2,5-ročná má druhýkrát sopliky od narodenia

15. dec 2022

Ahojte baby moja dcérka od narodenia bola iba raz chorá a to v lete sme mali koronu. Teraz má len sopliky vodové priesvitné, dosť jej tečú smrkat ešte nevie no učím ju to teraz. Čo by pomohlo prosim na tie sople? Od narodenia dávam D vitamín a od roka rybí olej takže imunitu má aj vďaka tu super lebo chodíme aj von medzi deti a nikdy nepochytala. Mám kúpiť sprej nasivin? Alebo poradíte mi niečo prosím vás? Ďakujem

syslik81
15. dec 2022

zbytocne davat kapky do nosa pokial nieje zpchaty ... natriet hrudnik eukaliptovym kremom alebo nieco pre deti ..vapour pouzivam ja . alebo par kapiek tee ttrea oil na vankus nech sa jej lepsie dycha ... sopliky su v pohode pokial tecu

autor
15. dec 2022

@syslik81 ďakujem, tečú veru poriadne. Musí sa to vždy rozvinúť do choroby? Normálne mám stresy z toho, fakt nebýva chorá tak ani neviem ako by reagovala na teploty a tak.

mogaa
15. dec 2022

neboj sa, aj choroby prídu, stačí počkať na nástup do škôlky🙂treba byť doma v teple, pokiaľ je soplík číry a nie je zelený, netreba nič.....kvapky príp.sprej do nosa by som dala až pri upchatom nose.....

nikpa
15. dec 2022

Neviem či je dobrý nápad dávať naraz D aj rybi olej. 1 mala lyžička obsahuje asi 1200 jednotiek vitamínu D3. Imunita sa ukáže až nastúpi do väčšieho uzavretého kolektívu, do škôlky. Teraz keď ma riedke sople ktoré tečú a nemá upchatý nos tak by som jej žiadny nasivin ani nič podobné nedávala. Až keď sa jej náhodou upcha nos. A čo máš robiť keď príde z nenazdajky teplota si nastuduj popredu lebo potom bude stres z teploty a bude treba reagovať, nie študovať čo a ako.

andreatytler
15. dec 2022

Cokolvek do nosa, len ked dieta nemoze dychat. Nos sa cisti sam, netreba ho nijako preplachovat ani cistit. Je to proti prirode.
Priesvitny soplik je pohoda. Vobec koli tomu nestresuj. Jej telo si s tym musi poradit same.
Nas syn nebol chory ani raz az kym nenastupil do jasli. Potom bol chory kazdy mesiac, ale znasa a aj znasa to uplne v pohode.
My sme castokrat vo vacsom strese ako tie deti.

dadka128
15. dec 2022

Jooj tak to máš super, ale aj to príde.. pred chorobou sa nevyhnete...
Pokým sople tečú, tak by som davala len morskú sol, ak je nos upchatý tak otrivin

svetlonos
15. dec 2022

Neboj, to prejde. A pre istotu a svoj klud si kup dedsky nurofen/ nuroflex sirup od horucky, nech mas v zasobe 🙂

slavomira236
15. dec 2022

Môj bol chorý do skoro 4 rokov až raz .potom nastúpil do škôlky a celý prvý rok týždeň škôlka 3 týždne doma a tak dokola dobehol to

zorkahorka
15. dec 2022

Nejdu mu zuby?

euka210
15. dec 2022

Aj moj prvy mal super "imunitu", len sople par krat...skoncilo to v 4r ked nastupil do skolky 😉 ...zato treti co bol chory od babatka... v skolke a uz skole je malo chory.