2,5 ročné dieťa má teplotu 38,5 a viac

kathrin24
16. jún 2014

Je normálne, ked má moj 2,5ročný synátor teplotu 38,5 a viac, a nič iné mu nieje.nekašle nesoplí, len teplotuje.ked mu dám sirup, klesne, no akonáhle prestáva účinkovať, zase stupa.má to od včera večera.mam s ním ísť k lekárke, či čakať, že sa to samo napraví? Poradte, ak máte podobnú skusenosť ☹

090379
16. jún 2014

@kathrin24 nejde nejaký zúbok?

daol
16. jún 2014

dnes som sa rozprávala so známou je z Huncoviec a tiež že z ničoho nič teplotuje bola u lekárky vraj je to dáky výrus že už je od rana tretia tak asi tu máme niečo pod Tatrami 🙂

kathrin24
autor
16. jún 2014

no to dufam nie, mam aj dcerku a ta je ok, normal chodí do školky..jaj nech už to prejde, ho nechcem stale dopovať liekmi 😒

matula211
16. jún 2014

Ja vždy nechám cca dva dni malého teplotovať...a keď neprestane, tak idem k lekárovi...najskôr to bude vírusové ochorenie...ale ak by teploty nezmizli, lekárka prehliadne, zoberie CRP a budeš vedieť, na čom si..

ikke
16. jún 2014

@kathrin24 s velkou pravdepodobnostou "sa to samo napravi" = do 3 dni by mala teplota zacat vyrazne klesat. ak nie, ist po tych 3 dnoch k lekarovi. tiez ist k lekarovi ak by nezaberali lieky proti teplote alebo ak by telota vyskakovala k 40st. aspon takto sa radi u nas...

moj syn mal podobne priznaky pri siestej chorobe - vysoke teploty, ktore by on sam akoby ani nevnimal (behal po byte, vobec nebol malatny ci unaveny). po 3 dnoch teploty vyrazne klesli a o dalsie 2 dni sa vysypal.

jamabe
16. jún 2014

Aj mne to príde ako šiesta choroba.. aj ten vek dieťaťa sedí... Moja to mala presne tak - 3 dni teploty bez ďalších príznakov, zápal nemala, bola som u dr. robila jej crp z krvi.., na 4. deň odrazu teplota klesla a vysypala sa. A bolo po chorobe 🙂

ivet1371
16. jún 2014

moj mal zo zubov skoro 40 a 5 dni

felycity
16. jún 2014

pokiaľ nemá žiadne iné príznaky, čakať, my sme tak mali tri dni a prešlo to, ak vám to nebude prechádzať po 3 dňoch, išla by som pre istotu k dr.

charaka
16. jún 2014

Hned utekaj k lekarke. My sme sa prave vratili po tyzdni z nemocnice. Nic malinkej nebolo, len zrazu vysoke teploty nad 38... z vecera do rana ziadny pokles. Z mocu nam zistili akutny zapal mocovych ciest. Uz nikdy nebudem cakat, ked teplota takto vystupi ☹

moen
16. jún 2014

Ked ma mala teplotu, ja idem vzdy k lekarke, nech jej pozrie hrdlo, popocuva a spravi CRP. Ked mala 15 mesiacov mala teploty 38,5 a viac a bola to angina . Necakam, ci jej to same prejde do troch dmi, ved na to je lekar, aby zhodnotil ci dietatu nieco je.

ivka1992
16. jún 2014

ahojte nas maly ma 5 mesiacov a dnrs rano zacala teplotovat.. vecer mal teplotu podla bezdotykoveho teplomera 39 a na pohotovosti mal v konecniku 38,4... dala som cipok aj penbene ktore nam predpisali ale stale sa mi zda ze je horuci a je aj kazdu chvilu hore a place. poradite mi ako mu pomozem.? dakujem

latvia
17. jún 2014

@ivka1992 ak ma naozaj bakterialnu infekciu tak antibiotika by mali zabrat uz na druhy den. ale predpokladam, ze ste boli na pohotovosti, kde nerobili CRP, ani vytery, ani rozbor mocu....predpokladam ze vam povedali, ze mate ist na kontrolu k pediatrovi, ja by som zasla aspon na odbery, resp. aspon CRP z prsteka...inac len zrazaj teplotu a ak ma aj nejake ine priznaky - sopliky, kasel, treba liecit aj to

latvia
17. jún 2014

@kathrin24 moj malz pred tyzdnom teplotoval 39 vkuse 5 dni, po 3 dnoch sa aj vysypal, ale teploty pokracovali. boli sme sa ukazat aj na infekcnom pre ten netypicky priebeh {po vyrazkach ma teplota klesnut}, ale nezistila sa pricina....dr aj predpokladala, ze nemusia najst povodcu ochorenia, lebo tych virusov je tolko, ze sa vsetky nezistuju...