2,5 ročnej dcérke slzavie očko a nástup do škôlky

ally1990
20. máj 2018

Ahojte mamičky. Potrebujem poradiť. Začalo to včera poobede keď mojej dcérke jej ľavé očko vyplavivalo každú chvíľku zelené kapríky. Bolo mi divne že prečo tak často kedže to doteraz take nemala. Dala som jej v noci pre istotu optalmo-septonex mastičku. Až dnes ho má od rána červené a slzaveje jej v kuse. Zajtra idem k doktorke ale čo by ste mi poradili dovtedy? Alebo je to len prievan ktorý prejde.
Mimochodom neviem či to ma s tým súvis - začala chodiť do škôlky tento týždeň uplne prvykrat .... a posledne dva dni sa mi zda uplne mierne akoby nachladena sem tam chrči iba ked spinka... ale nevidno na nej že by bola ktovie ako chorá .... len to očko ma trapi .... a asi ju par dni necham doma ..s takym ockom ju tam nedam mohlo by sa to zhoršiť? Ďakujem za rady

topas103
20. máj 2018

My sme to mali tiez u starsej aj mladsej je to nejaky virus dr.nam dala uniflox kvapky a o 2 dni uz to preslo tiez sme mali sopliky a kychala a z oci jej tieklo

bosoriak
20. máj 2018

@ally1990 To je normalne, ak maju decka sople (a v skolke ich maju teda casto), tak mozu mat aj zapal spojiviek z toho. Ophtalmo septonex je len dezinfekcia, ak ma zafarbeny vytok z oka, bude treba pravdepodobne antibiotika (pamycon, uniflox a pod.). Ale treba sa pripravit, ze taketo sa bude casto vracat, ja mavam vzdy v skrinke jedno balenie antibiotickych kvapiek, zapal spojiviek je naozaj velmi casty v kolektive deti.

pininka
20. máj 2018

@ally1990 ano infekcny zapal oci je v skolke bezny, len netreba zabudat ze je to prenosne. Urcite by som dieta nechala par dni doma. Nejde len o to, co z oka vyteka,ale ze dieta je z toho nervozne, co je normalne, aj dospelemu by to vadilo.

ally1990
autor
20. máj 2018

@bosoriak co sa tyka uniflox tak ho mam doma ale otvoreny a zrejme viac ako mesiac čiže jej ho asi nemožem dať však....v minulosti ho bravala ale len do nosa ...

ally1990
autor
20. máj 2018

@topas103 uniflox mam ale viac ako mesiac otvoreny ☹

topas103
20. máj 2018

@ally1990 tak to radsej nie neviem kolko pisu ze spotrebovat po otvoreni

beky1813
20. máj 2018

Kup v lekarni ocianku, zatial jej to s nou potieraj a zajtra doktorka, nic jej len tak nedavaj

janinah
20. máj 2018

Je to zápal spojovky a je to infekčné,treba lokálne atb a nechať ju mimo kolektív.Ak sa dá,tak aj dnes rovno na očnú pohotovosť,budete mať skôr patričnú liečbu nasadenú./Som očná sestra/

babenka1984
20. máj 2018

@janinah dobry den, vy ako zdravotna ocna sestra stretli ste sa na alergicku reakciu na kvapky uniflox a kanamicyn v podobe zihlavky hned po pouziti? uniflox sme prestriedali tymi deuhymi kvapkami kvoli tej zihlavke, ale vyzera to ze ma zihlavku aj s kanamicynom:/ viete poradit co robit v takomto pripade?

babenka1984
20. máj 2018

@janinah este na upresnenie, ide o 2rocne dieta a ma zapal spojiviek z jasli

leleh
20. máj 2018

Aj moja dcera mala nedavno take oko, vychadzal jej z kutika zeleny hnis. Je to neaka infekcia. Dala som parkrat ocny framykoin a preslo.

