpravat bud o kamaratoch alebo ze v skolke bude chodit takto na zachod ako velky...tiez nam to dlho trvalo, proste treba vycihnut spravnu naladu aj dietata aby spolupracovalo.

monikaduskova
9. aug 2020

@nikpa môj synátor teraz cez tieto horúčavy veľmi málo zje takže teraz aj zle kakáva....niekedy tiez aj 4-5 dní nejde. hovienko nemá tvrdé .a je to určite z toho jedenia. lebo uz sme mali taketo obdobie minulý rok a boli sme u dr. a všetko ok

nikpa
autor
9. aug 2020

@monikaduskova volala som na pohotovost, vraj kym ho neboli bruško tak nemame robiť paniku ale našťastie včera to pustil. A tiez menej teraz jedáva takže aj to môže byť problém ako ty píšeš.