2,5 ročného synčeka štípu očká

19ninka27
2. jan 2012

Ahojte babenky ,prosim poradte mi ,môj synček ma 2 a pol roka,a zvikne sa sťažovať že ho ,,štipu očka" neviem prestne či ho štipu,nakolko neviem čo pocituje :( začne si ich pretierať,a nevie otvoriť,nemate stym skusenosti???robi to asi 4 mesiac,a neviem či mám ist k očnemu..☹ može to byt aj stoho že vela pozera rozpravky?a tak pozera na telku,alebo počitač..:( dakujem

traktor
2. jan 2012

@19ninka27 môze aj s toho..ved urcite aj sama ked dlhsie pozeras do pc citis, ze ta bolia, stipu oci..môze ho drazdit prach..vselico..ak sa ti uz tolko stazuje urcite by som isla k lekarke a dala ho vysetrit..ved je to uz riadne dlha doba

19ninka27
autor
2. jan 2012

@traktor ale on sa nestažuje denno dennne...Keby ano tak nevahma a idem,lenže on asi tak raz za tyzden..preto sa bojim ...a aj tak Dakujem pekne za odpoved.Monika

traktor
2. jan 2012

@19ninka27 skus obmedzit televizor, pc..a uvidis..ak ho aj napriek tomu ocka budu stipat, bude za tym ine..mozno alergia na prach..

19ninka27
autor
2. jan 2012

@traktor ano prave som sa aj ja to rozhodla...🙂
Dakujem

mamutka
2. jan 2012

skus ist k ocnemu, co ak je kratkozraky a pozeranim tv si ocka prilis vysiluje a preto stipu? to ze to nemate v rodine nic neznamena, nasmu malemu len nahodou zistili silnu kratkozrakost na jednom ocku. preco to vzniklo, nikto nevie, a ako pisem, prislo sa na to nahodou, ocka tvojho maleho davaju jasny signal, ze niekde je chyba. aby ti o 2 roky nepovedal, ze ani za svet nevie rozlisit ake pismenko vidi..... volakedy sa take veci zistili az ked deti sli do skoly a "pisali nosom" dnes uz vela deti skonci u ocneho skor.
a mozno je to ta alergia, to tiez treba podchytit co najskor, aj keby ti tvrdili, ze do 4 rokov sa kozne testy na alergiu detom nerobia, je to len klamstvo lenivych lekarov, co sa im tazi overit si, ze skutocny alergolog odbornik ma aj toto nastudovane a vie co sa pri tych testoch dokaze a co nie, a hlavne ze dieta ich vie normalne absolvovat...
neviem kolko to je podla teba "vela pozera rozpravky" ale ocnemu by som radsej sla, bude ta to stat tak pol dna casu, nejake tie nervy pri rozkvapkavani a budes mat klud. a tu telku by som fakt obmedzila, skuste si vysrihovat a lepit a sleduj ako sikovne napr. vie trafil nalepit nieco na urcene miesto, ci sa moc nesklana k tomu, alebo to nevzda len preto, ze spatne vidi kam to ma trafit.....

kessy11
4. jan 2012

my máme niečo podobné, malý sa sťažuje že má "mušu v oku"(akože mušku) alebo kričí že mihalnička, žmolí si očko a kým mu ho nepretriem a nepoviem že je mucha preč tak ho neotvorí alebo si ho žmolí a jeduje sa niekedy je to viac inokedy menej a niekedy vôbec, dnes som sa na to pýtala detskej a pozrela na malého má husté a dlhé mihalnice a povedala, že je možné že mu niektorá mihalnička rastie smerom dnu a to ho tam tlačí,pichá a ked mu to požmolíme tak ju vyhneme do iného smeru čo mu pomôže ale môže sa znovu stočiť dnu a zas je problém, tiež pôjdeme k očnej ak sa to zhorší ale zatiaľ sa to dá a je pravda, že mu viac krát naozaj aj tu mihalničkku vytiahnem z toho očká lebo ich má dlhé....a tiež mi poradila kvapkať očné kvapky aby sa očka prečistili a vyplavilo to čo má 🙂