2,5-ročná dcéra sa vyhádzala

thirstymonk
26. júl 2024

Čauko. Dnes sa dcera 2,5 ročna vyhadzala - žihľavka. Cele nožky, dupu, ruky a aj na tvaričke. Trvalo to pár hodín, začalo to možno okolo desiatej a okolo štvrtej to začalo ustupovať. Teraz je už hladká. Ešte sa jej to nikdy predtým nestalo. Jedla včera brokolicu, ale varenú a dnes ráno banán. Lenže aj brokolicu aj banán už v minulosti jedla iks krát a nič jej nebolo... Nejaké nápady?

deedol
26. júl 2024

slnko? moze byt alergia, ja som tmava, nikdy som nemala problem, ale tento rok ano, uz viackrat

fairyy
26. júl 2024

novy praci prasok, avivaz alebo kapsule? mozno novy sprchac alebo sampon?

thirstymonk
autor
26. júl 2024

@fairyy Praveže nič sme nemali nove... A keby aj, bolo by to divne, že sa vyhadzala o desiatej... žiadne nove oblečenie v tom čase sme jej nedali. Tam, kde to začalo, nemala nič (na nožkach a mala len plienku).

thirstymonk
autor
26. júl 2024

@deedol Rozmýšľal som nad tým, ale to by mohlo byť normálne len tak zo dňa na deň?

deedol
26. júl 2024

moze byt. mne sa to opakovalo cca tyzden, ked som bola viac na slnku, vzdy cez den som sa vyhadzala, svrbelo to, potom to preslo, a potom zas. tiez som bola prekvapena, ze co to ma byt. svrbi ju to? ak teda vie povedat 🙂

thirstymonk
autor
26. júl 2024

@deedol Však nevie... Neškrabala si to... Okrem toho na slnku dnes ani nebola dokým jej to nezačalo

deedol
26. júl 2024

a potnicky to nemohli byt?

majamat
26. júl 2024

niekedy sa stava, ze ludske telo je niecim vytazene a reaguje citlivejsie, ako obvykle. jednoducho sa moze vyhadzat a uz nikdy sa to nezopakuje. no bolo by dobre to povedat dr, moze sa rozbiehat nejaka alergia. ak jedla nieco mliecne, kludne aj mlieko, soja je kde kade, histamin - tiez casta intolerancia.

thirstymonk
autor
26. júl 2024

@deedol Určite nie, boli to veľke pupence, hovorím, na pol polky. Bohužiaľ som to neodfotil. Bol som aj u doktora s ňou, lebo to vyzeralo, že ju to dačo pokusalo (boli sme v dosť šitnom zariadení, kde to vyzeralo, že tam su blchy, alebo čo za haveď). Lenže nikomu inemu nič neni, keby sme mali blchu, alebo plošticu, asi by sme boli všetci dohryzení ne?

deedol
26. júl 2024

@thirstymonk ak ste spali nie doma, tak to mohol byt prasok/avivaz

thirstymonk
autor
27. júl 2024

@deedol Dneska druhé kolo. Zjedla jahody. A o dve tri hodinky začala. Je to normálna žihľavka, už som si istý. Lenže včera jahody nemala, ale mala banán... tak asi to bude niečo také...

majamat
27. júl 2024

@thirstymonk mozno histamin. pri histamine dokaze clovek zvladnut urcite mnozstvo. ake, to je individualne. ak sa toto mnozstvo prekroci, nastane reakcia.
mensie ci vacsie mnozstvo histaminu je takmer vo vsetkom. cize je mozne, ez sa to spustilo a aj ked nejedla to iste, hranica bola prekrocena potravinami, ktore histamin obsahuju.