2,5-ročné dieťa 6x vracalo a naťahuje ho

basulaak
29. okt 2023

Kam mam o tomto case volat ked 2,5 rocne dieta uz 6x zvracalo, strasne ho natahuje chudaka a nevie dobre spat. Uz z neho posledne 2 razy sla len voda/jemne spenene sliny. Viem ze sa nemoze nalogat vody teraz, ale maly dusok slabeho rehydratacneho roztoku (za lyzicku) by mal ked sa mu zvacsia intervaly kludu medzi zvracanim. Kde mi poradia? Na 155 ci na linke nejakej nemocnice?
Manzel mi pinda, ze teraz nesmie nic do zaludka ani tekutiny a ja s tym nesuhlasim, za lyzicku moze - musi. Ak sa to nezlepsi chcem sa niekde poradit.

lienka.7
29. okt 2023

@basulaak však volaj 112

drake122
29. okt 2023

Môžeš volať aj na pohotovosť vašej miestnej nemocnice, tam tiež poradia.

lenkakravcova
29. okt 2023

@basulaak to nebude otrava. To bude rotavirus alebo niečo tohto typu. U nás to chodí vo veľkom teraz medzi ľuďmi. Priprav sa na 3 dní minimálne tohto stavu.
Piť - po lyžickach hydratačný roztok, teplú vodu a čierny čaj.
Ja som na druhý deň zjedla pol banánu a bolo mi zle opäť.. čiže jesť fakt čo najmenej. Hlavné nič sladké. Jedine cmulanie mentolky bolo ok.
U nás deti potom ešte štyri dni nechceli takmer nič zjesť. Takže rataj aj s tým že schudnú. Je to bežné. S tým nemusíš stresovať. Po chodbe to dobehne. Ale vodu musí mať aby sa nedehydratoval.

A ešte taká vec, neviem aké máš staré dieťa (aha vlastne už vidím 2,5r) ale mne ako dospelej pomohol pol pohár coca coly na druhý deň (nie nezmizlo to, ale prešlo z vracania do hnačiek a to je prezitelnejsie 😅😃).

Prajem skoré uzdravenie.

zenulkaaa
29. okt 2023

Jasne ze nic nesmie, pokym zvracia. Az ked sa mu zaludok ukludni, potom mozes po lyzickach vodu. Asi ma nejaku crevnu virozu. Podstatne je ho upokojit a pokusit sa aby zaspal. Mozes mu dat kinedryl proti zvracaniu, ak ho zvladne v sebe udrzat.
Verim ze uz mu je lepsie teraz.

zuzkaa1991
29. okt 2023

@basulaak určite 2hod oo zvracani nesmie sa pit ani nic kedze.zaludok je podrazdeny a moze aj preto casto zvrackat...alebo určite by som počkala asppn 30min od.zvracania az potom polyzicke ten roztok ale.kludne aj pepsi malej som davala mozno denne 5 lyzic .... ale.ako pisu kludne volajte aj 155 alebo na pohotovost vo vasom okoli....poradia vam ako postupovať....ja stale volam viac menej kym mi niekto odpise na fore ;)

ja_mama
29. okt 2023

Podla pokynov Dr. naozaj 2 hod po zvracani nedavat nic ani vodu, aby sa zaludok ukludnil a potom skusat po lyzickach podla toho ako znesie....prinajhorsom pri tak malom dietati skoncite na infuzkach, lebo pokial bude stale vracat tak ina moznost ako dostat tekutiny/mineraly do tela nie je. Sleduj kolko cika, ak to bude velmi malo a nebude prijimat tekutiny radsej chodte vecer na pohotovost (najlepsie aj s mocom).

maryetta
29. okt 2023

Moj naposledy ked zvracal tak 12x po sebe ☹ on si ale nutil pytal vodu. Vzdy som mu dala len hlt. Lebo uz to bolo neunosne. A hydratovala som mu rucky. Celo. Potrela vodou tvar a podobne.

taga
29. okt 2023

Nemusis nikam volat, pocuvaj svojho muza, ma pravdu

deginko
29. okt 2023

S týmto máme bohaté skúsenosti,dve hodiny od posledného zvracanie absolútne nič piť ani jesť...potom po lyžičke roztok každých 10 min...aspoň prvu hodinu ..po hodine môžte častejšie dávať piť ..trvá to zvyčajne tych 24h a bude dobre

koniarova
29. okt 2023

Muž má pravdu. Hádam ste už lepšie 👍

kleopatra114
29. okt 2023

Odporucam Kinedryl a lyzicku coly. Prešli sme si tým teraz , na druhý deň sme ani nevedeli , že nám niečo bolo . Keď prestane vracat, po hodinu mu po lyžičkách dávaj slab čierny čaj a roztok - intervaly 15-20 minut , potom skracuj . Veľa šťastia.

majlo1234
29. okt 2023

Uz nie je taky malicky, vydrzi hodinku dve bez vody, potom po lyzickach rehydratacny roztok, pripadne caj trosku osladeny. Treba davat pozor na dehydrataciu, co je hadam este castejsi dovod hospitalizacie ako samotne zvracanie. Tieto virozy su brutalne, ale kratke

mmoni89
29. okt 2023

@basulaak manzel ma pravdu .ked nebude vracat 1-2hod treba zacat podavat tekutiny .ani to nie ze lyzicka cela .este menej ako po lyzicke.takto mi to raz poradili ked decka vracali,davat kolu kazdych 10minut pol lyzicky.pomohlo

basulaak
autor
31. okt 2023

@lenkakravcova ahoj, presne ako pises aj u nas. Maly to mal zo soboty na nedelu. Vracal bez hnacky. “Len” 12x. No a mna to chytilo tuto noc, v horsom meritku (inkubacna doba je 1-3 dni to by sedelo) a vracala som snad 20x a do toho hnacka jak hrom. Na zachode som sedela s kyblom v rukach a oboma koncami, kks. Nieco strasne. Syn ma 1/2 vakcinaciu proti rotavirusom, mozno aj preto to tak dobre dal. V nedelu bol uz v pohode a dostaval casto pit. Ten uz je fit, zlaticko nase. Zato ja sa citim ako prejdena valcom, vysusena a hej nechala som si muzom kupit pepsinu. Uz sa na nu strasne tesim. Na tie male lahodne dusky. Jedlo “nechcem vidiet mesiac”, fuj uz len pri pomysleni. Len pit pit, viem pomaly po troskach. A presne ani syn doteraz nechce nic zjest. Tak si ma “potesila” ze je to normalny sprievodny jav. Dakujeme 👌❤️

majlo1234
31. okt 2023

@basulaak verim ti, nas toto chytilo naposledy na dovolenke, to bol masaker, syn vsetko ogrcal, nemali sme uz nic ciste, do toho som to ja chytila, potom muz, nevedeli sme, ci skor my zvraciame, alebo syna ratovat. Syn to mal len jednu noc, od rana uz mu bolo dobre, ja som este cely dalsi den trpela