2.5 ročná má strašný kašeľ

dubek
5. jan 2019

Ahojte mala mi teplotovala dva dni Dr. Povedala ze zápal priedusiek dala jej ATB ale mala každý jeden sirup odmietne vypluje alebo vyvrati tak sme šli na príjem do nemocnice kde mi povedali ze to niesu priedušky ale laryngitida že na to sa ATB nedáva zobrali jej krv crp a všetko OK že len vitamíny mam dávať a niečo na kašeľ lenže ona všetko vypluje alebo vyvracia už som skúšala všetko možné som zúfalá ten kašeľ ma hrozný neexistuje nieco domáce co môžem použiť nemá niekto skúsenosť

hugigugi
5. jan 2019

@dubek tymianovy čaj tlmi kašeľ a tymian je zároveň antibiotikum. Zaliať lyžicu a lúhovať. Podovat aj ine tekutiny lebo odvodnuje

dubek
autor
5. jan 2019

@hugigugi ďakujem stačí zaliať obyčajný tymián??

hugigugi
5. jan 2019

@dubek ano normal z kuchyne bylinky

simatko2
5. jan 2019

Tymianovy krém na kašeľ, pomáha 😉

smile301
5. jan 2019

@dubek ditustat sirup

dubek
autor
5. jan 2019

@smile301 odmieta mi sirup alebo vyvracia

beybitko
5. jan 2019

@dubek Moj syn, ked kasle tak, ze to znie ako stekot,tak mu davam olejovy zabal na hrdlo: na vatovy tampon nalejom olivovy olej, dam na hrdlo a omotam satkou alebo salom. Necham mu to celu noc alebo aspon 2 hodiny.

smile301
5. jan 2019

@dubek tak ju daj iba do okna samozrejme naobliekanu a miestnosť nech je chladná kde bude spat to pomáha najviac ... alebo prednisom cipok ak máš tak jej daj

dubek
autor
5. jan 2019

@smile301 je ten cipok dostať aj bez predpisu???

mirka2405
5. jan 2019

@dubek ...moj trojrocny mal tento tyzden laryngitidu, calciovy sirup som do neho dostala len striekackou na sirup, strekla som mu ho do pusy a hned dala flasu s vodou na zapitie a to fungovalo, inak tiez vypluval. Mozno pomoze...taktiez fenistilove kvapky na lyzicku s vyzivou...prednisove cipky-rectodelt, su len na predpis, pouzivaju sa len v pripade, ze ma dietatko problem sa nadychnut v dosledku zuzenych dycha ich ciest pri laryngitide...

dorkatomas
5. jan 2019

@dubek nam teraz na kasel a sopel odporucila doktorka dat do zvlhcovaca vzduchu vincentku, a to nech dieta dycha kym spi. Neverila by som, aky to malo super ucinok(boli sme aj na liekoch, ale toto bola sucast liecby).Sice sme po 4 flaskach vincentky museli cely zvlhcovac cistit poriadne octom, aby sa roztopil ten kamen, co tam vznikol, ale stalo to za to.

dubek
autor
5. jan 2019

@mirka2405 tiež nám v nemocnici povedali ze kalciovy sirup a ako chutí?? Moja mala už nechce ani čaj lebo si myslí že jej idem dávať sirup z manželom sme jej dali tiež zo striekačkou a hneď to vyplula a vyvraciala

mirka2405
5. jan 2019

@dubek...sirup je aj vanilkova aj kakaova prichut, mame vanilku...najlepdi na ten kasel je calciovy sirup...ja mu pustim rozpravku , nerozpravam mu nic take, ze ideme papat sirup, iba mu to tam tak “bez pripravy supnem” a ihned voda....a davam ked nie je najedeny, aby nemal co vyvracat...

mirka2405
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandy552
5. jan 2019

@dubek moj maly teraz tyzden stekavo kaslal. Noci boli ako nocna mora. Vcera som googlila a nasla som tento recept. Dnes rano som ho spravila a davala som mu cely den po lyziciach. Je to ozaj lahodne ako pisu. Cakala som ake to bude ked pojde spat a bola som velmi prekvapena, ze len dva krat si zakaslal a zaspal 🙂 Vyskusaj, mozno to pomoze aj vam 😉
http://sokujuce.sk/toto-nie-je-obycajny-domaci-...

dubek
autor
5. jan 2019

@mandy552 určite skúsim

gabulienka623
5. jan 2019

Na laryngitidu určite len kalciovy sirup . Kúpte si čokoládový, je chuťovo dobrý, myslím že ten by nemala mať problém vypit

dubek
autor
5. jan 2019

@gabulienka623 ďakujem zajtra bežím do najbližšej lekárne 😊

janickadr
6. jan 2019

Kedze mala netoleruje sirup, proti kaslu mas aj Tussin kvapky, napr.na 12kg dieta 8kvapiek, to das do caju..., k tomu ten ochuteny kalciovy sirup..., dobre je pri laryngitide tiez podat aj liek proti opuchu a alergii, napr.Fenistil, to kvapky das tiez do caju (no je myslim na recept, skus ich v lekarni ukecat). A Prednison cipky sa davaju len pri tazkom zachvate, to su kortikoidy, len na recept, no na to ich v lekarni neukecas urcite...

smile301
6. jan 2019

@dubek nie