2,5 ročná má studené ruky a horúcu hlavičku. Čo to je?

angelaa214
8. dec 2011

chcem sa opytat ,ci uz to nejake dieta malo, moja mala ma.2 a pol roka,2dni mala horucku,a dnes ma velmi studene ruky a teplu hlavku,davam jej detsky panadol,ma velmi cervene ocka..

mailinka
8. dec 2011

ano,aj moja 9 mesacna dcera ma momentalne horucky , studene rucky , horucu hlavku a sklene ocka.

tinki
9. dec 2011

Prečo jej dávaš Panadol? Najprv skús zistiť či má vôbec horúčku. Do 38 stupňov sa aj tak nemá dávať panadol ani nič na zníženie teploty, lebo tým narušíš prirodzený boj s baktériami. Telo si vytvára samo protilátky a ty jej tým znižovaním teploty vôbec nepomáhaš. Môže ísť na ňu choroba. Daj jej piť veľa tekutín, veľa, veľa vitamínu C a čakať. Pravidelne meraj teplotu a keby vyskočila nad 38, potom daj liek na zníženie. Skôr nie. Počkaj deň, dva a potom ti sama povie, čo ju bolí. A keby teplota neustávala, prípadne by sa pridali ďalšie ťažkosti, tak k lekárovi.

mamabiba
9. dec 2011

Iba toľko ešte k tomu, čo ti už napísala @tinki, teplota sa má sledovať 3 dni. Pokiaľ do 3 dní sama neustúpi ..poprípade sa stále vracia aj po podávaní panadolu, treba navštíviť doktora, pretože tam už môže ísť o dajaký zápal. Horúčku je najlepšie znižovať prikladaním vlažných uterákov na hruď, chrbát, krk.

elephant
9. dec 2011

Ak má po zmeraní teploty zvýšenú, tak studené končatiny naznačujú, že teplota ešte porastie. v tejto fázi nie je vhodné teplotu znižovať. Ja som zástanca toho, že horúčka má svoj význam, nechám ju vždy vystúpiť tak, ako sama potrebuje. Len často sledujem. Zabaliť pod perinu, veľa tekutín atď, ako tu už zaznelo. Akonáhle bude mať teplé končatiny a zapotí sa - telo si telotu znižuje vydávaním, môžeš to podporiť paralenom, ale nemyslím, že je to nie je nutné. Celá teplotná "epizóda" by nemala trvať dlhšie než pár dní. Ak sa ale pridajú iné ťažkosti - silné bolesti hlavy, zvracanie... tak k lekárovi.

luciferkax
9. dec 2011

U nás to je bežný príznak horúčky... Nad 38,5 teplotu znižujem panadolom, ináč nie.... Nevidím dôvod, načo dieťatko trápiť vysokými teplotami, ked mu môžem dopriať pokojný spánok jediným čípkom 🙂 Len ked má dieťatko studené nožičky a ručičky, tak sa neodporúčajú na zničžovanie teploty zábaly, ale to asi vieš 🙂 ani na hrud, chrbát, nikde

martinka1981
10. dec 2011

Presne tak,ak su ručky a nohy studene teplota stupa a POZOR!!! Vtedy nedavať studene zabaly!!! Dieťa može skolabovať ☹ :to mi povedal lekar na OUP na Kramaroch kde sme boli pred par dnami so staršou dcerkou po febrilnom kolapse.Takže pozor na to!!!!!!

lucia_ma
8. nov 2019

@elephant a co ked namerias 40 a ruky stale studene..