2,5 ročné dieťa sa v spánku dusí

katuch
28. nov 2014

Ahojte, mam 2,5 rocnu dcerku, ktora ma pomaly kazdy mesiac problem so zatekanim hlienov. Momentalne ma zapal mandli, dostali sme ATB. Ma plny nostek ale odsavanim jej nic nejde. V noci strasne chrape, nakolko chce dychat nosom. Striekame Physiomer, snazim sa odsavat ale ako som pisala nic nejde von, kvapkam aj nasivin ale dajak nepomaha. Nestretli sa ste s niecim takym? Ked som vravela doktorke o tych hlienoch tak mi len povedala ze mame striekat a odsavat. Physiomer striekam uz aj preventivne kazdy den aj ked je v poriadku. Neviem si uz rady. Dnesnu noc sa aj dusila lebo sa nevedela nadychnut .Poradte.

jamelia
28. nov 2014

Skuste vynechat vsetko mliecne zo stravy - mlieko zahlienuje, moze to byt aj alergia podla mna. Pripadne by som si pytala odporucanie na krcne, ci nahodou nema zvacsene nosne mandle. Ale to je len moj laicky nazor. Prajem skore uzdravenie 🙂

zuzin78
28. nov 2014

vypytajte si listok na krcne, nemusi mat hned zvacsene mandle,ale moze mat aj prinosove dutiny zapalene..
my ked takto zatekaju hlieny po nadche, mojim detom, nahrievame ich , dve minutky ,a poto vedie viac vysmrkat soplik. detska lekarka by vam mala urobit aj vyter z nosa a hrdla, a ak tam mate nejake potvorky, treba tie liecit,
zelam skore uzdravenie....

katuch
autor
28. nov 2014

mlieko ma uz tiez napadlo, vcera som jej dala. Pred mesiacom sme skoncili so zapalom stredneho ucha na ORL. U nas to zacina zahlievanim a skonci to potom takto. Na ORL som tiez vravela doktorke ale tiez mi povedala ze len striekat mame a odsavat

mamjka
28. nov 2014

keď ste často choré skúste imunoalergologiu....nam pomohlo 😉

katuch
autor
28. nov 2014

teraz som sa docitala, ze treba vynechat mlieko, mliecne vyrobky, huste tuky, sladkosti . Skusim aspon obmedzit

jika80
28. nov 2014

@katuch moja dcerka ma tiez taketo problemy a trosku sa to zlepsilo odkedy inhaluje - NaCl roztok - cize slany roztok

exupery
28. nov 2014

Vynechat mlieko,mliecne vyrobky,pripadne nahradit bezlaktozovymi alebo inymi nahradami,navstivit dr a pytat sa na krcne-nosne mandle,a RTG prinosovych duti,alergologia.Treba riesit,stav moze prerast do chronickeho...odporucam prinosove dutiny nahriavat infra lampou

sissy27
28. nov 2014

@katuch ako už bolo spomenuté, vynechať mlieko a mliečne výrobky, smer ORL a okrem toho physiomeru, nasivinu a odsávania ešte aj nejaké mukolytikum - napr. solmucol, mucosolvan, sinupret atď. - v lekárni budú vedieť poradiť podľa veku a hmotnosti dieťaťa, roztrhá hlieny a pôjdu ľahšie von...