2,5 ročná dcéra má upchatý nos v noci

hruska91
11. nov 2021

Chcela by som sa poradiť keďže neviem čo ďalej. Dcéra (2,5 roka) je cez deň zdravá - nekasle, nesmrka, netečie jej z nosa. No už 3. Deň keď večer spí zobudí sa že ma zapchaty nos. Dala som jej kvapky a ok spí ďalej, cez deň zas nič. Vo mám robiť? Mám jej cez deň nastriekať nos aj keď jej netečie a nemá problém? Alebo dať čaj? Alebo sinupret alebo nič? Bola chorá iba raz nemám s tým skúsenosti. Ď

vikusjk
11. nov 2021

@hruska91 mne pomaha pustat v tomto odbodi, ked sa uz prikuruje, celu noc zvlhcovac vzduchu.

dadulamamula
11. nov 2021

@hruska91 nemáte doma sucho? Skus si kúpiť zvlhčovač . Alebo daj na radiátor mokré uteráky alebo odparovac

nikpa
11. nov 2021

@hruska91 tiež ma napadol suchý zvduch, začína vykurovacie obdobie a vtedy sa v noci oveľa horšie dýcha. Ja to riešim zvlhčovačom vzduchu a je dobrý celkovo aj keď su deti choré. Môžeš nakvapkat do neho aj trochu eukalyptoveho oleja, lepšie sa dýcha keby mala plný nos.

dzejsik
11. nov 2021

@hruska91 my v spalnach nekurime a pomaha aj zvlhcovac

chadkroeger
11. nov 2021

ak ste začali kúriť, tak to bude tým. Treba kúpit zvlhčovač alebo mokre handry na radiátor.

nina19833
11. nov 2021

Tiez mi samozrejme napadlo to, ci nemate suchy vzduch. Nam este mamina zvykla davat na noc mokry uterak na radiator, ked sa kurilo. Alebo mi este napadla druha vec a to, ci nema nejak upchate dutiny, ze proste tie sopliky tam ma, ale nepustili sa.

ajsha123
11. nov 2021

Keď je to len v noci, tak okrem suchého vzduchu to môže byť alergia. Na niečo, čoho sa dotýka hlavou, ked spí. Tzn.roztoce, vankúš (my nesmierne používať paperove, okamžitá reakcia). Nemenila si posteľné prádlo, ktoré bolo prane v inom prášku? Alebo toto konkrétne si nesusila v sušičke?

hruska91
autor
11. nov 2021

@ajsha123 dostala nový vankúšik od babky na narodeniny taký s Disney princeznami ale vyprala som ho 🤔🤔 skúsim toto aj dať uteráky na radiator

hruska91
autor
11. nov 2021

Ďakujem za rady

ajsha123
11. nov 2021

@hruska91 A ten vankúšik má krátko? Ako píšeš, zopár dní?