janinah
20. máj 2018

@babenka1984 očné alergie sú skôr také,že oči sú po aplikácii červené,svrbia,slzia,ale nevylučujem ani kožné reakcie.... nie je možné,že pretrváva žihľavka po unifloxe? treba zhodnotiť očný nález,či je nutné ešte atb alebo len nejaké na dezinfekciu...a nejaké antihistaminikum nasadiť,to dúfam máte už

ally1990
autor
20. máj 2018

@janinah myslite ze je to ozaj az tak zle☹ to ste ma nepotesili ked by sme sli az zajtra bolo by to neskoro ?

mija777
20. máj 2018

My sme si tým prešli práve teraz pred pár dňami, rovnaký priebeh. Aj u dcéry, aj u syna, aj u mňa - veľmi ľahko sa to prenáša. Deti dostali od detského Dr. očný Framykoin - lokálne antibiotikum. Nejaký zápal je to.. Ten veľmi rýchlo zabral.

babenka1984
20. máj 2018

@janinah ano treba este atb kvapky, boli sme na pohotovosti. skusim este dnes kvapkat a pozorovat,fenistyl mam v pripade vacsej zihlavky zatial ho nepodavam aby som vedela odsledovat reakcie na nove kvapky

ally1990
autor
20. máj 2018

@mija777 to znamena ze ked sa prenaša môžeme to všetci doma dostať ja alebo manžel? Alebo nemusíme.... a za kolko dni by framikoin mohol zabrat? Vdaka

janinah
20. máj 2018

@babenka1984 potlačiť žihľavku,netrápiť dieťa svrbením má prednosť pred sledovaním možnej alergie a ani to s istotou neodsleduješ,žihľavka tam je a ty nevieš ,či z unifloxu alebo z kanamycinu

mija777
20. máj 2018

@ally1990 no prenesie sa to dotykom, malý si to hneď aj do druhého očka preniesol, malá si už vedela dať pozor. A mne sa syn dotkol rukou oka keď mi sedel na kolenách a do druhého dňa som to mala už aj ja...
Framykoin zabral hneď by som povedala.. Už možno po druhej dávke bolo vidieť rozdiel. Na druhý deň bolo odpuchnuté, síce ešte červené a slzavé - no viditeľne lepšie. Liečba ale musí trvať nejaké 4 dni minimálne, aj keď sa to zlepší skôr.

kika831
20. máj 2018

@ally1990 ahoj nas maly ma od minuleho tyzdna to iste. Boli sme u lekarky- dostal uniflox antibio kvapky. Nakoniec sa pri vysetreni oka zistilo ze ma aj blanku v usku zapalenu, takze kvapkame ucho aj oko unifloxom a super zabera. Drzim palce

janulka2811
20. máj 2018

Zo školy úplne normálna vec,že dieťa príde domov choré atď.My máme takú super skúsenosť zo škôlky,že by som ju nikomu nepriala.
Dcérka pokiaľ nenastúpila do školy t.j 3,5 roka nevedela čo je nádcha,teploty,kašeľ atď.No v septembri ako náhle nastúpila začal sa kolotoč chorôb.Od nádchy,kašlu,teploty pod 39 ani nešli,zápal uzlín krcnych nosnych,dcérka od septembra do januára bola c škôlke ani nie týždne v kuse a zasa chorá.Nakoniec to dopadlo operáciou mandlí,s tym že do januára sme si vytrpeli ... krcne uzliny tak velke,že ani dýchať nemohla,dusila sa spavala pomaly v sede,nechcela jest,piť,všetko sa jej vracalo.Do toho priniesla zo škôlky akýsi vírus streptokok od jej kamarátky a dostala som to aj ja,kde som bola 2 mesiace na ATB a doma v teplotách.
To si ešte iba užijes s chorobkami.
No iba teraz musim podotknúť,že dcérka nebola u lekárky 2 roky,iba teraz pojdeme v lete na 10 ročnú prevenciu.